Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цивільне право особлива частина.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
38.44 Кб
Скачать

3. Висновок

Рента є однією з форм суспільних відносин, регульованих нормами цивільного права (цивільні правовідносини). Відносини, до яких відноситься рента, виникають у зв'язку з відчуженням майна однієї особи під виплату цій особі (колишньому власнику) або іншій особі грошового або іншого змісту (ренти).  Рента - це власність, віддана в користування особі, зобов'язаний регулярно виплачувати обумовлену в договорі суму за придбану власність. У ренту можна віддати як гроші, так і товар(нерухомість, автомобіль тощо). Обчислюються рентні платежі від розміру вкладеного капіталу, а відсотки по ренті нараховуються з урахуванням різних факторів, таких як, наприклад, розмір вкладень, час користуваннякапіталом(нерухомістю), вид вкладень (нерухомість, гроші тощо)

Істотне умова, що визначає різновид договору ренти, - його термін. Існує три основних види договору ренти: договір постійної ренти, договір довічної ренти та договір довічного змісту з утриманням. Причому кожен з них має свої особливості, що стосуються сторін, предмета, терміну, ціни та умов припинення договору.

  При постійній ренті встановлюють обов'язок здійснювати платежі безстроково, тобто безперервно, без визначення строку припинення. Рентарозрізняється залежно від передбачуваних умов.  Рента, звана постійної, може виплачуватися у вигляді грошей, речей, а також шляхом виконання робіт або надання послуг, відповідних за вартістю грошовій сумі, обумовленій в договорі. У договорі обов'язково вказанаперіодичністьвиплати ренти, якщо вона не встановлена, то постійна рента виплачується після закінчення кожного кварталу.

4. Список використаної літератури

Інформаційні джерела правової інформації на електронних носіях та в інтернеті:

1. Цивільний кодекс України від 11.10.2013 р.// http://zakon0.rada.gov.ua з ст..731 по ст 743.

Спеціальна юридична література:

1.Цивільне право України: Підручник: У 2 кн./ О.В.ДзераК.: Хрінком Інтер, 2007. Книга 1

2. Бондарь Т.В. Виконання договірних зобовязень у цивільному праві. – К.: Юрінком Інтер, 2005

3. Барвенко С.М. Проблеми договірного права України. –К.: Юрінком Інтер, 2006

Договір ренти та його види. / / Журнал «Нерухомість та ціни» - 2005 .- № 46 (143)

Додаткова юридична література

1. Договір ренти та його види. / / Журнал «Нерухомість та ціни» - 2005 .- № 46 (143). 

13