Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інструкція з руху поїздів (сокращенная).docx
Скачиваний:
184
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
462.37 Кб
Скачать

8. Прямування машин вагонами вперед здійснюється відповідно до Правил технічної експлуатації залізниць України ( z0050-97 ), Інструкції з сигналізації на залізницях України та цієї Інструкції.

При прямуванні машин платформами або причепами вперед швидкість руху поїзда встановлюється відповідно до допустимих швидкостей прямування машин по перегонах, затверджених начальником залізниці.

При прямуванні спеціального самохідного рухомого складу із причепленими спереду вагонами швидкість руху не повинна перевищувати 25 км/год, а за наявності радіозв'язку на машині – не повинна перевищувати 40 км/год.

Швидкість прямування вантажного поїзда, в составі якого є мотовоз-електростанція (МЕС), допускається до 70 км/год, а при прямуванні на бокову колію - не більше 20 км/год.

Розпуск спеціального самохідного рухомого складу, причепленого до поїзда, з сортувальних гірок не допускається.

Начальник Головного

управління перевезень В.О.Жураківський

Додаток 6

до Інструкції з руху поїздів

і маневрової роботи

на залізницях України

МІНІМАЛЬНІ НОРМИ

ПРИКРИТТЯ В ПОЇЗДАХ І ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ

МАНЕВРІВ З ВАГОНАМИ, ЗАВАНТАЖЕНИМИ

НЕБЕЗПЕЧНИМИ ВАНТАЖАМИ КЛАСУ 1

(ВИБУХОВІ МАТЕРІАЛИ)

Додаток 7

до Інструкції з руху поїздів

і маневрової роботи

на залізницях України

ПРИМІРНИЙ ПЕРЕЛІК РЕГЛАМЕНТІВ ПЕРЕГОВОРІВ ПРО ПРИГОТУВАННЯ МАРШРУТІВ

Розпорядження про приготування маршрутів приймання та відправлення поїздів, а також доповіді про виконання цих розпоряджень мають бути чіткими та ясними. Чергові по станціях і чергові стрілочних постів повинні дотримуватися регламенту переговорів відповідно до приблизного переліку.

У випадках, не передбачених у даному переліку, чергові по станціях і чергові стрілочних постів повинні також чітко і ясно проводити переговори про приготування маршрутів для приймання та відправлення поїздів.

До передачі будь-якого розпорядження, пов'язаного з приготуванням маршруту приймання або відправлення поїздів, а також до отримання доповіді про виконання такого розпорядження черговий по станції повинен переконатися, що його слухають або йому доповідають всі ті особи, які мають на це право. Забороняється передавати вказані розпорядження або одержувати доповіді про їх виконання від осіб, які не мають на це права.

Додаток 8

до Інструкції з руху поїздів

і маневрової роботи

на залізницях України

ФОРМИ ВЕДЕННЯ ПЕРЕГОВОРІВ І НАКАЗІВ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЄ ЧЕРГОВИЙ ПО СТАНЦІЇ ПРИ ПРИЙМАННІ, ВІДПРАВЛЕННІ І ПРОПУСКУ ПОЇЗДІВ

(окрім випадків руху поїздів за електрожезловою системою і телефонними засобами зв'язку)

1. Черговий по станції після прибуття (повернення), відправлення або проходження поїзда повинен терміново повідомити про це чергового по сусідній станції і поїзного диспетчера.

Про відправлення (проходження) поїзда черговий по станції (оператор) повідомляє за формою:

"Черговий по станції _______

За поїздом N ___ відправився (прослідував) поїзд N _____ о

________ год ______ хв _______ ДСП станції ________ (прізвище)".

Після прослуховування повторення сповіщення черговий по сусідній станції повинен впевнитись, що сповіщення повторено правильно, і підтвердити його словом "вірно".

За наявності в поїзді вагонів з небезпечними вантажами класу 1 (вибуховими матеріалами) до номера поїзда при повідомленні додаються букви "ВМ", (наприклад, 2783 ВМ). Відповідні букви до номера поїзда додаються у випадках відправлення і прямування поїздів: вантажних великовагових - "Т", довгосоставних - "Д", підвищеної ваги - "ПВ", підвищеної довжини - "ПД". У випадках відправлення поїздів з негабаритними вантажами до номера поїзда додається буква "Н" і цифровий індекс, що визначає зони і ступінь негабаритності вантажів (наприклад, 2785 Н0430).

Про прибуття (повернення) поїзда повідомляється за формою:

"Черговий по станції ______.

Поїзд N _____ прибув (повернувся) о _____ год _____ хв. ДСП

станції ___________ (прізвище)".

2. Якщо при правильно встановленому маршруті і вільній (за показаннями приладів управління) першій блок-ділянці вихідний світлофор не відкривається, поїзд може бути відправлений на двоколійний перегін за:

дозволом на бланку зеленого кольору із заповненням пункту 1;

запрошувальним сигналом на вихідному світлофорі;

за реєстрованим наказом чергового по станції, що передається через радіозв'язок машиністу поїзда, що відправляється за формою:

"Наказ N ______ Дата ______ Час (год ____ хв _____)

Машиністу поїзда N ________________ (прізвище). Дозволяю

відправитися з ______ колії по ________ головній колії при

забороняючому показанні вихідного (маршрутного) світлофора (літер)

________. І рухатися до першого прохідного (вихідного,

маршрутного) світлофора літер ______, а далі керуватися сигналами

автоблокування. ДСП __________ (прізвище)".