Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ghfrnbrf / Додатки до звіту / Положення про организацийний виддил Солом'янської.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
54.78 Кб
Скачать

-7-

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням голови

Солом’янської районної в м.Києві державної адміністрації

“____”_________2001р. №______

ПОЛОЖЕННЯ

про організаційний відділ Солом’янської районної

у м.Києві державної адміністрації

1. Загальні положення.

1.1. Організаційний відділ Солом’янської районної у м.Києві державної адміністрації (далі по тексту – відділ) є структурним підрозділом апарату Солом’янської районної у м.Києві державної адміністрації (далі по тексту – адміністрації), що створений з метою організаційного забезпечення діяльності голови адміністрації.

1.2. Відділ підпорядковується голові адміністрації, безпосередньо заступнику голови адміністрації – керівнику апарату.

1.3. У своїй роботі відділ керується Конституцією України, Законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, декретами, постановами, розпорядженнями Кабінету Міністрів України, розпорядженнями Київської міської державної адміністрації, іншими нормативними документами відповідних органів законодавчої та виконавчої влади, Регламентом роботи адміністрації, а також цим Положенням.

1.4. Відділ утворюється, реорганізується або ліквідується головою адміністрації.

1.5. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

- взаємодіє з іншими структурними підрозділами адміністрації та Солом’янської районної у м.Києві ради (далі по тексту – ради), відповідними службами Адміністрації Президента України, Секретаріату Верховної Ради України, апарату Кабінету Міністрів України, Київської міської державної адміністрації, Київської міської ради, районних державних адміністрацій, територіальними підрозділами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади;

1.6. Для забезпечення своєї діяльності відділ має право користуватися автомобільним транспортом, оргтехнікою, засобами комп'ютеризації та усіма формами зв'язку.

1.7. Працівники відділу у разі необхідності можуть бути присутніми на сесіях ради, засіданнях колегії при голові адміністрації та нарадах, які проводять структурні підрозділи адміністрації та ради, на зборах підприємств, організацій та установ усіх організаційних форм і усіх форм власності, які розташовані в районі.

1.8. Відділ звітує про свою роботу голові адміністрації та заступнику голови адміністрації – керівнику апарату.

1.9. Структура відділу, штатний розклад і фонд оплати праці працівників відділу затверджуються головою адміністрації за поданням заступника голови адміністрації – керівника апарату. Відділ утримується за рахунок державного бюджету.

1.10. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду і звільняється з посади головою адміністрації за поданням заступника голови адміністрації – керівника апарату. На посаду начальника відділу призначається особа, яка вільно володіє державною мовою, має вищу освіту та стаж роботи в органах державного управління не менш трьох років або на керівних посадах у інших сферах не менш п’яти років.

1.11 Працівники відділу призначаються на посаду та звільняються з посади головою адміністрації за поданням начальника відділу та погодженням із заступником голови адміністрації – керівником апарату. На посаду заступника призначається особа, яка вільно володіє державною мовою, має вищу освіту та стаж роботи в органах державного управління не менш, як три роки або на керівних посадах у інших сферах не менш п’яти років. На посади головного і відповідної категорії спеціалістів призначаються особи, які вільно володіють державною мовою, мають вищу освіту або навчаються на останньому курсі вищого навчального закладу. Працівники відділу є державними службовцями.

1.12 Покладання на відділ обов`язків, не передбачених цим положенням, а також таких, що не відносяться до організаційної роботи, не допускається (окрім випадків, вказаних в п.2.18 цього Положення).

2. Напрямки роботи та основні функції відділу.

2.1. Відділ готує на основі пропозицій голови адміністрації, першого заступника та заступників голови адміністрації, керівників структурних підрозділів адміністрації проекти квартальних і тижневих планів роботи та інших заходів, які проводяться головою адміністрації та його заступниками.

2.2. Відділ забезпечує організацію контролю за ходом виконання робочих планів структурними підрозділами адміністрації та ради, узагальнює одержану інформацію та доводить її до відома голови адміністрації, заступника голови адміністрації - керівника апарату.

2.3. Відділ готує на основі пропозицій голови адміністрації, першого заступника та заступників голови адміністрації переліки питань для розгляду на апаратних нарадах у голови адміністрації, засіданнях колегії при голові адміністрації.

2.4. Відділ забезпечує організацію створення та контроль за діяльністю робочих груп та комісій із спеціалістів структурних підрозділів адміністрації для вивчення питань і підготовки пропозицій з проблем, які підлягають розгляду на апаратних нарадах у голови адміністрації, засіданнях колегії при голові адміністрації, або на нарадах у заступника голови адміністрації - керівника апарату.

2.5. Відділ координує підготовку матеріалів для розгляду на апаратних нарадах у голови Київської міської державної адміністрації, голови адміністрації та на засіданнях колегії при голові адміністрації.

2.6. Відділ отримує від структурних підрозділів адміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, організацій та установ усіх організаційних форм і усіх форм власності, які розташовані в районі, громадян – мешканців району матеріали, необхідні для підготовки питань, що виносяться на апаратні наради у голови адміністрації та на засідання колегії при голові адміністрації, а також для виконання покладених на відділ обов`язків.

2.7. Відділ готує план - календар по основних напрямках роботи адміністрації на наступний робочий тиждень та надає його до Київської міської державної адміністрації.

2.8. Відділ готує інформацію про основні події в районі за минулий тиждень та надає її до Київської міської державної адміністрації.

2.9. Відділ вивчає на місцях організацію виконання розпорядчих документів адміністрації та ради, які передбачають організаційні заходи з боку адміністрації та інформує про хід їх виконання голову адміністрації.

2.10. Відділ перевіряє за дорученням голови адміністрації, заступника голови адміністрації - керівника апарату в межах своєї компетенції роботу відділів, управлінь, інших служб адміністрації щодо виконання ними законів України, указів і розпоряджень Президента України, декретів, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, розпоряджень Київської міської державної адміністрації, розпоряджень та доручень голови адміністрації.

2.11. Відділ розробляє за дорученням голови адміністрації та заступника голови адміністрації - керівника апарату проекти розпоряджень та листи з організаційних питань.

2.12. Відділ готує графік чергування відповідальних працівників адміністрації та ради у святкові і неробочі дні та надає його до Київської міської державної адміністрації.

2.13. Відділ здійснює координацію і організаційне забезпечення підготовки і проведення загальнорайонних заходів, які проводяться в плановому порядку та за дорученням голови адміністрації з питань, що покладені на апарат адміністрації.

2.14. Відділ спільно з апаратом ради готує організаційне забезпечення проведення виборів Президента України, народних депутатів України, Київського міського голови, депутатів Київської міської та Солом’янської районної рад, всеукраїнських та місцевих референдумів.

2.15. Відділ готує довідкові та інформаційні матеріали для забезпечення діяльності апарату адміністрації та ради.

2.16. Відділ координує організацію забезпечення наочними довідковими матеріалами приміщень, де розташовані структурні підрозділи адміністрації та ради, слідкує за своєчасною їх заміною, достовірністю та відповідністю вимогам щодо їх оформлення.

2.17. Відділ вивчає, узагальнює і поширює нові форми і методи діяльності місцевих органів державної виконавчої влади, надає їм методичну і практичну допомогу у поліпшенні та удосконаленні управлінської роботи, консультує працівників адміністрації з питань, що віднесені до компетенції відділу.

2.18. Відділ виконує особисті доручення голови адміністрації та заступника голови адміністрації – керівника апарату.