Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
177.66 Кб
Скачать
    1. Аналіз матеріально-технічної бази.

ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ"- це перший в Україні Спеціалізований Меблевий Торговий центр. Загальна площа ТЦ близько 13 тис. кв.м. Розробник та інвестор будівництва торгового центру - компанія "Ліга-Нова".

Торговий центр "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" оснащений екскалаторами, вантажними ліфтами, системами опалення та вентиляції, пожежогасіння і димовидалення, тут є система оповіщення. Цілодобово здійснюється охорона приміщення, служба експлуатації забезпечує щоденне прибирання приміщення.

Торговий центр ’’ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ’’-це чотырьохповерхова будівля з п’ятьма торгівельними рівнями,на яких розміщенні усі помешкання,а також товар який реалізується.(додаток Б)

Торговий центр окремо стояча споруда, навколо якої організована зона паркування, а також таке розташування є більш вигідним,атже процеси які пов`язані з виконанням діяльності не перешкоджає клієнтам у здійсненні візиту до магазину.При будівництві споруди були дотримані технологічні, будівельні, архітектурні, естетичні, економічні та санітарно-гігієнічні вимоги.

Загальну площу торгівельного центру за функціональним призначенням займають слідуючі групи приміщень:

  • Торгові приміщєння: торговий зал,кафетерій

  • Приміщєння для приймання,зберігання товарів і підготовки їх до продажу:приемні,кладові,розвантажувальні

  • Подсобні приміщєння:для зберігання пакувальних матеріалів,інвентаря,майстерні,експедиції з доставки товарів на дім

  • Службові і побутові приміщєння:кабінет директора,кімната персоналу,зал засідань гардеробні,медпункт тощо

До матеріально-технічної бази ТЦ ”ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ’’ відноситься власній транспорт, який служить для перевезення и доставки товарів, це значно впливає на мінімальні витрати часу при здійсненні діяльності.

До торговельно-технологічного обладнання, яке використовується в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" відносяться:

  • Немеханічне обладнання.

  • Механічне обладнання.

Основу складає механічне обладнання і торгівельний інвентар,які значно спрощують технологічні процеси як в магазині так і на складах під час приймання та підготовки товарів до продажу.

Механічне обладнання, яке застосовують в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ":

- контрольно-касові апарати;

- пристрої для обліку та виведення цінників(палм);

- підйомно-транспортне обладнання.

В ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" використовують універсальні електронні контрольно-касові аппарати ГНОМ 302.02, ГНОМ 302.03, виробництва Державного науково виробниче підприємства "Електронмаш".

В ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" використовують лічильники купюр, лічильники банкнот PRO 95. Професійні лічильники серії PRO 95 розраховані на перерахунок великого обсягу банкнот. Ці сучасні види обладнання значно спрощують і полегшують обслуговування покупців.

Вантажопідйомні машини призначаються для механізації піднімання й опускання вантажів. За допомогою окремих машин, наприклад електроштаблер,рокла, можна також переміщувати вантажі в певних межах у горизонтальній площині. Вони використовуються для виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

Основними параметрами, що характеризують вантажопідйомні машини, є: вантажопідйомність, швидкість піднімання й пересування, висота підйому, габарити, тип приводу, маса. До вантажопідйомних машин що використовуються в ТЦ "ІМПЕРІЯ МЕБЛІВ" відносяться талі, тельфери, лебідки, підйомники, вантажні ліфти, крани, електро-штаблери,рокли(додаток В)