Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект диплому.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
155.65 Кб
Скачать

3 Розділ. Дослідження практичних аспектів впровадження сімейних форм опіки дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

У третьому розділі ми будемо досліджувати етапи впровадження сімейних форм опіки в регіонах України, для того щоб визначити регіони в яких форми сімейної опіки переважають і чому, в яких регіонах вони є більш розвиненими. Проаналізувати, що потрібно робити для кращого та швидшого впровадження сімейних форм опіки. Вивчити досвід регіонів, у яких переважають сімейні форми опіки а не інтернатні заклади і впроваджувати їх досвід у інших регіонах України.

Методи дослідження: При проведенні дослідження нами будуть застосовані такі методи:

1) напівструктурованого інтерв’ю – інтерв’ю, в якому зафіксовано основні питання, що мають бути розкриті; допоміжні та уточнюючі запитання ставляться за необхідності, якщо на основні запитання респондент не дав відповіді, котрі б задовольнили дослідника – для проведення опитування експертів. На нашу думку саме цей метод доцільно використовувати при проведенні даного дослідження, він дозволяє опитати не велику кількість респондентів, але результат матиме вагоме значення.

2) аналіз документів – це сукупність методико-технічних процедур і прийомів для отримання емпіричної інфор­мації, вилученої з документальних джерел, сукупність методичних прийомів, що застосовуються для одержання з документальних джерел соціологічної інформації, необхідної для вирішення завдань дослідження. На нашу думку цей метод доцільно використовувати, адже саме він дозволяє проаналізувати, велику кількість документації і на підставі цього зробити певні висновки.

Мета дослідження: Дослідити особливості та шляхи впровадження сімейних форм опіки в регіонах України.

Об’єкт дослідження: працівники та документація установ чи організацій, робота котрих спрямована на розвиток сімейних форм опіки.

Предмет дослідження: основні перешкоди у створення та функціонування сімейних форм опіки, які зустрічаються в нашому суспільстві.