Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори.docx
Скачиваний:
414
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
111.02 Кб
Скачать

38.Вивірка прицілу та озброєння бмп по контрльно вивірочній мішені.

????????????????????????????????????????????????????????

39. Складання контрльно вовірочної мішені БМП.1)Нанести на середину аркуша паперу (70*100см)коло діаметром 12см з перехрестям для наведення гармати на горизонтальну установчу лінію; 2)закріпити лист на щиті(20м). перевірити горизонтальну установку мішені. Наклеїти на дуло гармати перехрестя з двох ниток, відкрити затвор гармати і встановити діоптр. Навести гармату на перехрестя на мішені;3)Відмітити на папері точку візування вісі каналу ствола ПКТ(до трьох разів)Визначити середню точку візування;4)Відмітити точку візування перехрестя прицілу(до трьох разів);5)навкруги визначених точок провести коло радіусом 6см визначити перехрестя і замалювати коло чорною фарбою.;6)Координати точок візування розміщення пробоїн останньої черги і її стп заносяться в перевірочну картку яка зберігається з контрольною мішенню в БМП.

34…) Приведення до нормального бою пкт,пкм.

1)Встановити на віддалі 100м щит (1*1м);2)встановити в ствол кулемета тхп;3) підйомниками та поворотніми механізмами сумістити прицільну марку «6» з точкою прицілювання на мішені.4) за допомогою указки чернова визначити кучність; 5) відмітити початкове положення точки наведення кулемета;6)вийняти ТХП;7)Стрільбу вести з установкою газового регулятора на поділку 1, темп. Поправка 00С;8) Провести чотири постріли автоматичним вогнем визначити СТП.

32…)Приведення до нормального бою СВД з механічним прицілом. Якщо при перевірці бої середня точка влучення відхилилася від контрольної точки в яку-небудь сторону більш, ніж на 5 см, то змініть положення мушки по висоті або корпуса мушки по бічному положенню. Якщо СТП нижче КТ, то вгвинтіть мушку, якщо вище - вигвинтіть. Якщо СТВ лівіше КТ, пересуньте корпус мушки вліво, якщо правіше - вправо. При переміщенні корпуса мушки убік на 1 мм при вгвинчуванні (вигвинчуванні) мушки на один повний оберт СТВ при стрільбі на 100 м зміщається на 16 см. Правильність переміщення корпуса мушки й мушки перевірте повторною стрільбою. Після приведення гвинтівки до нормального бою стару риску на корпусі мушки забийте, а замість її нанесіть нову.

36...) Вивірка гранатомета та ПГО-7. Встановити РПГ на прицільний станок. Встановити щит з мішенню вертикально по висоті на відстані 20м від РПГ. Вставити прибор для перевірки прицільних пристосувань в дульну частину гранатомета навести РПГ через канал стволу та отвір в приладі на верхнє коло в мішені.Надійно закріпити РПГ на станку при цьому перехрестя мішені та приладу повині співпадати. Провести візування через приціл при перевірці оптичного прицілу знак «+» розташований у верхній частині сітки повинен співпадати з мали перехрестям на мішені.при невиконанні цієї вимоги потрібно виправити установку прицілу:1згвинтити кришку вивіричного гвинта.2 вставити викрутку в щіпку гвинта та провертати його до суміщення знака «+» з перехрестям мішені.3вигвинтити на 1,5-2 оберти 3 бічних гвинта на маховичку темп. Поправки та підтримаючи маховичок в положенні «+» проти мітки на корпусі прицілу повертати вивір очний гвинт по висоті до суміщення знака «+» з перехрестям.

32...) Приведення до нормального бою СВД з оптичним прицілом. Приведення гвинтівки до нормального бою з оптичним прицілом.Для приведення гвинтівки до нормального бою з оптичним прицілом приєднайте до гвинтівки приціл і надягніть щоку на приклад. Обертанням маховичків установите маховичок кутів прицілювання на поділку 3, а маховичок бічних виправлень на поділку 0. Проведіть стрільбу з оптичним прицілом за тих самих умов, що й при перевірці бою гвинтівки з відкритим прицілом, тільки контрольну точку відзначте на висоті 14 см від точки прицілювання. Якщо в результаті стрільби всі чотири пробоїни вміщаються в коло діаметром 8 см, але СТВ відхилилася від КТ більш ніж на 3 см, визначте відхилення СТВ і внесіть відповідні виправлення в установці гайок на маховичках кутів прицілювання й бічних виправлень. Переміщення гайок на одну поділку щодо шкали на пояску маховичків при стрільбі на 100 м змінює положення СТВ на 5 см. Для внесення виправлень відверніть на один, півтора оберти гвинти на торцях маховичків, і обертаючи рукою гайку механізму кутів прицілювання або гайку механізму бічних виправлень, змістіть їх на необхідну величину й закрутіть гвинти. Після внесення виправлень в установки маховичків проведіть повторну стрільбу. Якщо при повторній стрільбі всі чотири пробоїни вміщаються в коло діаметром 8 см, а СТВ збіглася із КТ або відхилилася від її в будь-яку сторону не більш, ніж на 3 см, то гвинтівка вважається приведеною до нормального бою. По закінченні приведення гвинтівки до нормального бою положення СТВ занесіть у формуляр.

33...) Приведення до нормального бою ПМ. Стрільба на 25м патронами однієї партії. Точка прицілювання середина нижнього чорного кола або центр кола. Стоячи з руки. Якщо СТП відхилилось більше ніж на 5 см від КТ то зброя передається в майстерню. Збільшення (зменшення) висоти цілика або його пересування в право в ліво на 1мм. Відхиляється ні відстані 25м на 19см.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]