Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
готовий діплом магістра.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.91 Mб
Скачать

3.1.8 Тришаровий клеєний брус

Після склеювання ламелей ми отримуємо тришаровий клеєний брус

(рис. 3.1), що є основним конструктивним матеріалом для виготовлення дерев'яних вікон.

Рисунок 3.1 - Приклади перерізів тришарових брускових заготовок для віконних блоків приведено по ГОСТ 24700

Тришаровий клеєний брус вважається правильно виготовленим тільки тоді, коли річні кільця сусідніх ламелей спрямовані в протилежних напрямках. Дерев'яні вікна, виготовлені тільки з такого бруса можна вважати стабільними і надійними!

3.1.9 Обробка бруса

Наступним етапом виробництва дерев'яних вікон є виготовлення з тришарового клеєного бруса віконних профілів. Багато нестандартні дерев'яні вікна потребують індивідуального підходу. У цьому випадку необхідна "ручна робота"; тоді підключаються професіонали найвищої кваліфікації. Брус може проходити кілька етапів обробки залежно від складності необхідного віконного профілю. У багатьох випадках наше обладнання дозволяє сильно заощадити час, оскільки деякі операції, наприклад такі, як виготовлення штапиків і заготовки для стандартного віконного профілю відбувається одночасно. Для додання складних форм перерізом віконного бруса ми використовуємо обладнання з числовим програмним управлінням. Комп'ютерне управління процесом фрезерування складних елементів займає менше часу і дає передбачуваний результат.

3.1.10 Збір каркаса дерев'яного вікна

Після того, як основні елементи конструкції дерев'яного вікна будуть готові, відбувається збірка вікна. Це один з найбільш відповідальних етапів, який проходить під пильним контролем фахівців.

3.1.11 Тонка обробка каркаса дерев'яного вікна

Дерев'яне вікно вимагає до себе дуже акуратного і уважного звернення, по-цьому такий етап, як тонка шліфовка, шпаклівка; підготовка до фарбування дерев'яного вікна у нас виконують чуйні жіночі руки.

3.1.12 Просочення, грунтовка, фарбування

Просочення, грунтовка і фарбування захищають деревину від появи грибків і плісняви, виключають проникнення вологи, зберігають прекрасний зовнішній вигляд.

Ми використовуємо лакофарбові покриття на водній основі з низьким вмістом розчинника, на основі матеріалів отверджуючих ультрафіолетовим світлом, з низьким вмістом летких речовин. Колір дерев'яних вікон підбираємо за каталогом, можливий ефект старіння.

3.1.13 Установка фурнітури на дерев'яне вікно

Після того, як дерев'яне вікно пройшло стадію забарвлення воно готується для установки на нього фурнітури. Свердляться необхідні отвори, і встановлюється, необхідний замовнику вид фурнітури.

3.1.14 Монтаж ущільнювачів

Наступний етап - монтаж ущільнювачів. Їх матеріал - термопластический еластомер - зберігає еластичність при температурах від -65 ° C до + 85 ° C. Він забезпечує 100% герметичність. Повністю відновлює форму, не прилипає до поверхонь після тривалого перебування в стислому стані.

3.1.15 Монтаж склопакетів

Далі проводиться монтаж склопакета.

Склопакет однокамерний або двокамерний. Можливі установка енергозберігаючих та тонованих стекол.

3.1.16 Монтаж стулок на раму

По завершенню робіт з рамою і стулками ми виробляємо монтаж стулок на раму. Це необхідно для того, що б зробити попередню настройку роботи фурнітури. Остаточне налаштування фурнітури проводиться після монтажу дерев'яного вікна на об'єкті.

3.1.17 Усунення дрібних недоліків

Після того як основні роботи з виготовлення дерев'яного вікна підійшли до кінця, нами проводиться огляд готового виробу і усунення дрібних недоліків (якщо вони мали місце бути). Готове дерев'яне вікно протирається і передається для упаковки.