Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
14
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
116.66 Кб
Скачать

УЗГОДЖЕНО

Рішення Комітету Верховної Ради

України з питань фінансів і

банківської діяльності

31.03.2003 № 06-10/240

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Державної податкової адміністрації України 3103 2003 № 146

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10.04.2003 за № 280/7601

Порядок складання декларації з податку на доходи (прибуток) страховика

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок розроблено на підставі норм Закону України від 28 грудня 1994 року № 334/94 “Про оподаткування прибутку підприємств” (із змінами і доповненнями) (далі — Закон № 334) з урахуванням Перехідних положень Закону України від 24 грудня 2002 року № 349-ГУ “Про внесення змін до Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” (далі — Закон № 349) та Закону України від 21 грудня 2000 року № 2181-III “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (із змінами і доповненнями) (далі — Закон № 2181).

1.2. Порядок застосовується страховиками (резидентами) — юридичними. особами, діяльність яких регулюється Законом України “Про страхування” та які мають ліцензію на здійснення страхової діяльності, а також їх філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами, розташованими на території іншої територіальної громади (далі — платники податку).

1.3. Декларація з податку на доходи (прибуток) страховика (далі — декларація), додаток та відомості до неї подаються платником податку незалежно від того, виникло у звітному періоді в платника податку податкове зобов’язання чи ні.

1.4. Декларація заповнюється в тисячах гривень з одним десятковим знаком.

1.5. Податок на доходи (прибуток) за квартал, півріччя, три квартали та рік розраховується за правилами, установленими п. 11.1 ст. 11 і п. 16.4 ст. 16 Закону № 334, наростаючим підсумком з початку звітного календарного року.

1.6. У декларації зазначаються усі передбачені в ній показники. Якщо будь-який рядок декларації (додатка, відомостей) не заповнюється через відсутність операції (суми), то такий рядок прокреслюється, за винятком рядків декларації 10 — 10.4 та 25, які заповнюються виключно страховиками, що здійснюють страхування життя.

Дані, наведені в декларації, повинні підтверджуватись первинними документами обліку та відповідати правилам складання податкового обліку (звітності).

Достовірність даних підтверджується підписами керівника підприємства і головного бухгалтера та засвідчується печаткою страховика.

Оригінал декларації з відповідними додатком та відомостями подаються платником податку до податкового органу за місцезнаходженням платника на одному двосторонньому аркуші форматом А-4 з відповідними додатком та відомостями на односторонніх аркушах форматом А-4. Подання копій декларації, додатка та відомостей не дозволяється. Декларація, додаток та відомості не підлягають обов’язковому скріпленню між собою (прошнуровуванню).

1.7. Декларація заповнюється таким чином, що забезпечує вільне читання тексту (цифр) та збереження цих записів протягом установленого терміну зберігання звітності (друкованим способом, чорнильними або кульковими ручками у синьому або чорному кольорі). Заповнення олівцем не дозволяється.

У декларації не повинно бути підчисток, помарок, виправлень, дописок і закреслень. У декларації не повинні міститися текст або цифри, які неможливо прочитати внаслідок пошкодження аркушів, їх потертості, залиття чорнилом чи іншою рідиною.

Соседние файлы в папке old