Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RGR-_DENNE(Динник).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
2.58 Mб
Скачать

3.3.8 Викладення тексту документа

1 У тексті документу за винятком формул, таблиць і рисунків, не дозволяється:

  • вживати математичний знак мінус (-), (слід писати слово мінус);

  • вживати знак Æ для позначення діаметра (слід писати слово “діаметр”);

  • вживати без числових значень математичні знаки, наприклад, > (більше), < (менше),

= (дорівнює), ¹ (не дорівнює), а також № (номер) і % (відсоток);

  • вживати індекси стандартів, технічних умов без реєстраційного номера.

2 В документі слід застосовувати стандартизовані одиниці фізичних величин

ГОСТ 8.417-81.

3 В тексті документа числові значення величин з позначенням одиниць фізичних величин і одиниць рахунку треба писати цифрами, а числа без позначення одиниць фізичних величин і одиниць рахунку від одиниці до дев’яти - словами.

Приклади

1 Від 1 до 5 мм.

2 Від 10 до 100 кг.

3 Від плюс 10 до мінус 40 0С.

3.3.9 Формули та рівняння

1 Формули та рівняння розташовують безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, посередені аркушу. Вище і нижче формули або рівняння повинно бути залишено не менше одного вільного рядка.

2 Формули та рівняння (за винятком, наведених у додатках) слід нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули або рівняння зазначають на рівні формули або рівняння в дужках у крайньому правому положенні на рядку.

3 Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять до формули чи рівняння, слід наводити безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони наведені у формулі чи рівнянні. Пояснення значення кожного символу та числового коефіцієнта слід давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають з абзацу словом “де” без двокрапки.

Приклад - Густина (плотность) зразка , кг/м3, обчислюють за формулою:

=,

де m - маса зразка, кг;

v - об’єм зразка, м3.

3.3.10 Посилання

У текстовому документі необхідні посилання на додатки, рисунки, таблиці, стандарти, технічні умови. Посилатися треба на документ у цілому або на його розділи. Наприклад, слід писати “... згідно з рисунком 1”.

3.3.11 Ілюстрації

1 Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання в тексті. Ілюстрації допускається розташовувати в кінці тексту. Ілюстрації повинні бути виконані згідно з вимогами стандартів ЕСКД і СПДС.

2 Ілюстрації слід нумерувати цифрами наскрізною нумерацією. Ілюстрації можуть мати підрисунковий текст. Слово “Рисунок” і назву розміщують після пояснювальних даних.

Приклад

Рисунок 1 - Деталі верстату

3.3.12 Додатки

  • Додатки слід оформляти як продовження основного документа, розташовуючи їх у порядку появи посилань на них у тексті.

  • Додатки повинні мати спільну з рештою документа наскрізну нумерацію аркушів.

  • Якщо у тексті як додаток використовується документ, що має самостійне значення, його вміщують у додатку. Перед ним вміщують аркуш, на якому посередині друкують слово “Додаток____” і його назву, що може складатися з назви виробу та назви документа. У основному написі проставляють порядковий номер аркуша документа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]