Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ввавава.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
83.92 Кб
Скачать

2.5 Зміст і склад роботи по системі то і р. Обгрунтування методу капітального ремонту.

Система ТО і Р - сукупність взаємозв'язаних засобів, документів ТО і Р і виконавців, необхідних для підтримки і відновлення якості устаткування, що входить в систему ТО і Р.

Система ТО и Р передбачає комплекс профілактичних заходів за змістом і відходу за устаткуванням, які унеможливлюють його роботу в умовах прогресуючого зносу. Вона передбачає попереднє виготовлення деталей і вузлів, планування ремонтних робіт і потреби в трудових і матеріальних ресурсах, встановлення нормативів трудових витрат на усі види планових ремонтів, структури ремонтного циклу і переліку типових робіт, що виконуються при планових ремонтах.

Технічною обслуговування (ТО) -это комплекс операцій або операція по підтримці обладнання в працездатному або справному стані.

Ремонт-комплекс по відновленню справності або працездатності, а також по відновленню ресурсу устаткування або його складових частин.

Основним змістом системи ТО і Р являється:

-техническое обслуговування в міжремонтний період,включаюче внутрішньозмінне обслуговування (відхід і нагляд) і провидіння профілактичних оглядів устаткування; -выполнение планових ремонтів устаткування.

2.9 Особливості монтажу призначеного вузла машини.

Монтаж обладнання під час якого виконується робота по зборці, встановленню, вивірці і іспиту машини, агрегатів і технологічних установок, преставляє собою комплекс взаємопов'язаних складних процесів, вимагаючих високої кваліфікації і спеціалізації мантажників, рахункової інженерної і технологічної підготовки виробництва, високого рівня його організації.

Різноманітність і складність предметів праці на механомонтажних роботах визначають необхідність застосування складних, а іноді унікальних, механізмів, інструментів і пристосувань. При монтажі знайшли широке застосування спеціальні види механізованого і ручного інструмента.

Інструмент – це технологічна оснастка, призначена для впливу на предмет праці з ціллю зміни його стану. До інструменту відносяться, наприклад: ключі, шліфувальні машини, трубогиби та інші. Інструмент може бути ручним, механізованим, механізовано-ручним.

Для виконання капітального ремонту складають карти допоміжного устаткування, інструмента та пристосувань. В ній вказані всі вантажі пристрої обладнання для зварювання і різки металу, слюсарні і вимірюваьні інструменти та пристосування, які будують потрібні в процесі ремонту. Також в ній вказані одиниці виміру, кількість та інше, або технічна характеристика всіх пристроїв, інструмента, та пристосувань.

Монтаж сита механічного

1.Монтуемо Ексцентрик на ексцентриковий вал

2.монтуемо шківи на вал

3.монтуемо ремену передачу

4.монтуемо шестерні на вал

5.монтуемо вали в зборі.

Сіто механічне монтується на рамі. Для поглинання вібрацій та ізоляції фундаменту від передач коливання під раму в місцях кріплення повинні встановлюються еластичні прокладки з листової резини чи іншого матеріалу,поглинаючого вібрацією.

При монтажі сіто повинно бути виверено по уровню на горизонтальність паралельно осі валу.

Сіто повинно експлотуватись тільки зі спеціальним кожухом чи зонтом,встановленим вібріруючою частиною сіта. Перед пуском сіта в працю,необхідно забезпечити смазку підшипників.

Пусконалагоджувальні роботи:

На холостому ході протягом 3-4 годин провірити працю сіта в цілях провірити взаємодію вузлів та обкатки машини. Упевнитися в нормальному працюванні вузлів.Провірити температуру нагріву підшипників,вони не повинні бут більше +70г.Після удосконалення положених результатів сіта – готова до праці.