Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсач.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
35.36 Кб
Скачать

1.6. Опис функціональної схеми системи керування

Функціональну схему автоматизації процесу автоматизації процесу приведено на креслені і виконано згідно ГОСТ .

Обрані технічні засоби автоматизації згруповані так, щоб реалізувати задачі АСКТП.

Рівень у ваннах вимірюється уровнеміром ЭХО (поз.1а,б..3а,б), уніфікований сигнал з якого подається на контролер для подальшої обробки. Коли рівень досягне потрібного,вимикається насос по контуру Ломиконт – блок керування БРУ – 22 (поз. 4а) пускач ПМА – 324 (поз. 4б) та вмикається привод листоформувальної машини по контуру 26:Ломиконт – блок керування БРУ – 32 (поз. 26а) – пускач ПТ – 400 (поз.26б). для ручного керування передбачений кнопковий пост керування (поз.26в).

Швидкість руху сукна вимірюється за допомогою тахометру С.А25/27 (поз.25а), цифровий сигнал з якого подається до контролеру для обробки. Керування швидкістю відбувається за рахунок зміни частоти обертів вала привода лист формувальної машини.

Всі контури керування іншими приводами побудовані аналогічного контуру 4, тому далі розглядатися не будуть.

Контроль вологості азбестоцементу здійснюється гігротермодатчиком (поз.11а, 12а, 13а, 14а, 15а, 18а), уніфікований сигнал з якого подається на вихід контролеру для індикації та реєстрації.

Регулювання розрядження у вакуум – коробці відбувається таким чином: сигнал з перетворювача «Сапфір – 22ДВ» (поз. 16а)подається до контролеру, який виробляє керуючу дію, яка надходить через блок керування БРУ – 32 (поз.16б)та пускач ПБР – 2М (поз.16в) на регулюючий клапан (поз.16г), встановлений на лінії вакууму.

Тиск між валами та форматним барабаном вимірюється за допомогою комплекту з тензодатчику AG (поз.19а,20а)та вимірювального перетворювача СМІ (поз.19б,20б), сигнал з якого надходить до контролеру. Коли товщина накату досягає потрібного значення, контролер вмикає привод зрізувача по контуру 2б.

Тиск води у трубах вимірюється вимірювальним перетворювачем «Сапфір – 22ДИ»(поє.25а), сигнал з нього поступає до Ломиконту для подальшої обробки.

Клапан (поз.25в)на трубопроводі подачі води у трубки для промивання сукна відкривається згідно часової програми.

Всі відхилення параметрів від припустимих меж сигналізується. Витримки часу забезпечуються таймерами Ломиконта.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]