Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Работа курсы.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
85.65 Кб
Скачать

6). Створення закладок, автозаміни автотексту.

Закладки виконуються меню Вставка /команда Закладка

Автозамінавиконується меню Вставка/ командаАвтотекст/подменюАвтотекстна вкладці Автозамена в поліЗаменитьі в поліНаввести необхідні символи чи слова, які при введені будуть автоматично замінятися.

Автотекст виконується меню Вставка/ командаАвтотекст/подменюАвтотекст/ на вкладціАвтотекств поліИмя елементавводиться текст який буде використовуватись, як автотекст і натискається кнопкаДобавить.

7). Перевірка орфографії і граматики.Word володіє засобами перевірки орфографії у всьому документі. В Word допускається безперервна автоматична перевірка правопису. Можна усувати помилки зробивши клацання правою кнопкою миші на даному слові, щоб побачити список можливих замін і вибрати одну з них. Загальна перевірка правопису виконується менюСервис/командаПравописание, або кнопкав панелі інструментів, або клавішаF7. Починати перевірку слід з самого початку документа, помістивши туди курсор.

Настройка перевірки орфографії і граматики виконується в діалоговому вікні Параметры в менюСервис. ВкладкаПравописание містить дві групи пунктів

Наочність у навчанні сприяє більш швидкому сприйняттю нової інформації, її розумінню і міцному запам’ятовуванню, забезпечує цілісність представлення про навколишню дійсність. Тому важливо, з одного боку, точно визначити засоби наочності (література, плакати, ТСО, устаткування, макети, моделі, натур-зразки і т. д.), а з іншого – підкорити їхнє використання необхідним умовам (поступовий показ деталей, гарна видимість, чітке виділення головного, відповідність наочності змістові матеріалу, залучення учнів до знаходження інформації, детальне продумування пояснень, відповідність наочності вікові).

При викладені даної теми необхідно користуватися такими дидактико–технічними засобами навчання:

Плакати:

«Плакат із зображенням панелі інструментів «Стандартна»»

Роздаточний матеріал:

Діалогові вікна: «Параметри нового документу», «Збереження документу», «Клавіатурні скорочення», «Пошук та заміна тексту», «Основні команди меню Формат», «Автозаміна, автотекст, автоформат», «Перевірка орфографії і грамматики».

Таблиця «Панелі інструментів для форматування тексту».

Малюнок діалогового вікна «Пошук та заміна тексту».

2.3 Проектування мотиваційних технологій навчання

Метою мотивації є забезпечення швидкого включення учнів у професійну учбово-пізнавальну й учбово-виробничу діяльність без тривалого «вживання» у роботу, підтримка діяльності на необхідному рівні активності.

Начальна мотивація за характером подовження учасників поділяється на зовнішню і внутрішню. Зовнішня мотивація заснована на заохоченнях, покараннях і інших видах стимуляції, що або направляють, або гальмують поводження людини. Внутрішня мотивація залежить від внутрішніх процесів, здійснюваних у свідомості людини. У такому разі смотивована діяльність є самоціллю, а не засобом для досягнення іншої мети.

Характеристика мотивації.

Для мотивації даної групи доцільно використовувати тип мотивації – внутрішня мотивація, вид – вступна мотивація, метод – мотивуючий вступ, прийом – віднесення до особистості.

При вивченні теми «Робота в текстовому редакторі Microsoft Word.» можливий наступний мотивуючий вступ, «На сьогоднішньому занятті, ми приступимо до вивчення програми Microsoft Word. Введення та редагування тексту в поліграфічному процесі це перший етап в створенні друкованої продукції, тому щоб увесь процес пройшов без браку, необхідно вірно набрати текст для майбутньої публікації. Для цього існує програма Microsoft Word. Ця програма дуже важлива для оператора комп’ютерної верстки, тому що кожен даний фахівець повинен вміти вірно набрати текст, правити та розміщати його на сторінці».

Учні позитивно відносяться до майбутньої професії та до навчання, переважний тип темпераменту в групі – холерик з логічним типом мислення, група поводить себе дисципліновано, дружньо по відношенню один до одного, також є позитивний лідер, тому найбільш ефективно буде застосувати внутрішню мотивацію.

Таблиця 2.6 – Бінарні дії у процесі реалізації мотиваційних технологій

Дії викладача

Дії тих, кого навчають

Добрий день! Сьогодні ми будемо вивчати програму текстового редактора, тема нашого заняття: «Режими введення тексту». Скажіть які ви знаєте способи вводу тексту в комп’ютер?

Уважно слухають викладача, на питання відповідають – з клавіатури, за допомогою сканеру (сканування).

Скажіть, будь ласка, якою продукцією ви користуєтесь, де існує текст?

Відповідають – книги, газети, журнали…

А як ви гадаєте, наскільки є важливо гарно працювати в програмі Word?

Відповідають, що це дуже важливо.

Кожний оператор комп’ютерної верстки повинен вміти швидко набирати текст, саме тому були створено таку програму як Word. Знання, отримані при вивченні даної теми, будуть корисні вам у професійній діяльності.

Учні уважно слухають, у них з’являється зацікавленість, інтерес до вивчення даної теми