Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Актуальність теми.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
60.12 Кб
Скачать

Аналог №4 (Додаток 1, мал. 4)

Ілюстрація зображує собою передпокій у садибі. У цій кімнаті є такі функціональні зони:

  • зона зберігання речей

  • зона руху

  • зона відпочинку

Передпокій, що зображений в аналізі №4 виглядає дуже зручним, привітним та оригінальним. Проаналізувавши цю кімнату можна визначити стиль «Модерн» притаманний. Ознаки модерну є такі: «Модерн» (в англійській версії Art Nouveau, у французькій Art Nuvo) - це стиль у мистецтві, архітектурі і дизайні, що поєднує кращі здобутки минулого і самі вишукані і витончені ідеї нового часу. У дизайні інтер'єрів особлива увага приділяється стилізованому рослинному узору, плавним гнучким формам, декоративним елементам, використаня дорогих порід дерева, напівкоштовних каменів, скла, металу.

Контраст кольору та дисиметрія (дзеркальна) робить кімнату особливою. На ілюстрації ми можемо спостерігати приємну кольорову гамму. Темно-коричневі стіни прекрасно імпонують світлій підлозі. Використані лише якісні матеріали. Тумби, що стоять з обох боків від дверей майже ідентичні. Вони мають по три великі шухляди. Але одна тумба призначена для сидіння, тимчасового зберігання речей та аксесуарів. Інша призначена для постійного зберігання дрібниць. Про це свідчить шухляда, що прикріплена трохи вище великих відділів. На верхній частині тумб ми бачимо ще шухляду і полицю. Верхня перетинка є підсвічуванню.

Задні частини тумб мають хвилястий візерунок Молочного та чорного кольору. На них є гачки.

Шпалери на стінах мають колір какао з горизонтальними смужками. З правої сторони від тумб є декоративні елементи – дві вази рожевого та синього кольору. У відділі дверей шпалери молочного кольору з хвилястими візерунками.

Стеля підвісна, білого кольору зі вмонтованими крапковими світильниками. Має незвичну форму.

Підлога зроблена з великих кахельних плит. Ближче до дверей вона має молочний колір, далі - шоколадний. Біля дверей лежить килимок з високого ворсу бордового кольору.

Якщо оцінювати об’єктивно, то аналог досить вдалий. Поєднання фактур, кольорів та матеріалу не викликають негативних емоцій. Кімната зіграна на контрасті кольорів, проте, здається спокійною.

Аналог №5 (Додаток 1,

Передпокій розташований у будинку садибного типу. У цій кімнати є такі функціональні зони:

  • зона руху

  • зона руху

  • зона зберігання речей

Про передпокій №5 складається позитивне враження, оскільки, кімната простора, вільна, без нагромаджень. Меблі ідеально за компоновані в цій кімнаті. Висота меблів відповідає ергономічним стандартам. Загалом меблі та їх розміщення добре відповідають один одному. Складається відповідна гармонія між освітленням та теплою кольоровою гамою. Якість матеріалів має велике значення для будь-яких меблів, а надто, для передпокоїв. Важливо використовувати тільки найкращі, екологічно чисті матеріали провідних виробників, продукт яких перевірений роками.

Аналізуючи дану кімнату, можна спостерігати стриманий класичний стиль, якісні меблі, що не мало важливо.

Візуально ми можемо поділити кімнату на дві частини. Кімнату розділяє контраст кольору. З правого боку це темно-сірі шпалери з густим орнаментом в класичному стилі. На цій стіні зроблений акцент. Інші стіни пофарбовані у бежевому кольорі, мають нейтральну характеристику.

Зоною, що призначена для відпочинку можна назвати диван. Він підтримується в тому самому стилі. Темний дерев’янний каркас та біла шкіряна обшивка. Поряд з диваном ми бачимо тумбу. Вона може використовуватись в різних цілях. Наприклад для зберігання речей, або в якості журнального столика. Тумба є дерев’янна. Шухляди скляні. На шухлядах є декоративний елемент – це повтор візерунка що показаний на стіні.

Над диваном і тумбою є прямокутне дзеркало з білим обрамленням. На рамці видні випуклі візерунки.

Освітлення достатньо. В якості джерел світла були використані люстра та декоративна настільна лампа. Люстра є головною ознакою класичного стилю в цьому інтер’єрі. Її особливості це скляний матеріал, деталі шароподібні та краплеподібні. Вони поєднані між собою на проволоці і звисають до низу.

З лівого боку ми бачимо високе дзеркало. Обрамлення в фактурі шкіри змії. Має бордовий колір. Поряд є висока вішалка для верхнього одягу. Матеріал -залізо. Має світло – коричневий колір.

Підлога кахельна. Кахель темно-шоколадного кольору.

Оцінюючи аналог можна зробити висновки: Вдало підібрана фактура і кольори компонуються між собою ідеально. Класичний стиль додержаний, кожна деталь імпонує загальному вигляду. Це вдалий варіант передпокою.

Якщо оцінювати об’єктивно, то аналог досить вдалий, як проект передпокою. Поєднання фактур та кольорової гамми не викликають негативних емоцій.