Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / 371_1 / 2548 / old / юё сэшъ- 2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

2. Порядок заповнення декларації

2.1. Декларація складається із трьох розділів та одного додатка.

2.2. У заголовній частині декларації відображаються повна назва страховика (відповідно до установчих документів), зареєстрованого у встановленому порядку, форма власності (згідно із Законом України "Про власність"), ідентифікаційний код, місцезнаходження та номер телефону платника.

2.3. У першому розділі "Діяльність страховиків із страхування і перестрахування" (рядки з 1 по 6) визначається загальна сума валових доходів платника податку від страхової діяльності, отриманих (нарахованих) протягом податкового періоду по договорах страхування і перестрахування як на території України, так і за її межами, а також нарахований податок на такі доходи.

2.4. Другий розділ "Діяльність страховиків, не пов'язана із страхуванням і перестрахуванням" складається із чотирьох частин.

2.5. У першій частині цього розділу (рядки з 7 по 18) визначається загальна сума валових доходів платника податку, одержаних (нарахованих) з джерел, інакших ніж сума страхових платежів, страхових внесків або страхових премій (надалі - сума валових внесків), за винятком суми валових внесків, переданих в перестрахування, отриманих (нарахованих) страховиками протягом звітного періоду по договорах страхування і перестрахування ризиків на території України або за її межами.

В цій частині визначається також перелік доходів, які при обрахуванні об'єкта оподаткування підлягають виключенню із загальної суми валових доходів, та сума скоригованого валового доходу - шляхом зменшення загальної суми валового доходу на суму доходів, які підлягають виключенню при визначенні об'єкта оподаткування.

Сума доходів від реалізації послуг пов'язаним особам визначається платником податку самостійно, виходячи із договірних цін, але не менших за звичайні ціни на такі послуги, що діяли на дату реалізації.

Правомірність визначення рівня звичайної ціни платником податку встановлюється податковим органом за результатами документальних перевірок.

2.6. У другій частині (рядки з 19 по 20) визначається загальна сума валових витрат, понесених страховиком від операцій, не пов'язаних із страхуванням і перестрахуванням, а також сума нарахованих амортизаційних відрахувань по основних фондах та нематеріальних активах, пов'язаних з такими операціями.

2.7. У третій частині (рядки з 21 по 24) відображається сума оподатковуваного прибутку з урахуванням збитків, перенесених на наступні податкові періоди.

2.8. У четвертій частині (рядки з 25 по 28) відображаються сума нарахованого податку на прибуток та сума зменшення податкового зобов'язання.

2.9. У третьому розділі "Податкове зобов'язання на доходи від діяльності зі страхування і перестрахування та прибуток від діяльності, не пов'язаної зі страхуванням і перестрахуванням" (рядки з 29 по 37) відображаються загальна сума податку на доходи або прибуток страховика, загальна сума зменшення податкового зобов'язання та визначається податок, який підлягає сплаті до бюджету.

В цьому розділі відображаються також зобов'язання платника щодо утримання та перерахування до бюджету податку з доходів у джерела їх виплати за рахунок таких виплат.

2.10. З метою визначення оподатковуваних доходів або прибутку та суми податку на доходи або прибуток платники податку самостійно ведуть облік валових доходів від страхової діяльності, а також валових доходів, валових витрат та амортизаційних відрахувань, що не пов'язані із страховою діяльністю, і відображають їх у відповідних рядках декларації за наступним Порядком.

Соседние файлы в папке old