Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pгр2014rik.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
223.23 Кб
Скачать

2. Слухали:

Інформацію Коновалець С.Б. щодо необхідності затвердження статуту та розміру статутного капіталу ТзОВ «Оріон».

Постановили:

Затвердити статут Товариства зі статутним капіталом у розмірі 400000(Чотириста тисяч) гривень.

Внески засновників до статутного капіталу Товариства розподіляються наступним чином:

Левківська Олена Яківна – 100000грн., що становить 25% статутного капіталу.

Коновалець Сергій Борисович – 200000грн., що становить 50% статутного капіталу.

Борисюк Павло Андрійович – 100000грн., що становить 25% статутного капіталу.

3. Слухали:

Інформацію Борисюк П.А. щодо необхідності внесення до статутного капіталу Товариства 100% частки кожного із засновників до реєстрації.

Постановили:

На момент реєстрації засновники повинні внести 100% своєї частки до статутного капіталу у вигляді грошових коштів:

Левківська Олена Яківна – 100000грн.;

Коновалець Сергій Борисович – 200000грн.;

Борисюк Павло Андрійович – 100000грн.

4. Слухали:

Інформацію Борисюк П.А. про необхідність обрання керівника ТзОВ «Оріон».

Постановили:

Обрати керівником ТзОВ «Оріон» Коновальця Сергія Борисовича.

Голосували «за» – одностайно, рішення зборів вважається прийнятим.

Підписи учасників:

Левківська Олена Яківна _______________

(підпис)

Коновалець Сергій Борисович _______________

(підпис)

Борисюк Павло Андрійович ________________

(підпис)

Економічна характеристика галузі та підприємста ТзОВ “Оріон”

Хлібопекарська галузь – одна з провідних галузей харчової промисловості України, призначення якої – безперебійне забезпечення виробництва хліба, хлібобулочних та інших борошняних виробів у обсягах, які відповідають нормам державної продовольчої безпеки.

Щорічно в Україні виробляється близько 2,5 млн. тонн хліба та хлібобулочних виробів, понад 70 відсотків від загального обсягу випікають великі промислові підприємства, решту – приватні пекарні, мережа торгівлі, великі супермаркети та інші виробники.

Відповідно до офіційної статистики динаміка обсягів виробництва хліба та хлібобулочних виробів в Україні має стійку тенденцію до спаду виробництва хліба

Специфіка хлібопекарського ринку полягає в тому, що на 99,9% представлений продукцією вітчизняного виробництва. Національна хлібопекарська галузь працює в режимі натурального господарства – виробництво дорівнює споживанню.

Для хлібозаводів та хлібокомбінатів існує закономірність, чим більше підприємство та чим в більшому населеному пункті воно розташовано, тим нижче у нього собівартість одиниці продукції, що випускається, більший ринок збуту, більше можливостей для диверсифікації діяльності, а отже, рентабельність. Розвиток хлібопекарських підприємств в сучасних умовах також має ряд особливостей, що відрізняють його від розвитку інших харчових підприємств. У галузі розпочався процес структурної перебудови виробництва.

Якщо до 2003 р. хлібопекарна промисловість України була представлена в основному великими державними підприємствами-хлібозаводами й хлібокомбінатами, то за останні роки в порівняно широких масштабах здійснюється акціонування різногалузевих підприємств, у тому числі й хлібопекарних.

Окрім того, майже в усіх населених пунктах України започатковується діяльність приватних міні-пекарень, хлібопекарних цехів та інших невеликих підприємств такого профілю. Основною передумовою їх створення є стійкий попит на хлібобулочні вироби, який зараз повністю не задовольняється.

Асортимент хлібобулочних виробів, які виробляються українськими підприємствами, налічує понад 1000 найменувань. Він збільшується щороку в межах конкурентної боротьби за споживача, при цьому використовуються сучасні технології із застосуванням різних смакових добавок, наповнювачів тощо. Найбільшу питому вагу у вітчизняному хлібопеченні займають пшеничний (близько 50%) та житній (близько 30%) хліби. Булочні вироби формують близько 15% ринку хлібопродуктів, решту 5% в асортиментному ряді складають здобні хлібобулочні та бубличні вироби, грінки, сухарі, пиріжки, пончики, пряники, печиво тощо.

