Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
177.66 Кб
Скачать
    1. Зберігання товарів та підготовка до продажу

Асортимент меблів в ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» дуже широкий, тому частина товару виставленна в торгівельному залі(слугує зразками), а інша частина яка періодично надходить до підприємства розміщується в спеціально оснащєнніх приміщєннях.

Оскільки меблі чутливі до зміни вологості і температури ,товари в Торговому Центрі «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» зберігаються в цокольному поверсі будівлі в штабелях та на спеціальних стелажах при спеціальній температурі. Приміщєння де зберігають меблі сухе, має вінтеляцію , опалення і захист від прямої дії сонячного світла. Температура складського приміщєння підтримується на рівні не нижче +2*С, з відносною вологою повітря 45-70%.Меблі розміщєнні на відстані 15-20 см від стін, 0,5-1 м від опалювальних пристроїв, з проходом між виробами 1 метр.Це свідчить про те що магазин дотримується тих норм які підтримують належну, високу якість меблів.

Техніка зберігання товарів на складах у ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ», передбачає певний порядок і способи укладання товарів на зберігання. З урахуванням властивостей товару, його упаковки та ваги окремих товарних одиниць застосовують такі способи укладання та зберігання товарів: штабельний, стелажний, рядами.

При зберіганні гарнітурів і наборів їх розміщують комплексно.Стільці встановлюють колонами по 8-10 штук, крупні вироби- рядами по видам,розмірам.Дзеркала і скло зберігають в приміщєнні,окремо від інших груп товарів на полицях і стелажах.

Транспортування меблевих товарів як від ТЦ «ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» до покупців, так і навпаки , від постачальників до ТЦ , здійснюється усіма видами транспорту в критих транспортних засобах, а також в універсальних контейнерах. При здійсненні перевезень меблі пакують а разову або багаторазову тару, тим самим забезпечують збереженість від пошкоджень і забруднень.Якщо транспорування здійснюється підприємством в межах міста,адміністрація з урахуванням угоди споживачем.дає письмовий дозвіл відділу з перевезень,на транспортування відкритим автотранспортом.В цему випадку меблі не пакують а накривають брезеном і ув`язують.А коли надходить замовлення з транспортуванням на велику відстань,або необхідне перегруження з одного виду транспорту на інший, меблі пакують в розібранному вигляді, пакують в м`який, водонепрониклевий папер і в тару жорсткої конструкції.Для захисту меблів від пошкоджень, в місцях де вони торкаються між собою, і де є контакт з транспортним засобом застосовують м`які допоміжні пакувальні матеріали.

Останнім часом в ТЦ почали застосовувати за прогресивним рухомим методом, при якому товари транспортуються гравітаційними стелажами, підвісними конвеєрами, стелажами елеваторного типу від входу до виходу зі складу. Цей метод досягається при застосуванні стелажів "Еломат" (Фінляндія) і товари зберігаються і подаються в порядку їх надходження на склад.

Найважливішою операцією технологічного процесу в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» є підготовка товарів до продажу, яка сприяє звільненню продавців та інших працівників від зайвих витрат часу і праці в процесі обслуговування покупців, швидкому відпуску товарів і збільшення пропускної здатності магазина, скорочує товарні втрати і підвищує коефіцієнт використання торгового залу.

Операції з підготовки товарів до продажу включають в себе: розпакування, сортування товарів, перевірку правильності позначення цін і оформлення цінників (додаток Е ), надання виробам товарного вигляду, укладка на візки для подачі в торговий зал, розміщення товарів у торговельному залі.

Необхідність проведення операцій попередньої підготовки товарів до продажу в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» обумовлюється тим, що значна частина меблів, які реалізуються в ТЦ надходить у торгівлю в непідготовленому до реалізації стані (у великогабаритній тарі, розібраними і не укомплектованими).Наприклад шкафи, ліжка, дивани, столи тощо. Тому працівники ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» вимушені виконувати перед подаванням товарів у торговий зал різноманітні операції, які фактично є продовженням процесу виробництва у сфері обігу. В першу чергу – це збирання меблів.

Підготовку товарів до продажу проводять у ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ», як правило, у спеціально відведених для цієї мети приміщеннях : розпакувальних, фасувальних.

Виконання операцій попередньої підготовки товарів до продажу в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» покладається на спеціално підготовлений персонал. Ці люди забезпечені комплектом відповідного обладнання, інструментів і матеріалів.

Прведення в ТЦ»ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ» попередньої підготовки товарів, забезпечує високу продуктивність праці продавців при обслуговуванні покупців, сприяє скороченню товарних втрат, зниженню витрат обігу, підвищенню ефективності роботи і насамперед покращує зовнішній вигляд товарів та дозволяє працівникам торгового залу основну увагу приділяти саме обслуговуванню покупців, тобто підвищенню культури обслуговування. Виконання операцій попередньої підготовки товарів до продажу створює можливість для подання товарів у належному вигляді в торговий зал. Товари, підготовлені до продажу, переміщують у торговий зал для поповнення товарних запасів у той час, коли в ньому перебуває мінімальна кількість покупців, щоб не створювати перешкод для їх обслуговування.