Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Invest_Fin_BS-12_Rudenok / Методичні вказівки до курсової роботи.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
302.08 Кб
Скачать

2.4. Третій розділ курсової роботи

Даний розділ курсової роботи є рекомендаційним. На початку розділу доцільно систематизувати всі недоліки та резерви, що було виявлено у ході попереднього аналізу діяльності підприємства. Це дозволяє надалі чітко та обґрунтовано систематизувати пропозиції та рекомендації щодо подальшого розвитку підприємства.

Як правило, третя частина роботи не містить поділу на параграфи.

Пропозиції повинні мати рекомендаційний та розрахунковий характер і бути представленими у вигляді:

- системи заходів з удосконалення управління діяльністю підприємства;

- розробленої фінансової стратегії розвитку підприємства;

- бізнес-плану діяльності підприємства;

- інвестиційного проекту;

- удосконалення організаційної структури підприємства (з наочним представленням);

- моделі застосування зарубіжного досвіду управління фінансами;

- прогнозу фінансових показників діяльності підприємства;

- фінансового плану розвитку підприємства;

- удосконалення методики фінансового аналізу, планування, контролю або управління в цілому тощо.

Обов’язково представлені рекомендації мають супроводжуватись рисунками та таблицями з відповідними уточнюючими розрахунками.

Можливим є використання програмних продуктів у ході розробки пропозицій. Дозволяється додавати друкований варіант використаної програми.

Обов’язковими, як і у попередніх розділах, є висновки за розділом.

3. Вимоги до оформлення

3.1. Розділів курсової роботи

Курсова робота виконується на аркушах формату А4 (210 х 297). Поля аркушу мають бути встановлені:

- ліворуч – 2,5 см;

- праворуч – 1,5 см;

- зверху та знизу – 2 см.

Шрифт, який має бути використаний, - Times New Roman: кегль – 14; міжрядковий інтервал – 1,5.

Текстова частина курсової роботи повинна становити не менше 45-50 сторінок (без врахування списку використаних джерел і додатків).

Курсова робота виконується лише українською мовою (окрім іноземних студентів).

До виконаної курсової роботи, яка подається на рецензування, студент додає бланк рецензії (додаток Б).

Заголовки структурних частин курсової роботи: ЗМІСТ, ВСТУП, РОЗДІЛ…, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ, - друкують великими жирними літерами симетрично до тексту.

Заголовки підрозділів - маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовками розділу та параграфу, між параграфами складають один інтервал (1,5).

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул, подають арабськими цифрами без знаку №.

Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок, не проставляючи його номера. Наступні сторінки нумерують у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Такі структурні частини курсової роботи, як зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б...

Рисунки слід подавати у курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або одразу на наступній сторінці.

Рисунки позначають словом «Рис. __.__.» і нумерують послідовно у межах розділу, за винятком рисунків, поданих у додатках. Нумерація рисунків є наскрізною. Номер складається з номера розділу і порядкового номера рисунку (у розділі), між якими ставиться крапка. Наприклад:

Попередній рік

Звітний рік

Рис. 2.1. Динаміка показників рентабельності підприємства «___________»

за ________ - ________ роки

За необхідністю рисунки доповнюють пояснювальними даними (підрисунковий підпис). Номер рисунку, його назва і пояснювальні підписи розміщуються послідовно під ним.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті.

Усі таблиці повинні бути пронумеровані, і на кожну необхідне посилання в тексті. Слово «таблиця» у цьому випадку приводять у скороченому вигляді, наприклад: «У табл. 1.3. систематизовано основні напрямки фінансової політики підприємства». У випадку повторних посилань у тексті необхідно до посилання додавати загальноприйняте скорочення від слова «дивися» – «див.», наприклад: «Повторний аналіз (див. табл. 2.5) свідчить, що...».

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) у межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу).

Текст у таблицях може наводитись шрифтом – 12.

Приклад оформлення таблиці наведено у розділі 2.3 (стор. 13-15).

При перенесені частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження табл. __.__.» Вказують номер таблиці, наприклад: «Продовження табл.2.4»:

Таблиця 2.4