Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова Гончаренко Н. ТЕМ-10.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
122.67 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський інститут економіки і туризму

Кафедра економіки і маркетингу

Курсова робота

з економіки торгівлі

на тему:

Оцінка платоспроможності торговельного підприємства та необхідність її підвищення (за матеріалами ТзОВ Торгова мережаБарвінок)

Виконав: студент

Факультету МТКД

Групи ТЕМ-10

Гончаренко Н.-Н. О.

Прийняв:

Полянчич Т. М.

Львів - 2013

ЗАВДАННЯ

на виконання курсової роботи з «Економіки торгівлі»

студента групи ___________________________________________

Прізвище, ім’я, по батькові____________________________________

Тема курсової роботи:

План

Вступ

Висновки

Література

Додатки

Завдання видав__________________

Дата видачі завдання_____________

Термін виконання роботи__________

ЗМІСТ

ВСТУП 3

1.2. Показники платоспроможності 9

Розділ ІІ 18

2.1. Організаційно-економічна характеристика ТзОВ “Торгова мережа”Барвінок” 18

2.2. Оцінка платоспроможності ТзОВ “Торгова мережа”Барвінок” 24

ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ ТзОВ “ТОРГОВА МЕРЕЖА ”БАРВІНОК” 27

3.1. Обґрунтування планування розміру активів підприємства та джерел їх формування 27

3.2. Шляхи підвищення платоспроможності торговельного підприємства ТзОВ “Торгова мережа”Барвінок” 30

ВИСНОВКИ 32

Список використанИХ ДЖЕРЕЛ 34

ВСТУП

Закон України “Про підприємства в Україні” визначає підприємство як основну організаційну ланку народного господарства України та самостійний господарюючий статутний суб'єкт, який має права юридичної особи та здійснює виробничу, науково-дослідницьку і комерційну діяльність з метою одержання відповідного прибутку (доходу) [1: ст.1].

Кожне підприємство є незалежним товаровиробником. Воно може самостійно приймати будь-які рішення у межах чинного законодавства. Але, ефективність цих рішень багато в чому залежить від об’єктивності, своєчасності та всебічності оцінювання існуючого й очікуваного фінансово-економічного стану підприємства.

В умовах ринкових відносин платоспроможність підприємств вважається найважливішою умовою їх господарської діяльності. Платоспроможність підприємства як його здатність вчасно та в повному обсязі виконувати планові платежі і термінові зобов'язання, підтримуючи при цьому нормальний ритм господарської діяльності – є однією з умов конкурентоспроможності підприємства, його фінансової стабільності. Здатність підприємства розраховуватись за своїми боргами в обсягах та строках, передбачених договорами та законодавством, є необхідною умовою успішного функціонування на ринку, що і обумовлює актуальність обраної теми.

Базовим підприємством для написання курсової роботи було обрано Товариство з обмеженою відповідальністю “Торгова мережа “Барвінок”, основним видом діяльності якого є роздрібна та оптова торгівля продовольчими та непродовольчими товарами.. Разом з вказаними, підприємство має право на виготовлення харчових продуктів – перспективні напрями торгівельної діяльності.

Метою написання курсової роботи є дослідження теоретичних аспектів та отримання практичних навичок аналізу платоспроможності підприємства на базі ТзОВ “Барвінок”.

Основними завданнями даної роботи є вивчення сутності платоспроможності підприємства та факторів, що її визначають, загальний аналіз платоспроможності ТзОВ “Барвінок”, а також, визначення шляхів щодо її підвищення.

Об’єктом дослідження курсової роботи є платоспроможність підприємства.

Предметом даної роботи виступають особливості аналізу платоспроможності ТзОВ “Барвінок”.

Інформаційною базою дослідження є діюча система нормативно-правових актів (закони України, Постанови Кабінету Міністрів тощо), фінансова інформація ТзОВ “Барвінок”, матеріали публікацій у спеціальній і періодичній пресі та інші.

Курсова робота складається зі вступу, 3 розділів ( розділ 1 – теоретичні аспекти дослідження платоспроможності підприємства; розділ 2 –дослідження платоспроможності підприємства ТзОВ “Торгова мережа”Барвінок” ; розділ 3 – шляхи підвищення платоспроможності підприємства ТзОВ “Торгова мережа”Барвінок”), висновків, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг курсової складає 42 сторінок.