Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_praktiki_dlya_I-go_kursu-_Vstup_do_fah....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
150.02 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

«Затверджую»

Проректор з навчальної роботи

----------------------------- Д.В.Федасюк

«____» ________________________ 2010 р.

ПРОГРАМА

навчальної практики «Вступ до фаху» для студентів першого курсу

освітньо-кваліфікаційного рівня ‘‘бакалавр’’

напряму підготовки 0502 “Менеджмент”

професійного спрямування 6.050207

Менеджмент антимонопольної діяльності

Львів 2010

Програму склав: к.е.н., доц. Іличок Б.І.

Програма розглянута та затверджена на засіданні кафедри теоретичної та прикладної економіки

протокол № ___ від «___» _______________________ 2010р.

Завідувач кафедрою_________________________ проф. Поплавська Ж.В.

Програма затверджена на засіданні методичної комісії базового напряму 6.0502 «Менеджмент», протокол № ___ від «___» ___________________ 2010р.

Голова методичної комісії

базового напряму 6.0502 «Менеджмент» _________________ Грибик І.І.

ЗМІСТ

1. Загальні положення

2. Мета і завдання практики

3. Організація практики

4. Підсумки практики

5. Структура звіту про навчальну практику «Вступ до фаху»

6. Вимоги до звіту про навчальну практику «Вступ до фаху»

7. Оформлення звіту про практику

7.1. Загальні вимоги

7.2.Оформлення ілюстрацій (рисунків)

7.3.Оформлення таблиць

7.4. Оформлення формул

7.5. Оформлення приміток

7.6. Оформлення посилань

7.7. Оформлення списку використаної літератури

7.8. Оформлення додатків

1. Загальні положення

Методичні рекомендації щодо проходження виробничо-управлінської практики студентами розроблені на основі “Положення про організацію практики студентів НУ “Львівська політехніка” від 27 червня 2006 р.

Практика студентів є невід’ємною складовою частиною освітньо-професійної програми підготовки фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів у вищих навчальних закладах. Практика проводиться з відривом від теоретичного навчання в організаціях та установах різних галузей господарства, форм власності, розмірів, науково-технічне оснащення яких спроможне забезпечити сучасні вимоги до підготовки фахівців відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня, а також умови їхнього подальшого професійного росту.

Студенти мають право з дозволу кафедри самостійно обирати місце проходження практики.

За наявності вакантних місць студенти-практиканти можуть бути зараховані на штатні посади, якщо робота на них відповідає вимогам програми практики.

Відповідно до навчальних планів бакалаври напряму 0502 “Менеджмент” студенти першого курсу з 28-го навчального тижня проходять навчальну практику «Вступ до фаху» (надалі – практику).

Тривалість і терміни практики визначаються навчальним планом. З базами практики завчасно укладаються договори на проведення практик за формою, яка діє в Національному університеті “Львівська політехніка”.

Програма практики є основним навчально-методичним документом для студентів та керівників практики від начального закладу та бази практики.

Основним завданням програми практики, що відповідає сучасним вимогам, є чітке планування та регламентація усієї діяльності студентів та викладачів в період навчального процесу на базі практики.

У процесі проходження практики студенти ведуть щоденники. У кінці практики оформляються письмові звіти, які повинні бути захищені студентом на кафедрі у термін, передбачений положенням про практику.

2. Мета та завдання практики

Метою навчальної практики «Вступ до фаху» є ознайомлення студентів з особли­востями майбутньої професії, її змістом та завданнями управлінської діяльності, роллю керівників різних рівнів в управлінні сучасними підприємствами, особливостями організації підготовки фахівців з менеджменту.

Завданням навчальної практики є:

1. ознайомити студентів з основними положеннями про організацію вищої освіти в Україні та її особливостями у ВНЗ, надати стислу інформацію про Болонський процес;

2. ознайомити студентів із загальними питаннями Державного стандарту вищої освіти в Україні та організаційно-методичним підґрунтям навчання у ВНЗ;

3. ознайомити з особливостями організації навчальної, науково-дослідницької, самостійної і виховної роботи у ВНЗ, на відповідному факультеті, на випусковій кафедрі;

4. охарактеризувати новітні інноваційні та комп'ютерні технології, методи активізації навчання під час проведення лекційних, семінарських занять, практикумів, поточного та підсумкового контролю знань, державної діагностики якості підготовки студентів;

5. визначити місце та роль фахівця з менеджменту організацій і адміністрування;

6. ознайомити студентів зі змістом навчального плану підготовки фахівців, структу­рою, послідовністю і взаємозв'язком між дисциплінами;

7. визначити види, місце, зміст і терміни навчальної, комплексної бакалаврської, комплексної з фаху та переддипломної практик, стажування у забезпеченні ґрунтовних практичних умінь і навичок у підготовці фахівця;

8. ознайомити студентів зі сферою їх майбутньої професійної діяльності, переліком основних типів підприємств;

9. довести до відома студентів перелік посад, що може обіймати випускник даного про­фесійного спрямування на підприємствах;

10. надати студентам стислий огляд змісту освітньо-професійної програми фахівця відповідного професійного спрямування напряму «Менеджмент», а також ознайомити з ква­ліфікаційними вимогами та основними видами і змістом діяльності менеджера.

Результатом навчальної практики повинні стати: усвідомлення студентами майбутньої сфери діяльності, змісту вищої освіти та фахової підготовки, комплексу фундаментальних і професійних знань, особливостей організації та змісту освітньо-професійної програми підготовки фахівців з менеджменту і адміністрування на різних освітньо-кваліфікаційних рівнях у ВНЗ, сутності навчального плану щодо підготовки зазначених фахівців; організації виховної роботи у ВНЗ, спрямованої на формування національної свідомості та гідності громадянина України, підвищенню рівня загальної культури, створення умов для розвитку особистості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]