Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Kursovaya_po_TsP.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
132.61 Кб
Скачать

Державний вищий навчальний заклад

«Українська академія банківської справи

Національного банку України»

Кафедра цивільно-правових дисциплін та банківського права

Цивільне право

Методичні вказівки

щодо написання курсової роботи

Для студентів юридичного факультету

спеціальності “Правознавство”

Суми

2012 р.

Укладач: Івашова Ірина Петрівна

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри цивільно-правових дисциплін та банківського права

Протокол № ___ від ___ _____________ 2012 р.

Рецензент:

ВСТУП

Вивчення в вищих учбових закладах цивільного права є необхідною складовою частиною юридичної освіти. Цивільне право—одна з фундаментальних навчальних дисциплін, найважливіша з галузевих наук про право. Саме за допомогою цієї галузі права втілюються в юридичні форми соціально-економічні відносини, що формуються в суспільстві. Цивільне право регулює широку і практично важливу галузь суспільних відносин за участю громадян і організацій майнові відносини, обумовлені використанням товарно-грошових форм, а також особисті немайнові відносини.

Зобов'язальне право — одна з найважливіших підгалузей цивільного права, норми якої регулюють широке коло відносин, головне місце серед яких належить відносинам майнового обігу. Йдеться про договірні відносини, пов'язані з передачею майна від однієї особи до іншої у власність або у користування, виконанням робіт та наданням послуг тощо.

Навчальний процес на юридичному факультеті Української академії банківської справи передбачає різні форми індивідуальної роботи студентів, зокрема, виконання курсової роботи студентами 2 курсу спеціальності “Правознавство” з дисципліни “Цивільне право.”. Рівень підготовки курсової роботи значною мірою сприяє закріпленню, поглибленню і узагальненню знань, умінь і навичок, отриманих у процесі вивчення предмета.

Курсова робота являється самостійною дослідницькою роботою, в якій студент показує своє вміння проводити підбір історичного, науково-теоретичного та практичного матеріалу, здійснювати систематизацію та узагальнення матеріалу і на основі аналізу підібраного матеріалу проводити розробки конкретних пропозицій по вдосконаленню діючого законодавства.

Основна мета виконання курсової роботи з дисципліни «Цивільне право» – глибоко і творчо вивчити одне з конкретних питань історії, теорії і практики цієї дисципліни, оволодіти методами наукового дослідження.

В процесі роботи студенти вдосконалюють і розвивають такі навички та вміння:

- самостійно формулювати проблему дослідження;

- визначити мету, основні завдання, предмет і об’єкт дослідження;

- здійснювати пошук і добір потрібної наукової інформації;

- логічно і аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції робити висновки;

- правильно оформляти науково-дослідницький матеріал;

- публічно захищати підготовлену роботу.

Підбір тематики курсових робіт, встановлення строків подання і захисту курсових робіт проводиться відповідно до даних методичних вказівок.

Мета даної методичної розробки – допомогти студентам в написанні та оформленні курсової роботи.

В основу даної методичної розробки покладено вимоги нормативних документів (державних стандартів) щодо оформлення курсової роботи, а також використано рекомендації, що містяться в різних довідкових матеріалах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]