Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вакульчик Диплом 5.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.16 Mб
Скачать

Ооо имц «Стройинвест»

Исполнительный директор

Ооо «цптс и рад»

Исполнительный директор

- поставка материалов;

- оказание маркетинговых услуг;

- проведение презентаций, выставок;

- реклама;

- работа по СРИД.

Цех по производству асфальтобетонных смесей

Группа снабжения

Отдел маркетинга

Цех по производству а/к изоляции ст. труб. битумов

Цех по производству МШБИ, БСУ

Цех по производству МКБМ

Дорожно-строительный участок

Производственная лаборатория

Рис. 1.2 - Організаційна структура підприємства.

1.4. Технологічний процес асфальтобетонного заводу

Холодні та вологі пісок і щебінь подаються зі складу в бункери агрегату живлення навантажувачами, кранами з грейферним захопленням або конвеєром. З бункерів агрегату живлення пісок і щебінь безперервно подаються живильниками відповідно до необхідної продуктивністю на збірний стрічковий конвеєр, розташований в нижній частині агрегату живлення. Зі збірного конвеєра матеріали надходять на похилий ковшовий елеватор (або конвеєр), який завантажує холодні і вологі пісок і щебінь в сушильний барабан. У барабані пісок і щебінь висушуються і нагріваються до робочої температури. Матеріали нагріваються за рахунок спалювання у топках сушильних агрегатів рідкого або газоподібного палива. Рідке паливо зберігається в спеціальних баках, в яких воно нагрівається і подається насосом до форсунок сушильного барабана. Утворюються при спалювання палива та просушування матеріалів гарячі гази і пил надходять в пиловловлюючі систему, в якій пил осідає і потім направляється в сортувальне пристрій і дозується спільно з піском.

Нагріті до робочої температури пісок і щебінь із сушильного барабана надходять на елеватор і подаються їм в сортувальне пристрій змішувального агрегату, де матеріали розділяються на фракції за розмірами зерен і подаються в бункери для гарячого матеріалу. З цих бункерів пісок і фракції щебеню надходять в дозатори.

Необхідний для приготування суміші мінеральний порошок надходить в змішувальний агрегат з агрегату мінерального порошку, що включає обладнання для зберігання і транспортування цього матеріалу. Заданий зміст мінерального порошку в суміші забезпечується дозаторами агрегату мінерального порошку або змішувального агрегату.

Бітум розігрівається в сховищі до рідкотекучого стану нагрівально-перекачувальним агрегатом і подається в нагрівач бітуму, де він зневоднюється і нагрівається до робочої температури. Зневоднений і нагрітий до робочої температури бітум транспортується насосами по бітумним дротам на зберігання в бітумні цистерни. До змішувального агрегату бітум подається після нагрівача бітуму або бітумних цистерн. Поступаючи до змішувального агрегату бітум дозується і вводиться в змішувач. Обладнання для бітуму обігрівається теплоносіями, які одержуються або нагріваються в окремому агрегаті.

Всі подані в змішувач компоненти перемішуються і готова продукція вивантажується у автосамоскиди або надсилається підйомниками в бункер для готової суміші (рис. 1.3).

Роботою асфальтозмішуючих установок управляють з кабіни.

Рис. 1.3 – Виготовлення суміші.