Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Актуальність теми.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
60.12 Кб
Скачать

Аналог№2 (додаток 1, мал. 2)

Ілюстрація зображує собою передпокій у будинку садибного типу. У цій кімнаті є такі функціональні зони:

  • зона відпочинку

  • зона руху

  • зона зберігання речей;

Про передпокій зображений в аналогі №2 складається позитивне враження. Аналізуючи дану кімнату можна спостерігати стриманий класичний стиль, якісні меблі та гарний смак.

Кольорова гамма гарно і вдало підібрана. Темно-червоні шпалери з візерунком червоного кольору гарно компонують зі світлими меблями.

Шафа-купе, виконана у класичному стилі. Має комбінаторні елементи. Дверці шафи зроблені з кольорового скла білого кольору з візерунком в класичному стилі. Верхня, нижня частини зроблені з дерева у темно-коричневому кольорі. Поряд ми бачимо тумбу з чотирма шухлядами. Верхні дві білого кольору, нижні темного коричневого .У інтер’єрі присутні підвісні шафки, що знаходяться над вхідними дверима, коричневого кольору з бежевими перетинками. В кутовій частині кімнати знаходиться полиця для аксесуарів, прикріплена до верхньої шафки. Бежевий колір дає непомітність її у просторі. Місцем відпочинку служить крісло незвичайної форми. Воно має білий колір та шкіряну або дермантинову обшивку. На перший погляд виглядає не дуже зручним, але м’яка подушка в практичному значенні себе виправдає.

Стеля є підвісна. Білого кольору. В стелю вбудовані крапкові світильники, що забезпечують гарну освітленість кімнати. Під стелею є гіпсові кромки, на яких виконаний орнамент в золотисто-білій кольоровій гаммі. Затишку додає темна підлога. Ламінат темно-шоколадного кольору додає тепла. На підлозі біля крісла розташований килимок з ворсом у леопардовому стилі, що ще більше додає спокою.

Оцінюючи аналог можна зробити висновки: Вдало підібрана фактура і кольори компонуються між собою ідеально. Класичний стиль додержаний, кожна деталь імпонує загальному вигляду. Це вдалий варіант передпокою.

Аналог №3 (Додаток 1, мал. 3)

Передпокій розташований у будинку садибного типу. Вікна розташовані на північній частині.

У даній кімнаті ми можемо бачити такі функціональні зони:

  • зона відпочинку

  • зона руху

  • зона зберігання речей;

Про передпокій зображений в аналізі 3 складається позитивне враження. Аналізуючи дану кімнату ми можемо спостерігати стиль «Хай тек». Цьому стилю характерні такі риси як використання високих технологій в проектуванні, будівництві та інженерії будівель і споруд. Використання прямих ліній і форм. Використання функціональних елементів: ліфти, сходи, системи вентиляції. Децентроване освітлення, що створює ефект просторого, добре освітлено приміщення. Широке використання сріблястого та металевого кольору. Високий прагматизм в плануванні простору. Часте звернення до конструктивізму та кубізму.

На даній ілюстрації ми можемо спостерігати головний об’єкт. Це велика вбудована шафа-купе. Вона є зоною зберігання речей. Також виконує функцію, яка допомагає розширити вузьку передпокій. За рахунок дзеркала на шафі і навпроти неї простору здається більше. Біля вхідних дверей ми можемо бачити пуф червоного кольору. Він надає цій кімнаті контрасту. У інтер’єрі використані сріблясті кольори, характерні для даного стилю. Матеріали використані для дизайну такі: дерево, кахель, метал, скло. Стіни пофарбовані в світло-сріблястий колір, що дає ефект металевої стіни. Ближче до вхідних дверей маємо декоративне рішення «маки». Також в кутку над пуфом є три полиці для дрібниць. Зараз вони служать полицями для квітів. Стеля є підвісною з гіпсо-картону. Вона має форму півкола, згідно зі стелею була підібрана шафа тотожної форми. Ми бачимо гарне освітлення. Крапкові світильники віддають багато світла.

Півколо на підлозі викладене з кахелю гарно імпонує загальному стилю та окреслює візуально кордони передпокої. Далі ми можемо спостерігати продовження до кімнат дерев’янною підлогою.

Отже, ми можемо сказати, що дана кімната досить вдалий варіант передпокої. Світлий металевий колір розширив кордони кімнати і зробив її особливою. Загалом кімната не викликає негативних вражень.