Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Kursovaya_po_TsP.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
132.61 Кб
Скачать

І. Вимоги до виконання курсової роботи

Курсова робота повинна являти собою завершену науково-практичну працю. Тема вважається розкритою, коли в ній послідовно і вірно, з використанням рекомендованої літератури та інших джерел розкрито всі питання плану і вирішено поставлені задачі. Перш ніж розпочинати писати курсову роботу, студент повинен ознайомитися з основними вимогами до її виконання:

  1. Актуальність теми.

Актуальність у перекладі з латинської означає важливість, практичну значущість проблеми, яка розглядається. Курсова робота може претендувати на той чи інший ступінь актуальності тільки тоді, коли її тема відповідає сучасним потребам, а питання, що розкриваються в роботі, важливі для розуміння суті і структури діяльності правової сторони.

  1. Достатній теоретичний рівень.

Ця вимога означає, що студент повинен розкрити обрану тему курсової роботи з огляду на сучасний рівень розвитку відповідної науки, використовуючи такі підходи й наукові знання, що пояснюють різні явища і події у правовій практиці з позиції сьогодення. Крім того, студент повинен у достатній мірі розкрити основні поняття і терміни, що стосуються проблеми курсової роботи, включити у зміст матеріалу тільки об'єктивні факти і реальні практичні приклади.

  1. Дослідницький характер.

Курсова робота повинна містити елементи дослідження:

- перед написанням роботи слід ознайомитися з відповідною літературою щодо обраної теми, а також законодавчими та нормативними актами;

- необхідно проаналізувати та систематизувати різні підходи, які існують в праві, до питання, яке розглядається в курсовій роботі;

- викласти власну точку зору щодо проблеми, зробити висновки, надати рекомендації.

  1. Грамотність оформлення.

У роботі не повинно бути граматичних та стилістичних помилок. Необхідно дотримуватись правил цитування, оформлення виносок, складання списку використаної літератури. Крім того, виконання цієї вимоги виховує у студента культуру оформлення наукових праць, яка може знадобитись в майбутній практичній діяльності.

Іі. Основні етапи підготовки курсової роботи

Курсова робота з цивільного права є результатом вивчення цієї дисципліни. Підготовка курсової роботи охоплює кілька етапів.

1. Добір теми курсової роботи

Тема курсової роботи має становити інтерес для студента, бути пов'язаною з його діяльністю і сприяти максимальному використанню здобутих знань і практичного досвіду.

Варіант теми курсової роботи студент вибирає за таблицею 1.

Студент обирає одну із 2 запропонованих тем на власний розсуд, тобто студенти, прізвище яких починається з букв “А” – “В”, виконують варіант 1 або 8, з букв “Г” – “Ж” – виконують варіант 2 або 9 і т.д.

табл. 1.

Перша буква, з якої починається прізвище студента

Варіант 1,8

Варіант 2,9

Варіант 3,10

Варіант 4,11

Варіант 5,12

Варіант 6,13

Варіант 7,14

А, Б, В

+

Г,Д, Е, Є, Ж

+

З,И, І, Ї, Й, К

+

Л,М, Н, О, П

+

Р,С,Т, У

+

Ф,Х,Ц,Ч

+

Ш, Щ, Ю, Я

+

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]