Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / 371_1 / 2548 / old / юё сэшъ- 2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

5. Валові витрати

5.1. У рядку 19 розділу II декларації відображаються валові витрати платника податку, пов'язані з отриманням доходів з джерел, інакших ніж сума валових внесків. Платник податку веде окремий облік таких витрат.

5.2. У разі неможливості прямим підрахуванням визначити розмір витрат, пов'язаних з отриманням доходів від страхової діяльності та окремо з інших джерел, він визначається пропорційно питомій вазі валових доходів від страхової діяльності та валових доходів, не пов'язаних із страхуванням і перестрахуванням.

6. Амортизаційні відрахування

6.1. У рядку 20 розділу II декларації відображається сума амортизаційних відрахувань по основних фондах та нематеріальних активах, що використовуються при провадженні діяльності, не пов'язаної зі страхуванням і перестрахуванням.

6.2. Суми амортизаційних відрахувань по таких основних фондах та нематеріальних активах визначаються за порядком, вказаним у пункті 5.2 цього Порядку.

7. Розрахунок оподатковуваного прибутку та податку на доходи від діяльності зі страхування і перестрахування та на прибуток від діяльності, не пов'язаної зі страхуванням і перестрахуванням

7.1. Рядки 21, 23-25, 27 розділу II декларації заповнюються за порядком, визначеним декларацією.

7.2. У рядку 22 відображається від'ємне значення об'єкта оподаткування (з урахуванням суми амортизаційних відрахувань), яке дозволяється платнику податку переносити на наступний звітний (податковий) квартал, а також на кожний з наступних двадцяти звітних (податкових) кварталів до повного погашення такого від'ємного значення об'єкта оподаткування. Збитки по діяльності, пов'язаній з торгівлею цінними паперами, торгівлею деривативами, та по спільній діяльності без створення юридичної особи покриваються лише доходами, отриманими від такої діяльності.

Якщо за результатами наступного звітного кварталу збитки попереднього кварталу не відшкодовані валовими доходами, різниця підлягає індексації згідно з офіційним індексом інфляції такого звітного кварталу.

У разі, коли від'ємне значення об'єкта оподаткування не погашається платником податку за рахунок отриманих ним валових доходів протягом наступних двадцяти звітних (податкових) кварталів, об'єкт оподаткування наступних двадцяти звітних (податкових) кварталів не зменшується на непогашену суму від'ємного значення об'єкта оподаткування.

7.3. У рядку 26 розділу II декларації відображаються платежі, на які зменшується податкове зобов'язання платника податку від діяльності, не пов'язаної зі страхуванням:

сума внесеного до бюджету податку на дивіденди, який вноситься до/або одночасно із виплатою дивідендів.

При цьому платник податку подає до державного податкового органу копії платіжних документів, які надавались платником податку до банківської установи щодо перерахування сум дивідендів.

У разі, коли сума сплаченого податку на дивіденди перевищує суму податкового зобов'язання підприємства-емітента за звітний період, різниця переноситься на зменшення податкового зобов'язання такого підприємства у майбутніх податкових періодах (рядок 28).

7.4. У рядках 30-32 та 34 розділу III декларації відображаються платежі, на які зменшується загальна сума нарахованого податкового зобов'язання страховика:

нарахована сума авансових внесків;

донарахована сума податку за актами перевірок поточного року;

сума податку, нарахована юридичною особою до бюджетів територіальних громад за місцезнаходженням філій, у разі прийняття рішення щодо сплати консолідованого податку ;

сума коштів та матеріальних активів, спрямованих (переданих) платником податку на будівництво житла для військовослужбовців та членів їх сімей за порядком, передбаченим пунктом 22.3 статті 22 Закону.

7.5. У рядку 35 розділу III відображається сума податку, що підлягає нарахуванню за особовим рахунком платника, а у рядку 36 - сума податку, що підлягає зарахуванню в рахунок наступних платежів або повертається платнику податку у десятиденний термін з дня одержання письмової заяви такого платника податку.

Соседние файлы в папке old