Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_IDPZK_denne.pdf
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
695.21 Кб
Скачать

акціонерного капіталу? Назвіть види злочинів і визначте систему покарань.

Розпочинати роботу над третім питанням слід з характеристики економічних і політичних змін в країнах Латинської Америки в кінці XVIII – на початку XIX ст. Необхідно також показати основні протиріччя, що виникли між населенням колоній та їх метрополіями. Характеристику визвольної війни 1810-1826 рр. в Латинській Америці слід розпочати з розгляду її причин та етапів (1810-1815 і 1816-1826 рр.). Потім необхідно проаналізувати форми політичної влади, які виникали в перших незалежних латиноамериканських державах. Не менш важливою є характеристика економічних, політичних і соціальних змін, що сталися внаслідок національно-визвольних революцій. Проаналізуйте конституційний устрій латиноамериканських країн, охарактеризуйте вищі органи влади та управління в Аргентині, Мексиці, Бразилії. Особливу увагу зверніть на форми правління, особливості формування вищих органів влади та їх функції. Слід з’ясувати як вплинув європейський і північноамериканський конституціоналізм на структуру і зміст латиноамериканських конституцій. Охарактеризуйте соціальнополітичну боротьбу, проаналізуйте наслідки прийняття латиноамериканських конституцій. Яке місце і роль в політичній системі країн Латинської Америки в XIX ст. відігравав кауділізм. Розкажіть про аболіціоністський рух і боротьбу за республіку у Бразилії. На основі аналізу Конституції 1891 р. визначте структуру федеральних органів, сферу їх компетенції і штатів.

Список рекомендованої літератури

1.Альперович М.С., Слезкин Л.Ю. Новая история стран Латинской Америки: Учебное пособие для вузов. – М.: Высшая школа, 1970.

– 384 с.

2.Гальперин А.Л. Социально-экономические предпосылки буржуазной революции в Японии // Япония: Вопросы истории. – М., 1959.

3.Захарченко И. Вавилон Востока: [Малакка. История и этнография Китая] // Эхо планеты. – 1996. – № 5. – С. 16-21.

4.Крашенинникова Н.А. История права Востока: Курс лекций. – М.: Изд. Российского открытого университета, 1994. – 172 с.

5.Люсвен Бодар. “Совершенный” человек: [Из истории развития Китая] // Иностранная литература. – 1996. – № 6. – С. 224-228.

6.Синхайская революция / Сб. документов. – М., 1960.

7.Тайпинское восстание / Сб. документов. – М., 1960.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]