Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Test_2010-2013.doc
Скачиваний:
1044
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
1.94 Mб
Скачать
  1. У 5-летнего ребенка остро возник приступ сердцебиения, сопровождающийся тошнотой, головокружением, общей слабостью. На ЭКГ зафиксирована тахикардия с частотой сердечных сокращений 220/мин. Желудочковые комплексы деформированы и уширены. Зубец Р отсутствует. Какой первоочередной препарат Вы назначите для оказания неотложной помощи?

    1. Изоптин

    2. Седуксен

    3. Лидокаин *

    4. Новокаинамид

    5. Строфантин

  1. У ребенка 14 лет, страдающего вегето-сосудистой дистонией пубертатного периода, развился симпато-адреналовый криз. Какой из препаратов показан для купирования криза?

    1. Обзидан *

    2. Но-шпа

    3. Амизил

    4. Эуфиллин

    5. Коргликон

  1. Хлопчик 4 років в стаціонарі зі скаргами на задишку, швидку втомлюваність. В анамнезі часті респіраторні захворювання. Об'єктивно: межі серця розширені вліво і вгору, аускультативно: посилення II тону над легеневою артерією, в II-III міжребер'ї зліва від грудини вислуховується грубий систолодіастолічний "машинний" шум, що проводиться у всі інші точки і на спину. АТ - 100/20 мм рт.ст. Який найбільш вірогідний діагноз?

    1. Дефект міжшлуночкової перегородки

    2. Ізольований стеноз отвору легеневої артерії

    3. Клапанний стеноз аорти

    4. Дефект міжпередсердної перегородки

    5. Відкрита артеріальна протока *

  1. При оформлении ребенка в детский коллектив обнаружен систолический шум с пунктом максимумом во II-III межреберье по левому краю грудины. Какой врожденный порок сердца можно предположить?

    1. Стеноз аорты

    2. Коарктация аорты

    3. Фиброэластоз

    4. Септальный дефект *

    5. Открытый артериальный проток

  1. У новорожденного ребенка с рождения отмечается цианоз. На ЭКГ обнаруждено смещение электрической оси сердца влево и гипертрофия левого желудочка. Каков наиболее вероятный диагноз?

    1. Врожденный порок сердца *

    2. Синдром дыхательных нарушений

    3. Фиброэластоз

    4. Малые аномалии развития

    5. Врожденный миокардит

  1. Хлопчику в пологовому будинку встановлено діагноз природженої вади серця (дефект міжшлуночкової перетинки). У 2-місячному віці з'явилась задишка - до 60/хв, тахікардія - до 170/хв, збільшення печінки до 3 см нижче краю реберної дуги. Які препарати необхідно призначити дитині першочергово?

    1. Нестероїдні протизапальні

    2. Серцеві глікозіди *

    3. Препатари калію

    4. Бета-адреноблокатори

    5. Глюкокортикоїди

  1. Мати скаржиться на задишку та кашель у дитини 2-х років. В періоді новонародженості у дівчинки встановлено грубий систолічний шум в серці. Об'єктивно: шкіра бліда, зрушення меж серця у лівий бік та вгору, грубий систоло-діастолічний шум у ІІ міжребер'ї з лівого боку, який проводиться до верхівки серця, на шийні судини, аорту, міжлопатковий простір, посилення ІІ тону на легеневій артерії. Над легенями жорстке дихання, різнокаліберні вологі хрипи. Печінка + 3 см. Який попередній діагноз?

    1. Відкритий артеріальний проток *

    2. Стеноз легеневої артерії

    3. Дефект міжпередсердної перетинки

    4. Легенева гіпертензія

    5. Двостороння бронхопневмонія

  1. Мати дитини 3-х років помітила у неї напади частого серцебиття, задишку, які виникають раптово, тривалістю біля 3 годин. Об'єктивно : шкіра бліда, періоральний ціаноз, пульсація шийних вен. Над легенями везикулярне дихання. Межі серця в нормі, тони приглушені, Ps - 180/хв, АТ - 80/55 мм рт.ст. На ЕКГ зареєстровано пароксизмальну тахікардію з аберованими комплексами QRS. Введення якого препарату протипоказано для лікування нападу у даного хворого?

    1. Лідокаїн

    2. Аміадорон

    3. Дігоксин *

    4. Обзідан

    5. Ізоптин

  1. У 10- річної дитини на ЕКГ фібриляця шлуночків. Що є першочерговим у невідкладній допомозі дитині?

    1. Електрична дефібриляція. *

    2. Введення адреналіну

    3. Введення кальцію хлориду

    4. Введення глюкокортикоїдів

    5. Введення серцевих глікозидів

  1. У дитини, яка протягом 4 років хворіє хронічною пневмонією, як ускладнення розвинулося легеневе серце. Яка найбільш характерна ознака цього ускладення на ЕКГ?

    1. Низький зубець Р

    2. ST по ізолінії

    3. Низький зубець Т

    4. Високий зубець Р *

    5. Лівограма

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]