Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторні_роботи_А-418 / ТЕРА_позиційне та ПИД рег.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.6 Mб
Скачать

5.2.5. Мережева адреса приладів

За паролем "1500" встановлюється мережева адреса регулятора для роботи в мережі обміну інформацією між ЕОМ і приладом. На верхньому індикаторі відображається мережева адреса прилада, на нижньому індикаторі - символи «Addr». Для зміни адресу використовуйте кнопки «» і «», для запам'ятовування натисніть кнопку«». Мережева адреса приладу не повинена перевищувати 125.УВАГА! Кожен прилад повинен мати свою унікальну адресу. Вихід в робочий режим по тривалому одночасному натисненню кнопки «» і кнопки «».

5.2.6. Режим «Повірка»

Повірка приладу для датчиків типу ТП проводиться за паролем "7121". Режим повірки необхідний для відключення компенсації холодного спаю термопари. У цьому режимі на індикаторі відображається температура, обчислена відповідно до НСХ для встановленого користувачем типу термопари по вибраному каналу. Виконати операції, що відповідають методиці «Вимірювачі-Регулятори багатофункціональні (ВРМ). Методика повірки ААЕІ.400519.001 Д1. При натисканні клавіші «» прилад переходить в режим «Робота». Повірка приладу для датчиків типу ТО проводиться за допомогою магазину опорів за тією ж методикою.

5.2.7. Установка типу датчика, зміщення і нахилу характеристик датчика

За паролем "1131" встановлюються: - Тип датчика за таблицею 2.2 (на верхньому індикаторі відображається встановлений тип датчика, на нижньому індикаторі - символи «tYP1»); - Зміщення характеристики датчика в градусах у форматі "ххх.х" (на верхньому індикаторі відображається встановлене зміщення характеристики датчика в градусах, на нижньому індикаторі - символи «Si 1»). Допустиме значення зміщення характеристики перетворювача має лежати в межах від -9,9 ° С до +9,9 ° С; - Нахил характеристики датчика у форматі "х.ххх" (на верхньому індикаторі відображається коефіцієнт нахилу характеристики датчика, на нижньому індикаторі - символи «Pi 1»). Допустиме значення нахилу характеристики перетворювача має лежати в межах від 0,1 до 1,9. При введенні недопустимого значення на індикаторі з'являється повідомлення «ErrL». Для переходу від параметра до параметру натискайте кнопку «», для зміни параметрів використовуйте кнопки «» і «». Вихід в робочий режим по тривалому одночасному натисненню кнопки «» і кнопки «».

5.3. Загальні підключення зовнішніх пристроїв до приладів

Рис. 6.1 - Підключення ТО до приладу

Рис. 6.2 - Підключення ТП до приладу

Рис. 6.3 - Підключення мережі живлення до приладу

Електричне живлення приладу повинно здійснюватися від фази, вільної від імпульсних навантажень і навантажень з імпульсно-фазним керуванням. Якщо немає можливості виконати цю вимогу, то живлення приладу необхідно виконати через розв'язуючий трансформатор 220В/220В з заземленою екрануючою обмоткою і RC фільтром. Якість електроенергії повинно відповідати нормам якості за ГОСТ 13109-97.

5.4. Підключення мережі приладів до пк

Рис. 7.1-Схема підключення мережі приладів до ПК

Всі прилади виробництва АОЗТ «Тера», що мають вихід RS485, можуть бути включені в комп'ютерну мережу. Зв'язок з персональним комп'ютером (ПК) здійснюється через перетворювач RS485 в RS232 із блоком живлення і кабелем для зв'язку з ПК (адаптер БП-RS або БП-RG).В умовах з великим рівнем перешкод, нестабільним живленням, довгими лініями зв'язку та великій кількості підключених приладів на одну лінію зв'язку, рекомендується застосовувати гальванічно розв'язаний адаптер БП-RG. На один адаптер можна підключити до 32 приладів, якщо не обумовлена інша модифікація при замовленні, довжина лінії обмежена 500 метрами. Зв'язок між адаптером БП-RS і підключеними приладами повинен вестися екранованим кабелем як мінімум з двома витими парами. Рекомендований тип кабелю - FTP п'ятої категорії з діаметром мідної жили 0,4-0,6 мм. Одна вита пара повинна бути підключена до сигнальних контактів А-В приладу і адаптера, друга вита пара і інші непідключені дроти кабелю з'єднуються на загальний контакт приладу і адаптера. Усі зв'язки прилад-прилад і прилад-адаптер проводити цільним кабелем без скруток і спайок, кабелем одного типу. У точках з'єднання з приладами дроти з’єднувати тільки скручуванням, відновити електричний контакт екрану кабелів, підключаються до приладів по всій довжині лінії зв'язку. Заземлювати екран тільки в одній точці біля адаптера БП-RS, точка підключення заземлення підбирається експериментально за найкращою стійкості зв'язку. Для узгодження лінії зв'язку в початку і в кінці лінії встановити термінатори Rт. (Резистори R = 120 (Ом) 0,5 Вт). Необхідність їх установки визначається експериментально.

34

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418