Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
progr_TZZ_u_soc_sferi_2015.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
292.35 Кб
Скачать
  1. 4. Самостійна робота студентів – 86 год.

з/п

Зміст роботи

К-сть годин

1.

Підготовка до семінарських і практичних занять (виступи з доповідями, повідомленнями, міні-презентації, доповнення тощо) з підготовкою конспектів

24

2.

Опрацювання теоретичних джерел, інтернет матеріалів для виконанням індивідуальних завдань, у тому числі науково-дослідницької роботи

35

3.

Оформлення результатів виконання 11 індивідуальних завдань і 4 групових, написання проекту технології збереження власного здоров’я (побудова траєкторії здоров’я)

15

4.

Підготовка презентації до захисту навчального пректа – портфоліо (технології збереження здоров’я)

6

5.

Підготовка до екзамену

6

Всього

86

Навчання на курсі вимагає регулярної підготовки до семінарських занять, виконання студентами низки практичних завдань і формуванням портфоліо – навчального проекта студента. Портфоліо кожного студента вміщує результати виконання 11 індивідуальних і 4 групових завдань (див. табл. 2.5.), робота над кожним з яких оцінюється відповідною кількістю балів. Максимальна сума балів, яку студент може набрати за курс – 100 балів.

Зміст завдань і вимоги до їх виконання представлено в методичних рекомендаціях. Загальний рейтинг успішності студента під час вивчення курсу визначають такі аспекти: 1) робота під час аудиторних занять (виступи з доповідями, повідомленнями, доповнення відповідей інших студентів, участь у дискусіях, виконання проблемних завдань тощо) – по 2 бали за 1 заняття; 2) самостійна робота, пов’язана з опрацюванням теоретичних джерел, інтернет матеріалів, виконанням індивідуальних завдань (3-5 балів); 3) робота в міні-групах з виконання групових завдань (під час аудиторних занять і позааудиторно) – по 2 балів; 4) участь у студентських конференціях, семінарах, олімпіадах з актуальної здоров’єзбережувальної тематики, публікація статей чи тез виступів у матеріаліх конференцій – 10 балів; 5) підготовка і написання проекту технології збереження власного здоров’я певної – траєкторії здоров’я. Захист проекту індивідуального розвитку здоров’я за результатами виконання індивідуальних завдань – 7 балів.

Розподіл балів

ПК

КЗ

Модульна оцінка

(ПК + КЗ)

Семінар

ські занят-тя

Групова робота на практич-них

заняттях

Науково-дослід-ницька робота

Разом балів (ПК)

Індиві-дуаль-ні зав-дання до тем

Захист прое-кту – порт-фоліо

Ра-зом балів

(КЗ)

16х2=32

4х2=8

10

50

6х3=18

5х5=25

43

7

50

100

2.6 . Критерії оцінювання знань студентів при засвоєнні курсу

2.6.1. Робота під час аудиторних занять (виступи з доповідями, повідомленнями, доповнення відповідей інших студентів, участь у дискусіях, виконання проблемних завдань тощо) – по 0.5 – 1.0 – 1.5 бали за 1 заняття:

1.5 бали – грунтовна, розгорнута, свідома відповідь, яку студент підготував на основі самостійного опрацювання запропонованих викладачем джерел, їх аналізу, осмислення та узагальнення. Самостійно, правильно відповідає на поставлені йому додаткові запитання, аргументує власну думку, наводить свої приклади, інформацію з ЗМІ, періодичної преси ін. Виявляє розуміння сутності соціальних явищ і їх впливу на . Реалізує взаємозв”язок з раніше вивченим навчальним матеріалом. Вільно володіє опрацьованим з даної теми навчальним матеріалом як поданим викладачем на лекції, так і самостійно засвоєним на основі запропонованих для самопідготовки джерел, а також праць, знайдених самостійно у бібліотеці. ресурсному центрі кафедри, в інтернеті тощо. Відповідь логічна, послідовна, системна.

1.0 бал – грунтовна, розгорнута, свідома відповідь. Студент, однак, не використав усіх джерел, запропонованих для самопідготовки. Може аргументувати власну позицію, однак, на запитання відповідає при допомозі викладача. У процесі відповіді періодично використовує записи власноручно виготовленого конспекта для семінарських занять.

0.5 баластудент дав правильну, достатньо грунтовну відповідь, на основі основних джерел. Які викладач запропонував для самопідготовки. При цьому він не проявив творчості у процесі аналізу опрацьованого матеріалу, затрудняється аргументувати викладені положення. При викладі матеріалу відчутні порушення логіки, хоч це і не спотворює змісту матеріалую

2.6.2. Самостійна робота, пов’язана з опрацюванням теоретичних джерел, інтернет матеріалів по виконанню індивідуальних завдань:

4 бали – виконання завдання відповідно до вимог і у вказаний термін, відповідне письмове оформлення; 3 бали – виконання завдання з дотриманням основних вимог, після закінчення терміну подачі; 2 бали – неповне виконання завдання, недотримання основних вимог, після закінчення терміну подачі.

2.6.3. Робота в міні-групах з виконання групових завдань (під час аудиторних занять і позааудиторно): по 7 балів – за неординарні вирішення поставленого завдання, інноваційність пропозицій соціальних послуг і технологій, реалістичність застосування у практиці соціальної роботи; 6-5 балів – вирішення поставленого завдання відомими методами і технологіями, адекватність пропозицій соціальних послуг і технологій без обґрунтування доцільності, представлених в обмеженому переліку; 4-3 бали – мінімальна ініціативність, застосування репродуктивних методик, копіювання уже відомих методів і технологій без пояснення доцільності.

2.6.4. Участь у студентських конференціях, семінарах, олімпіадах з актуальної здоров’єзбережувальної тематики, публікація статей чи тез виступів у матеріаліх конференцій: 10 балів – отримує студент за участь у студентській олімпіаді з актуальної здоров’єзбережувальної тематики (здобуття призових місць) або представлену публікацію статті у матеріалах конференцій; 9 балів – за участь у студентській олімпіаді з актуальної здоров’єзбережувальної тематики (без здобуття призових місць) або представлену публікацію тез виступу у матеріалах конференцій; 8-7 балів – за участь у студентських та науково-практичних конференціях, семінарах (у якості слухача), олімпіадах з актуальної здоров’єзбережувальної тематики; 6-5 балів – участь у якості волонтера в роботі закладів соціально-медичного спрямування або в роботі соціальних служб, що надають соціально-медичні послуги; 4-3 бали – одноразова участь у якості волонтера в акціях соціально-медичного спрямування або в роботі соціальних служб, що надають соціально-медичні послуги.

2.6.5. Результати конролю виконання тестових завдань і програмованого контролю – 10-1 балів за виконання завдань контрольної роботи.

2.6.7. Підготовка і написання проекту технології збереження здоров’я певної групи клієнтів – 15-5 балів. Відповідні вимоги в методичних рекомендаціях до вивчення дисципліни.

2.6.8. Оформленням портфоліо (1-7) і його захист як навчального проекта студента – 15-5 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]