Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовой.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
94.72 Кб
Скачать

01 – Вимірювання; випробовування

Знаходимо підклас

G- ЗВАЖУВАННЯ

Указуємо групу

19 - Пристрої або способи для зважування вантажів спеціального призначення

Потім підгрупу, що відповідає конструктивній особливості лебідки, а саме наявність барабану для канату

44 -  ДЛЯ ЗВАЖУВАННЯ ЛЮДЕЙ

Повний класифікаційний індекс МПК має вигляд

G01g 19/44

Повний опис цього індексу наводимо в таблиці наводимо в таблиці

Таблиця 3.1. – Класифікаційний індекс пристрою «Лебідка шахтна багатофункціональна монтажна»

Розділ

Клас

Підклас

Група

підгрупа

G

1

G

19

44

ФІЗИКА

ВИМІРЮВАННЯ; ВИПРОБОВУВАННЯ

ЗВАЖУВАННЯ

Пристрої або способи для зважування вантажів спеціального призначення

ДЛЯ ЗВАЖУВАННЯ ЛЮДЕЙ

4. Патентні дослідження та пошук аналогів

Предмет пошуку

Згідно регламенту патентних досліджень необхідно по перше визначити предмет пошуку. Предмет пошуку визначають виходячи з конкретних задач патентних досліджень, категорії об'єкту винахід, корисна модель, промисловий зразок, знак для товарів та послуг.

Темою патентних досліджень в нашому випадку є пристрій «Моторний транспорт, що містить бортову самонастроювальну систему запобігання надмірної ваги з виборчим збором даних, і спосіб його функціонування». Тому предметами пошуку будуть:

  1. пристрій в цілому (загальна компоновка, принципова схема);

  2. принцип (спосіб) роботи пристрою;

  3. вузли і деталі;

  4. матеріали (речовини), використовувані для виготовлення окремих елементів пристрою;

  5. області можливого застосування.

Джерела інформації.

Відносно пристрою «Моторний транспорт, що містить бортову самонастроювальну систему запобігання надмірної ваги з виборчим збором даних, і спосіб його функціонування» в якості джерел інформації оберемо офіційні публікації патентних відомств України та Російської федерації.

Патентний пошук проводимо на сайті Українського інституту інтелектуальної власності (Укрпатент) за адресою http://wwwHYPERLINK "http://www.uipv.org/".HYPERLINK "http://www.uipv.org/"uipv.org та на сайті Роспатента http://www1HYPERLINK "http://www1.fips.ru//".HYPERLINK "http://www1.fips.ru//"fips.ru//. В якості критерію відбору інформації в обох випадках будемо у листі запитань вказувати розроблений індекс МПК B66D 1/30.

Результати патентних досліджень, тобто виявлені аналоги заданого пристрою, викладаємо у вигляді таблиці

Таблиця 4.1. – Огляд виявлених технічних рішень по тематиці пошуку

n/n

Країна,

номер охоронного документу, назва, МПК

Реферат (формула винаходу)

1

Патент РФ № 2386110(13)C2

Власник(и): Автор(ы): СИМОН Бенедикт (FR), ЖЮТО Патрик (FR), ЛЭНГЛЭН Бенуа (FR)

  1. Патентообладатель(и): СЕБ С.А. (FR)

129090, Москва, ул.Б.Спасская, 25, стр.3, ООО "Юридическая фирма Городисский и Партнеры", А.В.Мицу

Дата, з якої є чинними права на корисну модель: 22.12.2005

МПК G01G19/44

Ваги для зважування людей

Винахід відноситься до області побутової вимірювальної техніки і спрямоване на забезпечення можливості чіткого і легкого прочитування на відстані зміни ваги користувача при збереженні привабливого дизайну ваг. Цей результат забезпечується за рахунок того, що ваги для зважування людей містять приймальний майданчик для розміщення, встановлену на підставу зважування або цоколь, що містить, щонайменше, один датчик ваги, з'єднаний з вимірювальною схемою, спрямовуючої сигнал вимірювання на обчислювальний блок і на засоби запам'ятовування виміряних значень чи контрольних значень, а також схему управління, що здійснює порівняння між виміряним поточним значенням і попереднім виміряним та / або розрахованим, та / або збереженим у пам'яті значенням. Згідно винаходу згадана схема управління залежно від результату порівняння подає команду, щонайменше, на одну лампу, яка висвітлює зону майданчика таким чином, щоб вона була видна користувачеві, що знаходиться в стійкому положенні стоячи на майданчику, незалежно від напрямку та розміру його ступень щодо майданчика .

2

Патент РФ

№ 135125(13)U1

Патентообладатель(и): Закрытое акционерное общество "Весоизмерительная компания "Тензо-М" (RU)

публикация патента: 16.07.2013

МПК G01G19/52

Пристрій для зважування ємностей

Пристрій для зважування ємностей, що містить ваговимірювальні датчики, встановлені під ємністю, при цьому кожен ваговимірювальний датчик забезпечений опорою, розташованої між ваговимірювальним датчиком і фундаментом, що містить спряжувані один з одним опуклу і увігнуту поверхні, кожен ваговимірювальний датчик містить тензорезистори, з'єднані по мостовій схемі, і з'єднані з електронною апаратурою для перетворення сигналів ваговимірювальних датчиків, відмінне тим, що, з метою здешевлення та підвищення точності зважування, в нього введені герметизуючі кожуха по числу ваговимірювальних датчиків і герметик, кожен ваговимірювальний датчик виконаний у вигляді різьбового стрижня, що містить в центральній частині зону, вільну від різьблення, а кожен герметизуючий кожух виконаний у вигляді порожнього циліндра, закритого кришкою з одного торця, кожен герметизуючий кожух прикріплений до відповідного нарізному стрижню кришкою, тензорезистори розміщені в зонах різьбових стрижнів, вільних від різьблення, що знаходяться всередині порожнього циліндра, а герметик розміщений під внутрішньої частини полого циліндра і повністю закриває тензорезистори, при цьому спряжувані один з одним опуклі і увігнуті поверхні опор кожного ваговимірювального датчика виконані у вигляді сфер, що утворюють двоступеневий шарнір.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]