Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
109.42 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

Інститут економіки та менеджменту

Кафедра міжнародної економіки

ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА

з дисципліни: “Міжнародна економіка”

на тему:

“ Місце Бангладеш в міжнародній економіці ”

Виконав:

ст. гр. МК-31

Бурак Володимир

Прийняла:

доц. Сай Л.П.

Львів – 2015

Анотація

Темою даної контрольної роботи є «Бангладеш, як суб’єкт міжнародної економіки». В проекті розглянуто країну Бангладеш в міжнародному поділі праці, а також визначено рівень забезпеченості такими факторами виробництва, як капітал, трудові ресурси, технології та земля. В проекті оцінено значення Бангладеш на регіональному та глобальному рівнях. Описано стосунки з Україною, величину експорту та імпорту, а також документи, що регулюють двосторонні відносини між Україною та Бангладеш; також політичні відносини. В роботі проаналізовано соціально-культурний потенціал країни, вплив літератури, музики і архітектури на розвиток світової культури. Оцінено рівень фінансування окремих видів спорту. Коротко охарактеризовано видатних діячів та нобелівських лауреатів. Як підсумок, визначено «світові рекорди» Бангладеш та основні напрямки розвитку цієї країни.

Annotations

The theme of this reference work is "Bangladesh, as a subject of international economics." The project deals with Bangladesh in the international division of labor, and also the level of provision of production factors such as capital, labor, technology and land. The project value is estimated Bangladesh at regional and global levels. Described relations with Ukraine, the value of exports and imports, as well as the documents governing bilateral relations between Ukraine and Bangladesh; as political relations. The paper analyzes the social and cultural potential of the country, the influence of literature, music and architecture in the development of world culture. Reviewed level of funding for individual sports. Briefly described prominent figures and Nobel laureates. As a result, defined "world record" Bangladesh and the main directions of development of the country.

Зміст

Вступ. 4

Розділ 1 Загальна характеристика економіки Бангладеш.

Розділ 2 Забезпеченість факторами виробництва.

2.1. Капітал.

2.2. Трудові ресурси.

2.3. Технології.

2.4. Земля.

Розділ 3 Участь країни у торгівлі товарами та послугами.

Розділ 4 Участь у міжнародному русі факторів виробництва.

Розділ 5 Значення країни на регіональному та глобальному рівні.

Розділ 6 Соціально-культурний потенціал.

Розділ 7 Відносини з Україно.

Висновок.

Список використаної літератури

Вступ

Народна Республіка Бангладеш – держава в Південній Азії (колишній Східний Пакистан), із трьох боків оточена територією Індії, з півдня омивається водами Бен гальської затоки. Назва Бангладеш із санскриту (бенгалі) bangla – означає людей, що говорять на бенгалі, а desh – «країна», таким чином, Бангладеш – країна, що говорить бенгальською.

Бангладеш – одна з країн світу з найвищою густотою населення. Багато в чому цьому сприяють незвичайна родючість дельти річки Ганг і регулярні повені, викликані мусонними дощами. Однак перенаселеність і бідність стали справжньою бідою країни. Постійні військові та державні перевороти призвели до повного підриву економіки країни.

Більша частина території країни лежить у низовині на алювіальних рівнинах з висотами менше 10 метрів. Території, які вищі від рівня моря в межах дельти Гангу, Брахмапутри і Мегхни (Джамуна), яка майже щороку затоплюється. Більш підвищена територія – Чіттагонзькі пагорби (найвища точка країни – м. Модок-Маул, 1003 метрів) – складає менше десятої частини площі країни. Уздовж східного і північного кордону з Індією лежать невисокі пагорби Мадхпур, висота яких не перевищує 30 метрів. На південному заході країни знаходяться широкі мангрові болота сундарбан.

Бангладеш належить до числа найбільш густонаселених країн світу (середній показник густоти населення – 873 особи на 1 км2). Найбільші густоти в областях Дакка і Чіттагонг (1017 людей на 1 км2). У приміських зона Дакки, Нараянганджа, Чіттагонга і Кхулни цей показник перевищує 1550 людей на 1 км2. Найменша густота населення в горах (в окрузі Гірський Чіттагонг 78 осіб на 1 км2 у 1991 році), а також у прибережних районах округів Кхулна і Патуакхалі (300-350 осіб на 1 км2).

Бангладеш проводить помірковану зовнішню політику, крім того вона має залежність від багатосторонньої дипломатії, особливо через участь країни у різних комісіях з різних питань у Організації Об’єднаних Націй. У 1974 році Бангладеш вступив до ООН і з тих пір були двічі обрані до Ради Безпеки ООН у 1978-1979 рр. і 2000-2001 рр.

Бангладеш, від часів заснування, не веде жодних активних військових дій, але уряд доволі часто відправляє своїх військових у миротворчі сили ООН по всьому світу. Також близько 2300 військовиків брали участь у військовій коаліції, які в 1991 році перебували з миротворчою місією в Перській затоці.

Хоча Кабадді є національною спортивною грою в Бангладеш, але й футбол та крикет також користуються популярністю. А особливо крикет, який є найпопулярнішим видом спорту в країні, а футбол з початку ХХІ століття набирає ще більшого розмаху.