Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори.docx
Скачиваний:
405
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
111.02 Кб
Скачать

Характеристика ткн-3б :

Комбінований (денний і подсветочный

нічний) прилад спостереження командира

Тип

Бінокулярний

Марка

ТКН-3Б

Перископичность, мм

200

Денна система:

-збільшення, кратн.

-поле зору, град.

5

10

Нічна система:

-збільшення, кратн.

-поле зору, град.

4,2

8

Дальність бачення вночі при нормальній прозорості атмосфери, м

-бортова проекція танка, не менше

-лобова проекція танка, не менше

400

300

Джерело інфрачервоного світла

Освітлювач

ОУ-3ГА2

28…) Прилад ткн-3б складається з:

-електронно-оптичної системи

-корпусу

-голівки

-механізму шторки

- механізму діафрагми

-вузла поворотного дзеркала

-високовольтного блоку живлення

-блоку окулярів

-руків'я

-налобника.

ТКН-ЗБ - танковий командирський прилад спостереження призначений:

- для спостереження за місцевістю вдень та вночі;

- для визначення дальності до цілі в денних умовах;

- для цілевказівки та корегування вогню.

29…31…))Приведення до нормального бою ак-74,рпк-74.

Якщо СТП нижще контрольної точки мушку потрібно загвинтити, якщо вище то вигвинтити. Якщо СТП лівіше то треба мушку пересунути в ліво, якщо правіше то в право. При переміщенні мушки в сторону на 1мм СТП при стрільбі з АК-74 на 100м зміщується на 20см. Вірність переміщення мушки перевіряється повторною стрільбою. Результат стрільби заноситься в карточку якісного стану зброї.

Перевірка бою АК-74. Перевірка бою автомата проводиться стрільбою патронами зі звичайною кулею. Дальність стрільби 100м. приціл 3 . Положення – лежачи з упору. Стрільба ведеться по перевірочній мішені закріпленій на білому щиті висотою 1м і шириною 05,м. точка прицілювання середина нижнього краю мішені. Контрольна точка центр кругів мішені. Стильба ведеться одиночними пострілами (4 патрони). Після закінчення стрільби визначають кучність бою. Положення середньої точки попадання(СТП). Кучність бою вважається нормальною якщо 4 пробоїни або 3 при 4-тій віддаленій вміщаються коло 15см. Після цього визначають СТП за 4 (3) пробоїнами. Для визначення СТП по 4 пробоїнам необхідно: з’єднати прямою лінією 2 найближчі пробоїни і відстань між ними розділити навпіл. Отриману точку з’єднати з третьою пробоїною і відстань роз ділити три рівні частини. Точку ділення найближчу до трьох перших пробоїн з'єднати з четвертою пробоїною і відстань розділити а 4 частини. Точка ділення найближча до 3-ох пробоїн і буде СТП. СТП за 3-ма пробоїнами: 1) з’єднати прямою лінією 2 найближчі пробоїни і відстань між ними розділити навпіл.2) Отриману точку з’єднати з третьою пробоїною і відстань роз ділити три рівні частини.3) Точка ділення найближча до 3-ох пробоїн і буде СТП.

При нормальному бої автомата СТП повинна співпадати з контрольною точкою, або відхілятись від неї не більше ніж на 5 см, вона неповинна виходити за межі кола перевірочної мішені. Якщо це не виконується, то автомат провидиться до нормального бою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]