Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКОНЧ ВАР КУРС.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
198.14 Кб
Скачать

ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

  1. СТАН РИНКУ МЕБЛЕВИХ ТОВАРІВ В УКРАЇНІ.

  2. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА.

    1. Район діяльності.

    2. Чисельність та структура апарату управління.

    3. Аналіз матеріально-технічної бази.

    4. Аналіз основних економічних показників торгової діяльності

  3. ОРГАНІЗАЦІЯ КОМЕРЦІЙНОЇ РОБОТИ НА ТОРГОВЕЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ.

    1. Приймання товарів по кількості та якості.

    2. Зберігання товарів та підготовка до продажу.

    3. Організація продажу товарів.

  4. ОРГАНІЗАЦІЯ РЕКЛАМИ.

  5. ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ.

ЛІТЕРАТУРА.

ДОДАТКИ.

  1. Стан ринку меблевих товарів в україні.

Меблі – це один з основних товарів народного споживання. Вони відіграють велику роль в організації побуту людини, її відпочинку, роботі.

Вітчизняний ринок меблевої продукції є одним з найбільш перспективних ринків. Це пояснюється тим, що: по-перше, ринок має власну сировину і матеріали, необхідні для виробництва; по-друге,географічне розташування дає змогу орієнтуватися на зовнішні ринки; по-третє, зростання купівельної спроможності і будівельний бум сприяють зростанню попиту на меблі. За останні роки меблеве виробництво в країні збільшилося більш ніж у 3 рази, середньорічний приріст виробництва меблевої продукції складає близько 25%. Об'єм ринку меблів в 2008 р. склав близько 10,6 млрд. грн.

Український ринок меблів сьогодні ділять такі великі виробники і продавці,як "Меркс", "Енран", "Ліга-Нова", "Прогрес", "Аматі", Narbutas&Ko, "Снайт", "Екмі", "Новий стиль", "Офіс Солюшнз" і "Артметалфурнітура".

Остання економічна криза внесла свої корективи в розподіл місць на меблевому ринку.

Кількість активних членів Української Асоціації Меблевиків (УАМ) за період кризи - скоротилася на 10-20%. Список активних членів УАМ складається, в основному, з великих компаній, що територіально розташовані у Києві і Дніпропетровську, які за довгі роки присутності на ринку зуміли налагодити збут по всій Україні і накопичити резерви для того, щоб пережити кризу продажів 2009-2010 років. У 2012 році кілька великих виробничих фірм підуть з українського ринку.

Кількість локальних компаній, що займаються виробництвом меблів для дому та офісу в регіонах скоротилося більш значно. Найменше постраждали Дніпропетровська, Київська та Львівська області, де перепади попиту не були такими значними. Виробники меблів західних регіонів змогли протистояти кризі завдяки експорту меблів з натурального дерева.

У 2009-2011 р.р. в усіх областях Украиїни, від 30 до 50% дрібних і середніх компаній припинили свою офіційну діяльність або змінили форму діяльності. Чисельність працівників скорочена до мінімуму, та й ті працюють коли надходить замовлення.

У 2009-2010 обсяги продажів упали у всіх виробників і продавців меблів. Багато меблевих продавців постаралися компенсувати спад продажів у магазинах і меблевих містечках завдяки впровадженню нових способів продажу через інтернет сайти.

Попит на ринку офісних меблів задовольняється завдяки імпорту з Китаю. Більшість вітчизняних компаній знаходиться в стані очікування, не поспішаючи інвестувати в нові проекти.

Післякризове пожвавлення економічної ситуації в країні призведе й до пожвавлення меблевого ринку, але накладе свою специфіку.

3і збільшенням впровадження житла в експлуатацію, початком кредитування, ростом сукупного валового продукту, відкладеного майже на 2 роки попиту на товари тривалого користування, попит на товари для дому плавно зростатиме, але переміститься в нижчий ціновий сегмент, Відповідно, оптимальним меблевим бізнесом є перехід на продаж недорогих товарів вітчизняного виробника, у першу чергу, імпортозамісних,

На ринку меблів залишаться оператори, що сповідують маркетинговий підхід, тобто зросте роль досліджень, аналізу, творчого підходу,

Якісний товар за низькою ціною - це ключ до успіху. Зараз, після «розмивання» середнього класу, люди купують або меблі економ-класу, або щось дуже дороге. Але це не означає, що виробники повинні робити погані меблі. Мета- навчитися їх виготовляти якісно, але з низькою собівартістю.

Почнеться новий тривалий етап структу-рування ринку. На ринок поступово вийдуть меблеві оптовики й посядуть на ньому провідне місце (таке, як зараз мають торговельно-закупівельні союзи в Німеччині). Зараз це бізнес, що перебуває в зародку. Через це сьогодні важко заповнити меблями одного класу наявні торговельні центри. У роздробі сотні ПП, малопотужних, що не мають складського запасу й працюють напряму з фабриками. І якщо навіть «завтра» виникнуть очікувані більші меблеві центри «для народу», їх не буде чим заповнити.

Проаналізувавши всі фактори впливу на ринок, можна стверджувати, що ринок меблів очікує повільне зростання уже в 2012 році - на 30-50% порівняно з обсягами 2011 року, але основний приріст почнеться в II половині 2012-го. На найближче десятиліття нас очікує тривалий «бум». Покупець бажатиме якісного товару за низькою ціною, якісного обслуговування. І якщо місцеві компанії не зможуть запропонувати якісні дешеві меблі, то їхній прибуток надійде виробникам Росії, Білорусі, Польщі, Китаю, Південно-Східної Азії.

Виграє той, хто поступово перейде від конкуренції продукцією до конкуренції бізнес-моделями - це загальносвітова тенденція. Хто працюватиме методом «скопіював - виставив за демпінговою ціною», буде змушений піти з ринку.

Об’єктом дослідження було обрано торгівельне приватне підприємство “ ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ ” в м.Донецьк, що займається торгівлею товарами меблевої групи.

За час своєї успішної роботи в м. Донецьку (з червня 2006 р.) ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" став відомим і популярним місцем придбання домашніх меблів і аксесуарів. Торговий комплекс знаходиться на одній з центральних і самих жвавих магістралей р. Донецька - на пр. Б.хмельницького, 67-в.