Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ргр (гражданская защита).doc
Скачиваний:
38
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
512 Кб
Скачать

4.Висновки

Отже, при проведенні розрахунків для отримання інформації про стійкість промислового обєкта,що знаходиться на відстані 500 м від від вибуху газово-повітряної суміші обємом 20 т, отримали,що обєкт та всі його елементи стійкі і було запропоновано основні заходи для підвищення стійкості промислового обєкту під час дії будь-яких уражаючих факторів. Тому із вищезазначеного можна зробити наступний висновок: при проектуванні та будуванні обєктів будь-якого характеру – чи промислового призначення, чи житлового завжди потрібно брати до уваги вимоги цивільної оборони для підвищення стійкості будівлі за дії уражаючих факторів та уникнення майбутніх можливих людських втрат. Також при виникненні небезпечної ситуації,мабуть, основним фактором,який може привести до людських втрат є саме людський фактор, тобто паніка,яка спричинена незнанням того,як саме потрібно діяти в даній ситуації. Тому потрібно проводити спеціальні тренінги та інформувати людей про порядок дій у небезпечних ситуаціях, які склалися внаслідок дії уражаючих факторів або катастроф різного характеру, а також забезпечувати населення індивідуальними засобами захисту для збереження їх життя.

Список використаної літератури:

1. Україна. Закон. Про Цивільну оборону: від 1993// № 555-Х1У.- 1999р.

2. Україна. Закон.Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру// УПУ № 1809 –ІІ.- 2000р.

3.Україна. КМУ.Ухвала. Про єдину державну систему попередження і реагування на ЧС техногенного і природного характеру № 1198 від 1998 р.

4. Захист від зброї масового ураження, наслідків зруйнувань радіаційно, хімічно небезпечних обєктів. Пам`ятка. –част. 1.-Х.:1998

5.Методичні вказівки до виконання розрахунково-графічної роботи з дисципліни «Цивільна оборона». Тема: «Оцінка стійкості промислового об'єкта до дії повітряної ударної хвилі при вибуху газово-повітряної суміші»/ Укл. Лопухов П.М.-Дніпропетровськ:НметаУ, 2005.-11с.