Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЛАН.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
919.55 Кб
Скачать

67 «Розрахунки за іншими операціями і кредиторами»

На рахунку 67 «Розрахунки за іншими операціями і кредиторами» обліковуються розрахунки установи за іншими операціями.

Рахунок 67 «Розрахунки за іншими операціями і кредиторами» має такі субрахунки:

671 «Розрахунки з депонентами»;

672 «Розрахунки за депозитними сумами»;

674 «Розрахунки за спеціальними видами платежів»;

675 «Розрахунки з іншими кредиторами».

На субрахунку 671 «Розрахунки з депонентами» обліковуються операції за розрахунками з депонентами — суми заробітної плати і стипендій, пенсій, допомоги та інших виплат населенню, які не одержані в установлений термін, також обліковуються суми депонентської заборгованості, строк позовної давності яких минув і які підлягають сплаті до відповідних бюджетів.

На субрахунку 672 «Розрахунки за депозитними сумами» ведеться облік депозитних сум.

На субрахунку 674 «Розрахунки за спеціальними видами платежів» ведуться розрахунки: з батьками за утримання дітей в дитячих дошкільних закладах; за навчання дітей в музичних школах; за утримання дітей в школах-інтернатах; з працівниками за формений одяг; за харчування дітей в інтернатах при школах; за надходженнями на виплату допомоги і компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тощо.

На субрахунку 675 «Розрахунки з іншими кредиторами» ведеться облік операцій, які не передбачені для обліку на інших субрахунках рахунка 67 «Розрахунки за іншими операціями і кредиторами», зокрема розрахунки з іншими кредиторами, а також із аспірантами, студентами та учнями навчальних закладів за користування гуртожитком; інших операцій.

68 «Внутрішні розрахунки»

На рахунку 68 «Внутрішні розрахунки» ведеться облік розрахунків, що виникають у процесі виконання кошторисів між вищестоящими розпорядниками коштів і підвідомчими їм установами.

Рахунок 68 «Внутрішні розрахунки» має такі субрахунки:

683 «Внутрішні розрахунки за операціями з внутрішнього переміщення за загальним фондом»;

684 «Внутрішні розрахунки за операціями з внутрішнього переміщення за спеціальним фондом».

На субрахунку 683 «Внутрішні розрахунки за операціями з внутрішнього переміщення за загальним фондом» обліковуються операції з внутрішнього переміщення за рахунок коштів загального фонду кошторису.

На субрахунку 684 «Внутрішні розрахунки за операціями з внутрішнього переміщення за спеціальним фондом» обліковуються операції з внутрішнього переміщення за рахунок коштів спеціального фонду кошторису.

Клас 7. Доходи

Рахунки класу 7 «Доходи» призначені для узагальнення інформації про доходи установи, які вона отримує за рахунок загального і спеціального фонду бюджетів.

70 «Доходи загального фонду»

Рахунок 70 «Доходи загального фонду» призначено для узагальнення інформації про доходи, що відносяться до надходжень коштів із загального фонду бюджету.

Рахунок 70 «Доходи загального фонду» має такі субрахунки:

701 «Асигнування з державного бюджету на видатки установи та інші заходи»;

702 «Асигнування з місцевого бюджету на видатки установи та інші заходи».