Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
177.66 Кб
Скачать
  1. Організація реклами.

Реклама це цілеспрямований інформативний вплив опосередкованого характеру на споживача для просування товару чи послуг на ринок збуту. Ми надаємо рекламу через ЗМІ, рекламні буклети, баннери, приймаємо учать у різних благодійних організаціях.

Іміджева реклама комплексу в регіональних і загальноукраїнських ЗМІ, а також на зовнішніх рекламних носіях, дозволить залучити максимально можливу кількість відвідувачів з перших днів відкриття ТЦ. Медіа-план з просування корпоративного бренду ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" передбачає організацію спільних BTL-акцій, розміщення реклами в ЗМІ.

У діяльності ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» використовуються різноманітні засоби реклами, що представляють собою носії інформації для впливу на об'єкт реклами. Засоби реклами, можна кваліфікувати по наступним ознаках: призначенню, місцю їхнього застосування і характеру використання технічних засобів.

Реклама у ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ розрахована на оптових і роздрібних покупців, на визначені групи населення (чоловіків, жінок, дітей, осіб, що ведуть домашнє господарство, спортсменів, туристів, школярів, фермерів і т.д. ).

Рекламні засоби ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» підрозділяються на внутрішні, використовувані в самому торговому підприємстві(вітрини, плакати, вітражі), і зовнішні - поза ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» - білборди, сітілайти в різних районах Донецька.

ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» широко використовує рекламу в пресі і включає різноманітні рекламні матеріали, опубліковані в періодичній пресі (газетах, журналах, бюлетенях, довідниках, путівниках і т.д. ).

ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» видає власну газету "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ», у якій розміщає рекламу новинок асортименту меблів, інформацію про знижки та акції, корисні поради покупцям.

Статті й інші публікації оглядово-рекламного характеру в газеті "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» являють собою, як правило, редакційний матеріали, написані у формі огляду про діяльність підприємства чи у формі інтерв'ю з його керівниками, діловими партнерами і споживачами. Матеріали добре ілюстровані. У художнім оформленні цих матеріалів широко використовують фірмову символіку.ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» широко використовує рекламно-каталожні видання, що рекламують конкретні види товарів, продукції чи послуг. До них відносяться каталоги, проспекти, буклети, листівки і т.д..

ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» має свій рекламний інтернет-сайт: http://www.im.dn.ua/page/gazeta.htmlє

Ефективно використовується реклама на телебаченні, та виносних рекламно-інформаційних моніторах де демонструються рекламні ролики про діяльність торгового центру.ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» активний учасних міжнародних, республіканських та регіональних торгово-промислових виставок.

  1. Висновки та пропозиції.

Оцінюючи комерційну діяльність ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» можна сказати, що ТЦ добре себе зарекомендував серед покупців, завдяки зручному розташуванню, представленою можливістю за короткий час вибрати відповідний товар, адже в торговому центрі представлено меблі і аксесуари як вітчизняних, так і зарубіжних виробників, при цьому всі моделі відрізняються за технічними характеристиками і зовнішнім оформленням, таким чином кожен покупець може підібрати меблі по своєму смаку і на свій гаманець.

Авторитет ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» визначається також добре організованою роботою персоналу й умілому керівництву з боку директора,фінансового директора,комерційного директора й інших підрозділів.

Для організації торгівлі застосовується сучасне торгово-технологічне обладнання, прогресивні методи зберігання (зберігання товарів за рухомим методом при застосуванні стелажів "Еломат" (Фінляндія), передпродажної підготовки (попередне збирання меблів, надання товарного вигляду) та продажу товарів(продаж товарів за зразками, з відкритою викладкою, з індивідуальним обслуговуванням).

Зробивши розрахунки основних економічних показників, і проаналізувавши їх роблю висновок що отримані данні свідчать про стабільність діяльності підприємства,та говорять про подальший розвиток ТЦ на ринку України,як підприємства з чітко налагодженною економічною сестемою

Дослідивши організацію реклами,встановленно що у діяльності ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» використовуються різноманітні засоби реклами, що представляють собою носії інформації для впливу на об'єкт реклами: зовнішні та внутрішні рекламні вітрини та стенди, публікації в періодичній пресі (є власна газета), розміщення реклами в іетернеті, на радіо тпа телебаченні, видання буклетів та проспектів.

Дослідження конкурентоспроможності ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» показали, що за асортиментом ТД займає лідируюче місце в регіоні, за транспортною доступністю він також не поступається конкурентам і займає перше місце серед конкурентів.

З надання послуг магазин також лідирує серед конкурентів. Надаючи послугу за кредитом, різні накопичувальні знижки при купівлі понад певну суму. Також надає оплату в розстрочку , без переплати строком до одного року. В ТД проводяться різні скид очні акції, які підвищують інтерес покупців.

Провівши аналіз конкурентоспроможності з'ясувалося, що ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» має хороші конкурентні позиції. Разом з тим в діяльносі ТЦ є й свої проблеми.

Над оформленням деяких секцій ТЦ необхідно попрацювати, оскільки воно не однотипне, також необхідно звернути увагу на те, як розставлені меблі. При нераціональному використанні площі залу розстановки меблів, покупцеві важко орієнтуватися.Рекомендується вести постійний моніторинг стану купівельного попиту і відповідно з його результатами формувати свій асортимент.

Для залучення покупця ТД «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» широко застосовує рекламу. Разом з тим слід порекомендувати залучити ще такі види реклами, як:

  • як роздача рекламних флайєрів у різних людних місцях міста;

  • розміщення дороговказів до ТЦ на дорожніх знаках;

  • частіше адмініструвати свій інтернет-сайт.

При всьому професіоналізм співробітників ТДЦ«ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» , думка і рекомендації клієнтів, покупців мають першорядне значення для розвитку його діяльності .Оскільки ТЦ працює на задоволення споживачів свого товару.важливою пропозицією стане необхідність налагодити систему зворотного зв’зку з покупцями (наприклад через сайт чи спеціальних консультантів в залі) та збирати й аналізувати цікаві ідеї, як можна зробити роботу ТЦ більш зручною, комфортною і ефективною

ЛІТЕРАТУРА

  1. Апопий В.В. Коммерческая деятельность на рынке товаров и услуг (по редакции проф. Апопия В.В., проф. Гончарука Я.А.). Учебник. К.: НМЦ «Укоопосвіта», 2002. – 458 с.

  2. Войнаш Л.Г., Дудла І.О., Козмич Д.І. та ін. Товарознавство . Підручник. – К.: НМУ “Укопспілка”, 2007. – 456 с.

  3. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства: Навч. посібник.-Центр навчальної літератури,2003. - 227 с. непродовольчих товарів. Частина II. За загальною редакцією Л.Г

  4. Моделювання розвитку ринку меблів в Україні на період 2011-2013 років.// [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://library.nltu.edu.ua/node/495

  5. Огляд ринку виробників меблів України 2011 року, післякризовий період.// [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.tsuricom.ua/news/ogljad_rinku_virobnikiv_mebliv_ukrajini_2011_roku_pisljakrizovij_period/2011-04-28-21

«__»___________2012 р. _________________/ /

Додаток А.

Стуктура апарату управління Торгового центру„Імперія меблів”