Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_3.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
300.03 Кб
Скачать

2. Структура та елементи балансу.

Структура балансу відповідно до НП(С)БО 1 наведена у таблиці ___.

Таблиця ___. Структура балансу відповідно до вилученого П(С)БО 2 та НП(С)БО 1

Структура балансу відповідно до прийнятого НП(С)БО 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності”

АКТИВ

І. Необоротні активи

ІІ. Оборотні активи

ІІІ. Необоротні активи, утримувані для продажу, та групи вибуття

ПАСИВ

І. Власний капітал

ІІ. Довгострокові зобов’язання та забезпечення

ІІІ. Поточні зобов’язання та забезпечення

ІV. Зобов’язання, пов’язані з необоротними активами, утримуваними для продажу, та групами вибуття

Вписуваний розділ V. Чиста вартість активів недержавного цільового фонду

3. Визнання та загальні принципи оцінки статей балансу.

Крім того, вказаним нормативним документом визначено наступні вимоги до відображення окремих складових балансу:

‒ актив відображається в балансі за умови, що його оцінка може бути достовірно визначена і очікується отримання в майбутньому економічних вигод, пов’язаних з його використанням;

‒ витрати на придбання та створення активу, який не може бути відображений в балансі, включаються до складу витрат звітного періоду;

‒ зобов’язання відображається у балансі, якщо його оцінка може бути достовірно визначена та існує ймовірність зменшення економічних вигод у майбутньому внаслідок його погашення;

‒ власний капітал відображається в балансі одночасно з відображенням активів або зобов’язань, які призводять до його зміни.

Одиниця виміру.Керуючись прописаним у шапці форми, показники Балансу стосовно активів, зобов’язань і власного капіталу підприємства слід наводити в тисячах гривень без десяткових знаків, як і раніше.

Окремі Баланси.У багатьох компаній, які мають філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, виділені на окремий Баланс, є необхідність складати повний чи обмежений комплект фінансової звітності для таких підрозділів.НП(С)БО 1називає Баланси таких утворень окремими балансами (п. 1 розділу ІНП(С)БО 1).

Для складання окремого балансу дані первинних документів про господарські операції філій, представництв, відділень та інших відокремлених підрозділів, виділених підприємством на окремий баланс, а також про господарські операції, які відповідно до законодавства підлягають відображенню в окремому балансі, заносяться до окремих (відкритих для цього відокремленого підрозділу або для відображення господарських операцій з певної діяльності підприємства) регістрів бухгалтерського обліку.

За даними окремих регістрів бухгалтерського обліку складаються окремий баланс і відповідні форми фінансової звітності щодо зазначених господарських операцій. Показники окремого балансу і відповідних форм фінансової звітності включаються до балансу і відповідних форм фінансової звітності підприємства.

Особливості складання окремого балансу спільної діяльності визначаються національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку або міжнародними стандартами фінансової звітності.

При складанні балансу та відповідних форм фінансової звітності підприємств з урахуванням показників окремого балансу та відповідних форм окремої фінансової звітності інформація про внутрішньогосподарські розрахунки (взаємні зобов’язання у рівній сумі) не наводяться.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]