Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКОНЧ ВАР КУРС.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
198.14 Кб
Скачать
    1. Зберігання товарів та підготовка до продажу.

Товари в Торговому Центрі «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» зберігаються в окремих спеціальних приміщеннях в цокольному поверсі будівлі в штабелях та на спеціальних стелажах при спеціальній температурі.

Техніка зберігання товарів на складах у ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ», передбачає певний порядок і способи укладання товарів на зберігання. З урахуванням властивостей товару, його упаковки та ваги окремих товарних одиниць застосовують такі способи укладання та зберігання товарів: штабельний, стелажний, рядами.

Останнім часом в ТЦ почали застосовувати за прогресивним рухомим методом, при якому товари транспортуються гравітаційними стелажами, підвісними конвеєрами, стелажами елеваторного типу від входу до виходу зі складу. Цей метод досягається при застосуванні стелажів "Еломат" (Фінляндія) і товари зберігаються і подаються в порядку їх надходження на склад.

Основними технічними засобами, які використовуються у ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ», для зберігання товарів на складах, є піддони різних видів (пласкі піддони-палети, стійкові піддони, ящикові піддони), підтоварники, стелажі, тара-обладнання, контейнери, інші види спеціального технологічного обладнання складів.

Найважливішою операцією технологічного процесу в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» є підготовка товарів до продажу, яка сприяє звільненню продавців та інших працівників від зайвих витрат часу і праці в процесі обслуговування покупців, швидкому відпуску товарів і збільшення пропускної здатності магазина, скорочує товарні втрати і підвищує коефіцієнт використання торгового залу.

Операції з підготовки товарів до продажу включають в себе: розпакування, сортування товарів, перевірку правильності позначення цін, надання виробам товарного вигляду, укладка на візки для подачі в торговий зал, розміщення товарів у торговельному залі, викладка в зоні обслуговування покупців або на робочому місці продавця, фасовка окремих товарів.

Необхідність проведення операцій попередньої підготовки товарів до продажу в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ»обумовлюється тим, що значна частина меблів, які реалізуються в ТЦ надходить у торгівлю в непідготовленому до реалізації стані (у великогабаритній тарі, навалом, розібраними і не укомплектованими). Тому працівники ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» вимушені виконувати перед подаванням товарів у торговий зал різноманітні операції, які фактично є продовженням процесу виробництва у сфері обігу. В першу чергу – це збирання меблів.

Підготовку товарів до продажу проводять у ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ», як правило, у спеціально відведених для цієї мети приміщеннях : розпакувальних, фасувальних.

Виконання операцій попередньої підготовки товарів до продажу в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» покладається на спеціално підготовлений персонал. Ці люди забезпечені комплектом відповідного обладнання, інструментів і матеріалів.

Попередня підготовка товарів до продажу створює передумови для застосування самообслуговування та інших прогресивних методів продажу, забезпечує високу продуктивність праці продавців при обслуговуванні покупців, скорочення товарних втрат, зниження витрат обігу, підвищення ефективності роботи і насамперед покращує зовнішній вигляд товарів та дозволяє працівникам торгового залу основну увагу приділяти саме обслуговуванню покупців, тобто підвищенню культури обслуговування. Виконання операцій попередньої підготовки товарів до продажу створює можливість для подання товарів у належному вигляді в торговий зал. Для переміщування товарів у торговий зал використовують ручні або електричні вантажні візки, тару-обладнання тощо. Товари, підготовлені до продажу, переміщують у торговий зал для поповнення товарних запасів у той час, коли в ньому перебуває мінімальна кількість покупців, щоб не створювати перешкод для їх обслуговування.