Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторні_роботи_А-418 / ТЕРА_позиційне та ПИД рег.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.6 Mб
Скачать

3.3. Режим роботи приладу та його конфігурування

Прилад працює в одному з трьох режимів: «Робота»; «Установки»; «Перевірка».

3.3.1. Режим «Робота»

Режим «Робота» забезпечує: - Перегляд результату вимірювання температури; - Перегляд та зміна заданої температури; - Перегляд та зміна мінімальної і максимальної допустимих температур.

Режим «Робота» є основним експлуатаційним режимом, у який прилад автоматично входить при включенні живлення. У цьому режимі на верхньому індикаторі відображається виміряна температура, на нижньому індикаторі - встановлене значення температури регулятора. Після натискання на кнопку «» на верхньому індикаторі відобразиться встановлене мінімальне допустиме значення температури, на нижньому індикаторі - символи «Loi 1». При наступному натисканні на кнопку «» на верхньому індикаторі відобразиться встановлене максимальне допустиме значення температури, на нижньому індикаторі символи - «Hig 1». УВАГА! Максимальне допустиме значення має бути встановлено більше мінімального допустимого значення. Повернення до перегляду результатів вимірювань проводиться натисненням кнопки «». Для зміни встановленої температури регулятора і допустимих значень температури натисніть кнопку «», встановіть необхідне значення за допомогою кнопок «» і «», збережіть його, натиснувши кнопку «».

3.3.2. Режим «Установки»

У цьому режимі встановлюються параметри приладу по наступним паролям: 1005 - коефіцієнт фільтрації для захисту від перешкод; 1006 - формат відображення поточної температури (з десятими долями або в цілих градусах); 1131 - тип датчика, корекція характеристики датчика по зсуві і нахилу; 1301 - нижня і верхня допустимі межі температури; 1401 - величина гістерезису, вид керованого об'єкта, час затримки включення виконавчого механізму (при управлінні холодильником); 1500 - мережева адреса приладу. Для введення пароля одночасно натисніть і утримуйте кнопки «» і «» до появи на верхньому індикаторі символів "0000" і на нижньому індикаторі символів «PSd». Встановіть пароль, натиснувши на кнопку «» для вибору значення і кнопку «» для вибору знакомісця. Для введення пароля натисніть кнопку «».

3.4. Підключення зовнішніх пристроїв до приладу

Рис. 3.2 - Схема підключення приладу

Призначення роз'ємів: Х1 – Роз’єм підключення датчика. Х2 - Роз’єм підключення мережі живлення. Х3 - Роз’єм підключення ланцюга управління виконавчим пристроєм та аварійної сигналізації. Х5 - Роз’єм підключення RS485.

Рис. 3.3 - Підключення виконавчого пристрою до приладу

4. Опис і конфігурування регулятора температури двоканальний рт (пид)

4.1. Призначення приладу

Прилад спільно зі стандартним термоперетворювачем опору (ТО) або термоелектричним перетворювачем (ТП) призначений для контролю температури. Прилад дозволяє здійснювати наступні функції: - Вимірювання температури за допомогою датчика; - Цифрова фільтрація результату вимірювання; - Відображення результату поточного вимірювання на вбудованому світлодіодному цифровому індикаторі; - Автоматичне регулювання параметра шляхом управління клапаном по ПІД-закону; - Управління клапана вручну; - Світлову індикацію режимів роботи приладу; - Формування візуального сигналу «Аварія» при несправності датчика або виходу температури за встановлені межі; - Передачу даних по інтерфейсу RS485 у відповідності з протоколом ModBus.

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418