Зокрема, на Житомирщині функціонує 21 хлібопекарське підприємство, в тому числі 10 – хлібозаводів та 11 хлібопекарень споживчої кооперації. Загальна їх виробнича потужність – майже 312 тисяч тонн хлібобулочних виробів на 2013рік. Лідерами з виробництва хліба на регіональному ринку є: Житомирська філія ЗАТ „Золотий каравай” – донедавна ВАТ „Житомирхліб, ВАТ „Бердичівський хлібозавод” та ВАТ „Новоград-Волинський хлібозавод”.

Вони забезпечують 65% обласних обсягів хлібобулочної продукції. Два хлібозаводи обласного центру – № 2 та № 3 виробляють 26-28 тисяч тонн хлібобулочних виробів на рік, ВАТ „Бердичівський хлібозавод” – більше 11 тисяч тонн, ВАТ „Новоград-Волинський хлібозавод” – понад 7 тисяч тонн хлібобулочних виробів на рік. Решта хлібозаводів області виготовляє 19 тис. тонн хлібобулочних виробів. До 20% обсягів хліба реалізується на території області виробниками інших областей.

Ринок хлібобулочних виробів Житомира представлений такими виробниками: Хлібозавод №1, Хлібозавод №2, Хлібозавод №3, ЗАТ «Золотий каравай». Ці підприємства випускають досить значні обсяги продукції.

ТзОВ «Оріон» буде новоствореним підприємством, тому воно займатиме дуже малу частку у загальному обсягу виробництва продукції у місті. Плановими обсягами виробництва на перший рік будуть 158400 буханок. Це значно менше ніж у хлібозаводів. Проте конкурентною перевагою міні-пекарні будуть низькі транспортні витрати на перевезення сировини, а також обладнання. Пекарня вироблятиме спочатку невеликий обсяг продукції, проте він швидко реалізовуватиметься за рахунок розміщення графіків випічки хліба. Також буде здійснюватись вечірня доставка хліба до магазинів, щоб люди, які будуть повертатися з роботи мали змогу купити свіжий хліб. Це забезпечить хлібопекарні постійних клієнтів. В подальшому пекарня розширить обсяги виробництва продукції до 190000 буханок. Коли продукція пекарні матиме великий попит серед населення міста, планується розширювати збутову мережу пекарні, шляхом реалізації продукції за межі міста.

Організаційна структура підприємства зображена на рис.1.

Директор

Бухгалтер

Водій Продавець

Технолог

Пекарі

Рис 1.Організаційна структура

Директор планує обсяги виробництва підприємства, знаходить постачальників сировини та обладнання, ринки збуту продукції, організовує роботу підприємства та взаємодію структурних підрозділів, забезпечує виконання підприємством обов’язків перед працівниками, постачальниками, державним бюджетом.

Бухгалтер здійснює облік і контроль за використанням матеріальних цінностей, нараховує і виплачує заробітну плату, здійснює контроль за процесами придбання, виробництва та реалізації, визначає собівартість продукції.

Технолог здійснює контроль якості сировини і готової продукції,стежить за дотриманням технологічно-необхідних пропорцій інгредієнтів у процесі підготовки тіста, а також за дотриманням температурного режиму й тривалості випічки, організовує роботу пекарів.

Продавець здійснює прийом і реалізацію продукції підприємства.

Водій доставляє продукцію підприємства до магазинів.

Пекар зайнятий безпосередньо у процесі виробництва хліба, тобто займається приготуванням опари, здійснює заміс, шумування, обминку тіста та випікає хліб. Штатний розклад підприємства представлений у таблиці 1.

Таблиця 1. Організаційна структура підприємства

з/п

Посада

Чисельність

Місячний середній оклад

Фонд оплати праці

1.

Директор

1

1500

18000

2.

Бухгалтер

1

1300

15600

3.

Технолог

1

1100

13200

4.

Пекар

5

1000

60000

5.

Продавець

1

1100

13200

6.

Водій

1

1000

12000

Разом

10

132000



Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]