Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vstup.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
571.9 Кб
Скачать

Розділ 6. Пам’ятка для туриста

ОДЯГ. Найбільш зручна вільна одяг з легкої бавовняної тканини. При відвідуванні храмів і Королівського палацу одяг має бути закритою. Заборонені шорти і відкриті майки. Перед входом в храми, де зберігаються образи Будди, необхідно знімати взуття.

ЧАЙОВІ. У ресторанах прийнято давати чайові офіціантові. Розмір чайових складає 5-10% від вартості замовлення.

ПИТНА ВОДА. Чи не рекомендується пити водопровідну воду без кип’ятіння, а також чистити зуби і мити фрукти проточною водою. Очищену воду в пляшках безкоштовно видають у всіх готелях. Слід також звертати увагу на якість льоду, який використовується для напоїв. Краще відмовитися від його використання, тому що він, можливо, приготований з водопровідної води.

ЦІННОСТІ. Не слід залишати документи, гроші та ювелірні прикраси в номері, так як адміністрація готелю не несе відповідальності за їх пропажу. Для збереження цінностей та власного спокою краще користуватися спеціальними сейфами, які є у всіх готелях.

ТРАНСПОРТ. Громадський транспорт в Таїланді досить дешевий. Дуже поширені мототаксі, їх називають «Тук-Тук». Якщо необхідно взяти таксі, краще скористатися машинами з написом TAXI – METER. Також можна взяти автомобіль напрокат. Однак, з-за лівостороннього руху і напруженої обстановки на дорогах (особливо в Бангкоку), бажано орендувати машину. Разом з водієм. При оренді автомобіля потрібно пам’ятати, що транспортний засіб не застраховане, у разі ДТП всі витрати буде нести орендар.

МЕДИЧНА ДОПОМОГА. Українським туристам, які виїжджають за кордон, на весь період перебування в країні надається медичний страховий поліс. Якщо стався нещасний випадок, слід зателефонувати за вказаним у страховому полісі телефону сервісного центру. Після цього можна звернутися за допомогою до медичного закладу країни. Необхідно зберігати чеки після оплати медичних послуг для відшкодування витрат страхової.

Висновок

Можливо, одне з кращих місць для відпочинку на землі - це Королівство Таїланд. Хоча країна розташована в тропіках , клімат тут досить сприятливий , ніколи не буває занадто спекотно, сухо або надто волого в період мусонних дощів. У Таїланді можна з вигодами подорожувати в будь-який час року.

Приїжджаючи в цю країну, мандрівники віддаляються від життєвої суєти. Навіть у Бангкоку своєрідність тайської кухні, архітектури, мови звичаїв і релігії надають на гостей благотворний і заспокійливий вплив. Далеко від столиці, на первозданних піщаних пляжах півдня, оздоблюють блакитні морські хвилі або ж на гористому півночі країни , туристи можуть зануритися в атмосферу спокою й умиротворення, ост авів на час тривоги про майбутнє.

Населення сучасного Таїланду різноманітно за своїм етнічним складом: в основному, це - тайці, але є також Мони, етнічні кхмери, лаосці, китайці, малайці, перси і індійці. Прояви тайської культури можна спостерігати всюди в Королівстві - це буддійські церемонії, що влаштовуються у численних тайських храмах і низка свят, що відзначаються протягом року, а також сільські ринки, де прийнято торгуватися, купуючи їжу та одяг.

Для мандрівників Таїланд відкриває можливості для знайомства з особливостями життя Південно-Східної Азії. Завдяки тій обставині, що ця країна ніколи не була колонією, тайцям вдалося в недоторканності зберегти національну своєрідність .

Таїланд - одна з найбільш відвідуваних країн Південно-Східної Азії. Тут вдало поєднуються можливості для незабутнього відпочинку на тропічних пляжах з обширною екскурсійною програмою. Основні курорти знаходяться на півдні країни ( Пхукет, Самуї, Крабі ), а також в центральному районі ( Паттайя, Самет

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]