Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

6. Вантажні пристрої та принципи їх розміщення на дільничних станціях.

Вантажні пристрої (вантажні райони належіть розташовувати в 3 обо 4 чвертях) Прицьому забезпечуеться зручна подача і прибирання вагонів без перетинання з маршрутами приймання відправлення поїздів і можлівість подальшого розвітку вантажного району

7. Пристрої локомотивного господарства та принципи їх розміщення на дільничних станціях.

Локомотивне господарство включає комплекс пристроїв для технічного обслуговування, поточного ремонту й екіпірування локомотивів: локомотивні будівлі - депо з майстернями і службово-побутовими помешканнями (бувають чотирьох типів); екіпірувальні пристрої; колії для проходу і стоянки локомотивів; пристрої для повороту локомотивів (у необхідних випадках); пристрої електропостачання, водопостачання, теплопостачання, службово-технічні будівлі й ін. На території локомотивного господарства також звичайно розміщаються колії стоянки запасу локомотивів (у період зниження розмірів руху), колії пожежного і відбудовного поїздів, котельна, електростанція й у деяких випадках матеріальний склад.

Повний комплекс перерахованих пристроїв необхідний, якщо на станції розміщається основне депо для локомотивів, що працюють на всіх (або на частині) підходах , що примикають до станції. Якщо ж станція є пунктом обороту локомотивів, на ній повинний бути комплекс пристроїв локомотивного господарства, необхідних для екіпірування, технічного обслуговування ТО-2 локомотивів і їхньої стоянки в очікуванні подачи до поїздів. Локом. Господ потр розташовувати в 3-й або 4-й чвертях, в тому кінці де ст. де маршрути подачі/прибир локом перетинають маршрути відправлення п-в.При розмірах руху 18 і > п-взі зміною локом –ходова колія.Для розміщення локомотивного господарства вибирається площадка в ув'язці зі схемою розвитку всієї станції таким чином, щоб забезпечити забирання локомотивів від поїздів і подачу їх до составів із мінімальною витратою часу і при найменшому числі перетинань із маршрутами проходження поїздів. У районах із великими сніжними заметами влаштовують два незалежних виходи для локомотивів з екіпірувальних колій на приймально-відправні.

8. Пристрої ваг. Господарства та принципи їх розміщення на дільн. Станціях.

Розміщення на мережі залiзниць пристроїв вагонного господарства (вагонних депо, пунктів підготовки вагонів до перевезень, пунктів технічного обслуговування тощо) визначається розташуванням пунктів масового навантаження-розвантаження, станцій формування составів і схемою тягового обслуговування поїздів.

Щоб забезпечити справне утримання вагонного парку, ремонт вагонів з усуненням усіх технічних несправностей зосереджують у пунктах підготовки вагонів до перевезень, що розташовуються на станціях масового навантаження-розвантаження і формування маршрутів.

Пункти технічного обслуговування вагонів (ПТО) розміщаються на певних сортувальних і дільничних станціях; у їхню задачу входить виявлення й усунення технічних несправностей вагонів транзитних і формованих на даній станції поїздів для прослiдування їх без ремонту по гарантійних ділянках. Ці пункти мають, крім основної будівлі, пристрої для виконання безвідчепного ремонту вагонів, повітропровідну мережу, бруковані доріжки для транспортування запасних частин і деталей, установки сигналізації для автоматичного огородження составів, що оглядаються і що ремонтуються, освітлення, двосторонній зв'язок з ремонтними й оглядовими бригадами й інші пристрої.

У приймально-відправних парках деяких станцій є поперечні тонелi для проходу візків із запасними частинами, а в міжколійях шириною 5,5-5,6 м покладені вузькоколійні колії для переміщення візків у поздовжньому напрямку.

На дільничних станціях, де відбувається зміна локомотивів, і станціях, що передують перегонам із затяжним спуском, улаштовуються пункти контрольно-технічного обслуговування вагонів (ПКТО) для виявлення й усунення технічних несправностей, що загрожують безпеці руху. ПКТО забезпечуються двостороннім зв'язком, освітленням, запасними частинами, необхідними механізмами і пристосуваннями для зміни підшипників, ресор і інших робіт.

Для безпечного прослідування поїздів передбачається також організація постів випробування автогальмів на станціях зміни локомотивних бригад.

Вагонні депо розміщаються, як правило, на сортувальних станціях, станціях розвантаження і масового підготовки порожних вагонів під навантаження (500 вагонів у добу і більш). У тих випадках, коли на вузловій дільничній станції по обсягу роботи все ж необхідно мати вагонне депо, його доцільно кооперувати з локомотивним депо, використовуючи загальні майстерні і комунікації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]