Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
57.11 Кб
Скачать

Принцип реалізується у безперервному виробництві. В перервному виробництві повністю ліквідувати перерви неможливо. Для скорочення перерв необхідно застосовувати прогресивні методи оперативного управління виробництвом.

VII. Гнучкість означає, що виробничий процес повинен оперативно адаптовуватись до змін організаційно-технічних умов, пов'язаних з переходом на виготовлення іншої продукції. Гнучкість виробничого процесу досягається:

  • універсалізацією засобів праці;

  • автоматизацією;

  • впровадженням верстатів з гнучким програмним управлінням [7].

Розраховуємо виробничий цикл у календарних днях для технологічно пов'язаних цехів (цех уловлювання та цех сірко очистки), якщо:

Тривалість операції в цеху №1 tt, хв. (друга операція виконується на 2-х робочих місцях)

Тривалість операції у

цеху №2 tt. хв.

Середня

тривалість

між

операційного пролежуванн Я tмо, хв.

Час

Транспор

тування

між

цехами,tM ц, годин

Кількість

одиниць

сировини

(деталей),

що

переробляю ться, п, одиниць

Розмір передава льної партії, р. одиниць

Кількість робочих днів на рік

Опер

ація

№1

One рація №2

One рація №3

One рація №1

One рація №2

60

40

65

26

19

15

2,0

1200

30

340

Час проходження природних процесів. Тпр = 0 хв.. тривалість змін tзм= 720 хв.. число змін на добу nзм= 2, вид руху предметів праці - мішаний.

1. Визначаємо тривалість операційного циклу:

(2.1)

Т= 1200(60+20+65+26+19)-(1200-3 0)(20+20+26+19) = 128550 хв.

  1. Визначаємо тривалість виробничого циклу:

(2.2)

Тц= 128550+(5-

  1. 15+(2-1)·(2· 60)+0 = 128730 хв.

  1. Визначаємо тривалість операційного циклу в календарних днях:

(2.3)

K=320/365=0,877

Таким чином, встановлено, що тривалість операційного циклу становить - 128550 хв, тривалість виробничого циклу - 128730 хв., а тривалість операційного циклу в календарних днях - 102 дні.

2.4 Висновки до другого розділу

Публічне акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг» - найкрупніше підприємство гірничо-металургійного комплексу України, унікальне за своїми масштабами та можливостями. Початок свого існування підприємство бере у 1934 році, коли був отриманий перший чавун на доменній печі № 1. Підприємство має повний металургійний цикл, до складу якого входять коксохімічне, гірничо-збагачувальне виробництва, шахтоуправління з підземного видобутку руди та металургійне виробництво, що складається з аглодоменного, сталеплавильного і прокатного департаментів.

Підприємство ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» має лінійно функціональну організаційну структуру управління. Лінійно-функціональна організаційна структура управління спирається на розподіл повноважень та відповідальності за функціями управління і прийняття рішень по вертикалі. Вона дає змогу організувати управління за лінійною схемою (директор - начальник цеху - майстер), а функціональні відділи апарату управління підприємства лише допомагають лінійним керівникам вирішувати управлінські завдання. При цьому лінійних керівників не підпорядковано керівникам функціональних відділів апарату управління.

ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ЦЕХІВ ОБСЛУГОВУЮЧОГО ТА ПОТОКОВОГОВИРОБНИЦТВА

    1. Розрахунок параметрів з організації роботи технологічного транспорту

Виробництво промислової продукції зв'язане із переміщенням значних обсягів матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів та інших вантажів. Здійснення операцій, зв'язаних із переміщенням предметів праці, покладено на транспортне господарство підприємства, яке може складатися із одного чи декількох транспортних цехів, майстерень із ремонту, шляхового господарства.

Роль транспортного господарства полягає не тільки в переміщенні вантажів, але. насамперед, у своєчасному доставлені предметів праці на робочі місця, оскільки від цього значно залежить ритмічність виробництва та виконання виробничих завдань основними цехами.

Транспортні роботи на підприємствах здійснюється за допомогою трьох його взаємопов’язаних видів: зовнішнього; міжцехового; внутрішньо цехового, який поділяється на загально цеховий і між операційний.

Так. на підприємствах одиничного і дрібносерійного виробництва, які виробляють великі і важкі вироби, основним видом зовнішнього і міжцехового транспорту є залізничний, а внутрішньо цеховим - мостові крани великої вантажопідйомності. На підприємствах серійного типу виробництва, які виробляють продукцію середніх розмірів і середньої ваги для її перевезень використовують різні види безрейкового транспорту; зокрема автомобілі та трактори з прищепами. авто - і електрокари для доставки вантажів із централізованих складів підприємства та міжцехових перевезень: кран-балки,

електронавантажувачі і електротельфери. які використовуються для перевезення вантажів внутр. цехів.

У масовому виробництві найпрогресивнішим видом транспорту є різні типи конвеєрів: підвісні конвеєри із адресуванням вантажів для міжцехових перевезень, а для переміщення предметів праці між робочими місцями - підвісні конвеєри з приводом чи без приводу.

Стан транспортного господарства на підприємстві характеризують такі показники: вантажооборот. вантажопотік.

Вантажооборот - це сума, загальне число вантажів, які перевозяться на підприємстві за відповідний проміжок часу (зміну, годину, добу, місяць, квартал, рік).

Вантажопотік - це кількість вантажів, які перевозяться за одиницю часу між двома пунктами. Сума всіх вантажопотоків складає вантажооборот підприємства.

Розрахуємо добову та річну потребу в тепловозах та кількість рейсів

Обсяг

Вантажопід

Швидкіс

Середи

Час

Час

Коефіц

Коефіці

Кільк

вантажо пере

йомність

, ть руху

ьорічн

заванта

розван

ієнт

єнт

ість

везень

тепловозів,

тепловозі

а

ження

таженн

викори

викорис

робо

тепловозами

В, т

вУ, м/хв

відстан

вагонів

я

стання

тання

чих

на рік, Го,

ь

- О, хв

вагонів

вагонів

вагонів

днів

млн.т

трансп ортува ння, 1, км

, хв

за

вантаж

опідйо

мністю

Кв,

за часом

кч,

на

рік

7

27

470

2,0

5

1

0,75

0.7

340

Маршрут руху - маятниковий односторонній; кількість змін - 2 по 12 годин кожна.

  1. Визначити добову потребу у тепловозах при маятниковому русі:

T=1440 хв.

  1. Визначаємо річну потребу у тепловозі:

(3.2)

  1. Визначаємо кількість рейсів:

  1. Визначаємо кількість рейсів за рік: