Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 1-2 ТЕХ ОПГ.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
434.18 Кб
Скачать

1.7.2.Аналіз професійних отруєнь та захворювань

Дія несприятливих виробничих чинників на працівника може спричинити не лише його травмування, а й виникнення професійного захворювання. Для аналізу профзахворювань можуть застосовуватись ті ж методи, що й для аналізу травматизму.

Основними показниками, що характеризують професійну захворюваність на підприємстві (цеху, дільниці), є коефіцієнти частоти та важкості профзахворюваності, які визначаються аналогічно до коефіцієнтів травматизму. З цією метою розраховують показник частоти випадків захворюваності Пчз та показник днів непрацездатності Пдн, які припадають на 100 працюючих:

,

де: Кз кількість випадків захворювань за звітний період;

Д кількість днів непрацездатності за цей період;

рзагальна кількість працюючих.

На основі всіх розрахованих коефіцієнтів та показників визначають динаміку виробничого травматизму, професійної та загальної захворюваності за відповідний період, яка дозволяє оцінити стан охорони праці на підприємстві.

Власник підприємства зобов'язаний інформувати працівників про стан охорони праці, причини нещасних випадків і професійних захворювань та про заходи, яких вжито для їх усунення та для забезпечення умов праці на рівні нормативних вимог.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]