Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вакульчик Диплом 5.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
1.16 Mб
Скачать
    1. Опис організаційної структури підприємства

Форма власності підприємства – закрите акціонерне товариство.

Відповідно до Закону «Про акціонерні товариства» ЗАТ має право випускати акції, облігації та інші цінні папери. Акції товариства розподіляються тільки серед його засновників або іншого заздалегідь визначеного кола осіб. Таке товариство не має права проводити відкриту підписку на випуск ним акції або іншим чином пропонувати їх для придбання необмеженому колу осіб. Установчим документом акціонерного товариства є його статут, затверджений засновниками.

ЗАТ має право продавати, передавати безоплатно, обмінювати, здавати в оренду юридичним та фізичним особам засоби виробництва та інші матеріальні цінності, використовувати та відчужувати їх іншим шляхом, якщо це не суперечить чинному законодавству України та цьому Статуту.

Акціонерне товариство не має права оголошувати та виплачувати дивіденди, до повної оплати всього статутного капіталу; якщо вартість чистих активів акціонерного товариства менше його статутного капіталу і резервного фонду або стане менше їх розміру в результаті виплати дивідендів.

Особи, які набули право власності на акції Акціонерного товариства, набувають статусу акціонерів (учасників). Акціонерами можуть бути юридичні та (або) фізичні особи, які набули право власності на акції ЗАТ при його створенні, при додатковому випуску акцій та на вторинному ринку цінних паперів.

Акціонери ЗАТ мають переважне право придбання акцій, що продаються іншими акціонерами цього товариства. Акціонери не відповідають за зобов'язаннями Акціонерного товариства і несуть ризик збитків, пов'язаних з діяльністю ЗАТ, у межах вартості акцій, що їм належать. Акціонери, які не повністю оплатили акції, відповідають за зобов'язаннями ЗАТ у межах неоплаченої частини вартості належних їм акцій.

Кожна проста акція надає акціонеру - її власнику однакову сукупність прав, включаючи право:

  • брати участь у загальних зборах ЗАТ;

  • брати участь у розподілі прибутку Акціонерного товариства та одержувати його частину (дивіденди);

  • одержати, у разі ліквідації ЗАТ, частку вартості його майна, пропорційну частці акціонера у статутному капіталі ЗАТ та ін..

Органами управління ЗАТ є:

  • загальні збори акціонерів;

  • наглядова рада;

  • правління;

  • ревізійна комісія.

Вищим органом управління ЗАТ «Будінвест» є загальні збори акціонерів. Загальне керівництво діяльністю Товариства, за винятком вирішення питань, віднесених Статутом до виключної компетенції загальних зборів, а так само керівництво поточною діяльністю здійснюється генеральним директором. Генеральний директор призначається та звільняється з посади рішенням Загальних зборів акціонерів. До виключної компетенції загальних зборів акціонерів відносять:

  • зміна статуту товариства, у тому числі зміна розміру його статутного капіталу;

  • обрання членів ради директорів і дострокове припинення їх повноважень;

  • затвердження річних звітів, бухгалтерських балансів, рахунків прибутків і збитків і їх розподіл;

  • рішення про реорганізацію або ліквідацію товариства.

Генеральний директор керує підприємством відповідно до чинного законодавства виробничо-господарської і фінансово-економічною діяльністю підприємства, несучи всю повноту відповідальності за наслідки прийнятих рішень, збереження та ефективне використання майна підприємства, а також фінансово-господарські результати його діяльності.

Організаційною формою роботи правління є засідання, які проводяться у разі необхідності, але не менше одного разу на тиждень.

Засідання правління вважається правомочним, якщо в ньому беруть участь не менше 2/3 членів правління. Рішення на засіданні правління вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини членів правління, присутніх на засіданні.

Голова та члени наглядової ради, голова та члени правління, голова ревізійної комісії є посадовими особами органів управління Акціонерного товариства.

Для стимулювання купівельного попиту ЗАТ «Будінвест» використовує наступні методи:

  • продаж тільки високоякісної продукції, яка відповідає західноєвропейським стандартам;

  • надання всіх супровідних документів, що відповідають вимогам органів нагляду;

  • рекламна підтримка продажів;

  • можливість транспортування продукції;

  • можливість швидкого оформлення замовлення.

Автогосподарство здійснює доставку сировини і товару, забезпечує їх належну схоронність при перевезенні.

Лабораторія проводить випробування сировини, використовуваного для виробництва, випробування та контроль якості готової продукції відповідно до ГОСТів.