Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стрічка.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.53 Mб
Скачать

2. Реєстрація на стрічці швидкостеміра параметрів алсн і їх розшифровка

Пристрої АЛСН забезпечують:

- контроль швидкості 20 км/год при червоному вогні локомотивного світлофора і контроль швидкості уКж при жовтому з червоним вогні (приблизно відповідною для пасажирських поїздів від 70 до 80 км/год і для вантажних — від 50 до 60 км/год);

- періодичну перевірку пильності машиніста через 15—20 с, яка вводиться при швидкостях 10 км/год і вище — при червоному вогні локомотивного світлофора і швидкості менше 20 км/год, при жовтому з червоним вогні локомотивного світлофора і швидкості нижче 60 км/год, при жовтому вогні локомотивного світлофора і швидкості вище 60 км/год, а також для всіх швидкостей при білому вогні локомотивного світлофора;

- періодичну перевірку пильності машиніста через 60—90 с (включення тумблера ДЗ) на некодованих ділянках, яка вводиться з швидкості 10 км/год і вище;

- одноразову перевірку пильності машиніста при зміні сигнальних показів локомотивного світлофора (за винятком зміни на зелений вогонь);

- можливість запалення білого вогню локомотивного світлофора після червоного на некодованих ділянках шляхом одночасного натиснення рукоятки пильності і кнопки Вк (штучного запалення білого вогню).

Рис. 3. Розташування реєструючих писарів

На рис.3 приведемо розташування лінії і писарів, реєструючих параметри АЛСН. Писарі швидкості (v) і хвилин (г) .лежать на одній вертикалі, зміщеній ВЛіво на 20 мм від писарів тиску (ТД) і заднього ходу (ЗХ).

До включення пристроїв АЛСН, коли локомотив знаходиться в русі, стрічка пересувається і писарі реєстрації положення автостопа і вогнів локомотивного світлофора здійснюють запис відповідно вимкненого положення автостопа і негорящих .вогнів локомотивного світлофора у вигляді прямих горизонтальних ліній, зміщених у верхнє положення, що відповідає знеструмленому стану електромагнітів, керівників цими писарями.

У момент включення ЕПК (ключ з ЕПК вилучений) збуджується котушка електромагніту і переміщає пов'язаний з нею писар вертикально вниз на 2—2,8 мм. При цьому стрічка просувається далі, а писар прокреслює на ній зміщену вниз пряму горизонтальну лінію включеного положення автостопа. При знеструмленні електромагніту ЕЕ він відпускає свій якір, і писар переміщається назад на 2—2,8 мм вгору, записуючи горизонтальну лінію вимкненого положення автостопа.

Для визначення швидкості руху локомотива у будь-який момент горіння червоного і жовтого з червоним вогнів локомотивного світлофора необхідно на стрічці від місця запису ЕК і ЕКЖ відкласти в ліву сторону 20 мм і по кривій швидкості знайти значення шуканої швидкості.

Щоб визначити швидкість руху локомотива у момент появи жовтого вогню, необхідно на стрічці від місця зсуву писаря жовтого вогню відкласти в праву сторону 27 мм. Для визначення швидкості у момент зриву ЕПК необхідно на стрічці від місця початку екстреного гальмування автостопом, тобто від лінії писаря гальмівного тиску, відкласти ВЛіво 20 мм.

Для визначення швидкості руху локомотива при появі білого або зеленого вогню необхідно від лінії електромагніту ЕЕ відкласти в ліву сторону 42,5 мм.