Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКОНЧ ВАР КУРС.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
198.14 Кб
Скачать
  1. Висновки та пропозиції.

Оцінюючи комерційну діяльність ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» можна сказати, що ТЦ добре себе зарекомендував серед покупців, завдяки зручному розташуванню, представленою можливістю за короткий час вибрати відповідний товар, адже в торговому центрі представлено меблі і аксесуари як вітчизняних, так і зарубіжних виробників, при цьому всі моделі відрізняються за технічними характеристиками і зовнішнім оформленням, таким чином кожен покупець може підібрати меблі по своєму смаку і на свій гаманець.

Авторитет ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» визначається також добре організованою роботою персоналй й умілому керівництву з боку апарату управління. У ТЦ розроблена успішна бізнес-модель організації діяльності, добре працює служба маркетингу.

Для організації торгівлі застосовується сучасне торгово-технологічне обладнання, прогресивні методи зберігання (зберігання товарів за рухомим методом при застосуванні стелажів "Еломат" (Фінляндія), передпродажної підготовки (попередне збирання зразків) та продажу товарів(продаж товарів за зразками, з відкритою викладкою, з індивідуальним обслуговуванням). Проаналізовані економічні показники говорять про певну стабільність діяльності підприємства ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» та подальші перспективи розвитку на ринку в Україні. У 2011 році порівняно із попереднім дохід від реалізації товарів підприємства збільшилась на 23189,00 тис. грн., тобто обсяг його збільшився на 204,4%. Чистий дохід від реалізації товарів теж збільшився на 4168,00 тис. грн. Собівартість же реалізованих товарів у 2011 році зменьшилася на 19021,00 тис. грн.

У діяльності ТД "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» використовуються різноманітні засоби реклами, що представляють собою носії інформації для впливу на об'єкт реклами: зовнішні та внутрішні рекламні вітрини та стенди, публікації в періодичній пресі (є власна газета), розміщення реклами в іетернеті, на радіо тпа телебаченні, видання буклетів та проспектів.

Дослідження конкурентоспроможності ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» показали, що за асортиментом ТД займає лідуюче місце в регіоні, за транспортною доступністю він також не поступається конкурентам і займає перше місце серед конкурентів.

З надання послуг магазин також лідирує серед конкурентів. Надаючи послугу за кредитом, різні накопичувальні знижки при купівлі понад певну суму. Також надає оплату в розстрочку , без переплати строком до одного року. В ТД проводяться різні скид очні акції, які підвищують інтерес покупців.

Так наприклад, у салоні торгової марки "Noveal",що знаходиться на третьому поверсі ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» з 1.06.11 на 1.07.11 проходила акція, присвячена Дню захисту дітей. Кожен покупець у ці дні міг отримати знижку на весь асортимент меблів. Розмір знижки обчислювався шляхом додавання всіх цифр дати народження дитини, або іншого члена сім'ї.

Провівши аналіз конкурентоспроможності з'ясувалося, що ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» має хороші конкурентні позиції. Але ринок меблів розвивається, з'являються нові конкуренти, розширюються старі і щоб вижити на ринку необхідно всебічно її вивчати.

Разом з тим в діяльносі ТЦ є й свої проблеми.

Серйозну небезпеку ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» представляють магазини, чия стратегія спрямована на середнього покупця.

Над оформленням дне-яких секцій ТД необхідно попрацювати, оскільки воно не однотипне, також необхідно звернути увагу на те, як розставлені меблі. При нераціональному використанні площі залу розстановки меблів, покупцеві важко орієнтуватися.

ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» необхідно працювати над розширенням асортименту, рекомендується вести постійний моніторинг стану купівельного попиту і відповідно з його результатами формувати свій асортимент.

Для залучення покупця ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» широко застосовує рекламу. Разом з тим слід порекомендувати залучити ще такі види реклами, як:

  • як роздача рекламних флайєрів у різних людних місцях міста;

  • розміщення дороговказів до ТЦ на дорожніх знаках;

  • частіше адмініструвати свій інтернет-сайт.

При всьому професіоналізм співробітників ТДЦ«ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» , думка і рекомендації клієнтів, покупців мають першорядне значення для розвитку його діяльності . Тому необхідно налагодити систему зворотного зв’зку з покупцями (наприклад через сайт чи спеціальних консультантів в залі) та збирати й аналізувати цікаві ідеї, як можна зробити роботу ТЦ більш зручною, комфортною і ефективною.

ЛІТЕРАТУРА

  1. Огляд ринку виробників меблів України 2011 року, післякризовий період.// [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.tsuricom.ua/news/ogljad_rinku_virobnikiv_mebliv_ukrajini_2011_roku_pisljakrizovij_period/2011-04-28-21

  2. Моделювання розвитку ринку меблів в Україні на період 2011-2013 років.// [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://library.nltu.edu.ua/node/495

  3. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства: Навч. посібник.-Центр навчальної літератури,2003. - 227 с. непродовольчих товарів. Частина II. За загальною редакцією Л.Г.

  4. Войнаш Л.Г., Дудла І.О., Козмич Д.І. та ін. Товарознавство . Підручник. – К.: НМУ “Укопспілка”, 2007. – 456 с.

  5. Апопий В.В. Коммерческая деятельность на рынке товаров и услуг (по редакции проф. Апопия В.В., проф. Гончарука Я.А.). Учебник. К.: НМЦ «Укоопосвіта», 2002. – 458 с.

«__»___________2012 р. _________________/ /

Додаток А.