Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lections (1).doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.43 Mб
Скачать

Передача udp .Ідентифікація кінцевого споживача.

Виходячи з цього можна сказати ,що кінцевим отримувачем датаграм є процес, який запущений на вузлі мережі з вказаним IP-адресом.

Це твердження не правильне:

1). Процеси створ. і знищуються динамічно. Відправник рідко має інформацію про процес , який запущений на іншій машині.

2). Всі процеси , які приймають датаграми мереж. компютері можуть бути змінені без відома відправника.

3). Отримувач датаграм повинен ідентифікуватися по функціях , які ним виконуються ,а не по процесу в якому ці функції реалізовані. Відправник повинен мати можливість доступу до файлового серверу не вияснюючи в я якому саме процесі на машині отримувача реалізовані функції файлового сервера.

З цього можна зробити висновок ,що процеси не можна розглядати в якості кінцевого отримання датаграм ,тобто необхідно ,щоб на кожній машині був в наявності набір стандартних апарат. ,які наз портами протокола.

При цьому в локальній ОС повинні бути передбачені засоби ідентифікації портів і доступ до них . В дальності ОС викор. синхронний доступ до портів .З точки зору процесу- це означай , що на час доступу до порту ОС призупиняє його виконання.

Якщо процес зробить спробу зчитати дані з порта до того, як воно будуть отримані ОС заблокує або призупинить його до того , поки не поступлять дані. Коли дані будуть отримані ОС передасть їх процесу і поновить його виконання. Переважно в портах використовується буферизація даних ,тому дані не будуть загублені навіть тоді, коли поступлен. раніше ніж процес зможе їх припинити . Для зв’язку з іншим портом відправнику необхідно знати ІР –адресу машини отримувача і номер порта на цій машині. В кожному повідомленню повинно бути вказано номер порта отримувача , який знає машину , якій надіслано повідомлення, а також номер порта відправника якому повинно бути адресоване повідомлення у відповідь. Це дозволяє любому процесу отримувати повідомлення і відповідати відправнику.

Протокол передачі датаграм користувача udp.

Сімейство протоколів TCP/IP протокол UDP забезпечує основний механізм передачі датаграм двома простими програмами. Визначення потрібних програм на комп’ютері для протоколу UDP визначає по номеру порта, тому дані , що передаються в кожному UDP –повідомленні містять номери портів отримувача і відправника ,тобто для програми протокола UDP ,які запущені на комп’ютері кінцевого отримувача , забезпечують механізм доставки повідомлення до потрібного прикладної програми ,а для самої прикладної програми можливість відповісти відправнику.

Для передачі повідомлення від одної машини до другої в протоколі UDP викор. нижнього рівня ІР ,тому для протокола UDP характерна надійна доставка дата грам без встановлення зєднання з отримувачем. В ньому не використовується механізм доставки повідомлення користувачу. В протоколі UDP не відсліджується порядок отримування пакетів , а також не забезпечується зворотній зв'язок для управління швидкістю інформаційного потоку між машинами. В результаті цього повідомлення UDP можуть бути загублені , передані потворно, або отримані в неправильному порядку .Протокол передачі датаграм забезпечує ненадійну доставку повідомлень без встановлення зєднання з отримувачем. При цьому для транспортування даних на комп. використовується ІР . На відміну від ІР в протоколі UDP передбачено можливість вибору заданого отр. номер машині. При використанні UDP за надійність доставки відповідає прикладна програма .Це мається на увазі ,коли є можливість вирати повідомлення ,виникнення затримок, дублювання , втрати пов’язані з отримувачем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]