Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТ МАГИСТР ТЕХНОЛОГ ШАБЛОН ДонНУЕТ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
131.07 Кб
Скачать

Раздел 1 можно оставить без изменений

2. Вимоги безпеки до території підприємства, розміщенню й будові будинків і приміщень

Територія підприємства повинна бути рівної, мати необхідні ухили й стоки для відводу атмосферних і поливних вод. Вільні ділянки території повинні бути озеленені. Територія підприємства повинна мати не менш двох в'їздів – виїздів. При цьому приймається ширина воріт для автомобільного транспорту по найбільшій ширині автомобілів плюс 1,5 м. Основні проїзди, пішохідні доріжки, а також площадки перед експедиціями й складами повинні мати тверде покриття. Ширина проїзної частини автодоріг до виробничих корпусів повинна бути не менш 7м, інших з однобічним рухом автомобілів – 4,5м. Територія підприємства повинна мати штучне висвітлення в темний час доби, що забезпечує освітленість на поверхні основних проїздів не менш 3лк, інших проїздів і проходів – 2лк, у місцях навантаження готової продукції й розвантаження сировини не менш 5лк.

Територія підприємства повинна бути обладнана вантажно-розвантажувальними площадками (платформами, естакадами) висотою на рівні підлоги вагона або кузова автомобіля, зливно-наливними пристроями для рідких продуктів, а також спеціальними площадками для зберігання напівфабрикатів, тари, пального, допоміжних матеріалів і встаткування.

Заглублені резервуари, колодязі, люки повинні бути закриті кришками у рівень із прилягаючою територією. Газопроводи, інші підземні комунікації повинні бути позначені розпізнавальними знаками на території підприємства й відзначені на генплані підприємства.

Для збору й тимчасового зберігання відходів виробництва й сміття повинні бути влаштовані водонепроникні, що закриваються щільно кришками збірники ємністю не більше дводобового їхнього нагромадження. Розміщення збірників відходів і сміття допускається на відстані не менш 25м від виробничих і складських приміщень на асфальтованих або бетонованих площадках, що перевищує габарити збірників на 1м з усіх боків.

На території підприємства передбачається протипожежне водопостачання.

Відстань між будинками й спорудженнями приймається відповідно до технологічних норм, умовами розміщення транспортних шляхів і інженерних мереж, але не менш установлених санітарних і протипожежних розривів.

Раздел 2, после анализа, доповнить или сократить в соответствии с темой

3. Вимоги до виробничого приміщення

Технологічний процес готування пропонованих нами виробів може вироблятися як на діючих підприємствах ресторанного господарства, так і в спеціалізованих виробничих цехах. Для створення у виробничих приміщеннях відповідного мікроклімату, вікна гарячого цеху орієнтовані на північ. Підлоги у виробничих приміщеннях виконані з керамічної плитки, що має на лицьовій стороні виступи. Для відводу води після миття устаткування в підлогах улаштовані каналізаційні трапи. Стіни виробничих і складських приміщень облицьовані на висоту 1,8 м (у коридорах на 1,5 м) вологостійкими матеріалами. Підйом ваг на підприємстві здійснюється засобами підйомно-транспортного устаткування.

При плануванні робочого місця виходимо з того, щоб працівник протягом зміни забезпечував необхідну продуктивність праці, затрачав мінімум фізичних сил, не піддавався впливу шкідливих виробничих факторів.

Кольори для фарбування приміщень і устаткування вибирали в залежності від їхнього функціонального призначення. Так, у цеху замісу та роз стойки тісту, випічки виробів, відділки виробів – конструкції огороджень пофарбовані в кольори холодних тонів, приміщення приготування начинок, без природного освітлення – у кольори теплих тонів.

Таблиця 6.1 – Класифікація основних виробничих приміщень

Вид приміщення

Об’єм приміщення,

V,м3

Площа приміщення,

Sп, м2

Кількість працюючих

N, чол.

Співвідношення

Класифікація приміщень

Категорія приміщення

V/N

Sп / N

З безпеці поразки ел. струмом

З пожежо-, вибухо-небезпеці

З вибухо-пожежній і пожежній небезпечності

Доготовчий цех

49,9

20,0

2

16,6

5,0

з підви-щеною

небез-пекою

Д

не вибухонебеспечно

Если есть конкретное производственное помещение – описать его по аналогии

Розрахункова питома площа і питомий об'єм на 1 працівника повинні відповідати нормам VH = 15 м2; S = 4,5 м2.