Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт 6 курс.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
397.01 Кб
Скачать

ЗМІСТ

ВСТУП.……...…………………………………………………………………….3

РОЗДІЛ 1. Організаційні основи діяльності ТОВ «Сумська насосна техніка»……………………………………………………………………………5

    1. Правовий статус підприємства та його загальна характеристика......5

    2. Організаційна структура на підприємстві……………………………7

РОЗДІЛ 2. Характеристика правового забезпечення роботи підприємства...11

    1. Основні аспекти правової роботи……………………………………11

    2. Діловодство юридичного відділу…………………………………....17

РОЗДІЛ 3. Охорона праці на підприємстві ТОВ «Сумська насосна

техніка»…………………………………………………………………………...21

3.1. Характеристика приміщення…………………………………………...21

3.2. Аналіз стану охорони праці в досліджуваному приміщенні…………22

3.3. Розробка заходів щодо поліпшення умов праці в аналізованому приміщенні……………………………………………………………………….32

ВИСНОВКИ……………………………………………………………………..35

ДОДАТКИ

ВСТУП

З 1991 року Україна стала на шлях розбудови незалежної, демократично орієнтованої, економічно розвиненої держави. Разом з цим Україна зіткнулася з рядом проблем породженими суспільними та економічними процесами, зокрема з проблемою переходу від планової до ринкової економіки, реформування, зростання частки приватного сектору в економіці.

У динамічному процесі реформування політичних, економічних та правових відносин саме розвитку приватного сектору економіки належала важлива роль, адже забезпечення проведення ринкової реформи шляхом поступового запровадження ринкових відносин та відходу від старих радянських стандартів була важливою умовою ефективного управління та реформування галузі. Також важливим аспектом була достатня, стабільна і систематизована нормативна база, яка зможе забезпечити економічну та політичну стабільність не лише економіки, а і держави в цілому. Так за час проходження мною навчальної практики в період з 2 вересня по 27 жовтня 2013 року в ТОВ «Сумська насосна техніка», яка є відносно молодим підприємством я мав можливість побачити на практиці, що деякі норми нашого законодавства потребують реакції з боку законотворчої гілки влади, яка б виявлялась у вдосконаленні правових норм, які регулюють відносини у даній сфері.

Основним завданням, яке було поставлено переді мною, було закріплення на практиці досягнутих під час навчання знань з правових дисциплін, засвоїти навики у веденні діловодства підприємства, набратися достатнього досвіду роботи, яка пов’язана з його функціонуванням, підсумувати досягнуті знання та проаналізувати можливість застосування цих знань на практиці.

Всі вищезазначені цілі досягалися згідно з планом проходження переддипломної практики.

Мені була надана можливість безпосереднього, детального ознайомлення з правовим статусом підприємства, його установчими документами, керівними органами, правовим статусом та станом дотримання норм з охорони праці.

Також за час проходження практики я мав можливість приймати участь у діловодстві підприємства, ознайомитися із сферами діяльності та співробітництва управляння, взаємодії із контролюючими та правоохоронними органами.

Детально про діяльність ТОВ «Сумська насосна техніка» та проходження мною переддипломної практики на базі цього підприємства мова йтиме у наступних розділах звіту.

Розділ 1. Правові та організаційні основи діяльності тов «Сумська насосна техніка»

    1. Правовий статус підприємства та його загальна характеристика

ТОВ "Сумська насосна техніка" (далі ТОВ) займається виробництвом, проектуванням і модернізацією насосного обладнання, яке застосовується в галузях ЖКГ, енергетиці, металургії, гірничодобувної промисловості. Вся продукція підприємства сертифікована відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України «Про стандартизацію і сертифікацію».

Виробничий цикл продукції на підприємстві починається з її розробки нашому конструкторському бюро (моделювання процесів, виробництва обладнання) і закінчується випробуваннями і постачанням замовнику для виконання свого прямого призначення.

Підприємство стабільно нарощує об'єми, що дозволяє створювати додаткові робочі місця.

Діяльність ТОВ регламентується Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про господарські товариства», а також іншими законодавчими актами України.

ТОВ є юридичною особою, що підтверджено проходженням державніої реєстрації відповідно до закону, так як воно є одним із видів господарських товариств. Максимальна кількість учасників ТОВ може досягати 100 осіб. Установчим документом ТОВ є статут. Статутний капітал ТОВ складається із вкладів його учасників. Розмір статутного капіталу дорівнює сумі вартості таких вкладів. Статутний капітал ТОВ підлягає сплаті учасниками товариства до закінчення першого року з дня державної реєстрації товариства. Вищим органом ТОВ є загальні збори його учасників. На підприємстві створено виконавчий орган (одноособовий) – Директор, який здійснює поточне керівництво його діяльністю і є підзвітним загальним зборам його учасників. Виконавчий орган товариства може бути обраний також і не зі складу учасників товариства. На підприємсві працює головний бухгалтер.

Контроль за діяльністю директора товариства здійснюється ревізійною комісією.

ТОВ може бути ліквідоване за рішенням загальних зборів його учасників, у тому числі у зв'язку зі спливом строку, на який товариство було створене, а також зарішенням суду – у випадках, встановлених законом.

ТОВ має самостійний баланс, рахунки в банках,печаткуіз своїм найменуванням,ідентифікаційним кодом,штампи,бланки, фірмовий знак, а такожзнак для товарів і послугта інші реквізити; діє на принципах повної господарської самостійності і самоокупності, несе відповідальність за результати своєї господарської діяльності та виконання зобов'язань; може набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, вчиняти правочини відповідно до законодавства та статуту, бути позивачем в суді, у тому числі у відповідних юрисдикційних органах інших держав; має право випускати (емітувати) в установленому законодавством порядку цінні папери; самостійно планує свою господарську діяльність і провадить таку діяльність на підставі договорів; реалізує власну продукцію (роботи, послуги).

ТОВ має право утворювати в установленому законодавством порядку філії, представництва, інші відокремлені структурні підрозділи, бути засновником юридичних осіб (у тому числі дочірніх підприємств) як на території України, так і за її межами.

ТОВ разом з іншими суб'єктами господарювання може утворювати спілки, асоціації та інші об'єднання.

ТОВ відповідає за своїми зобов'язаннями всім майном, на яке відповідно до закону може бути звернено стягнення на вимогу кредиторів.

ТОВ не несе відповідальності за зобов'язаннями його учасників та не відповідає за зобов'язаннями утворених ним юридичних осіб.

Також слід звернути увагу на структуру управління підприємством. Так, організаційна структура спрямована насамперед на встановлення чітких взаємозв'язків між окремими підрозділами організації, розподілу між ними прав і відповідальності.