Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
посл.методичка ПП РГЗ Сильванская каф МП (1).docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
457.45 Кб
Скачать

Введення

Розрахунково-графічна робота (РГЗ) має метою надання студентам вміння використовувати на практиці методик проводження маркетингового дослідження певного ринку морських пасажирських перевезень (круїзів), обирати відповідні транспортні засоби (пасажирські судна), використовувати економетричні методи аналізу зв’язків між різноманітними факторами , що впливають на тарфну ставку. Застосовувати методи прогнозування для визначення величин різних кількісних показників що впливають на кон’юнктуру ринку. Вміння проектувати економічно єфективні круїзні маршрути.

Організація пасажирських перевезень нерозривно пов'язана з рішенням економічних завдань, спрямованих на досягнення найбільшої ефективності роботи флоту. У зв'язку з цим третій розділ РГЗ присвячений питанням економіки - фінансовим показникам, економічним розрахункам.

Правила оформлення розрахунково-графічного завдання

  1. Загальні вимоги

Виклад тексту і оформлення розрахунково-графічного завдання (РГЗ) виконують відповідно до вимог ГОСТів 7.1-2006, 7.12-93, 7.82-2001, 3582-97. РГЗ має бути виконане рукописним або друкарським способом з використанням комп'ютера і принтера на одній стороні аркуша білого паперу формату А4. При наборі тексту РГЗ друкарським способом необхідно використовувати шрифт Times New Roman текстового редактора Microsoft Word 14 розміру з полуторним міжрядковим інтервалом.

Текст РГЗ слід друкувати, дотримуючись наступних розмірів полів : праве - 10 мм, верхнє - 20 мм, нижнє - 20 мм; ліве - 25 мм.

Абзацний відступ - 1,25

Якість надрукованого тексту і оформлення ілюстрацій, таблиць, роздруків з ЕОМ повинно задовольняти вимозі їх чіткого відтворення.

Нумерація сторінок РГЗ і додатків має бути наскрізна. На титульному аркуші, змісті і першому аркуші введення номер сторінки не ставлять, але в загальну нумерацію включають.

Сторінки РГЗ слід нумерувати арабськими цифрами. Номер сторінки проставляють в центрі нижньої частини аркуша без крапки.

  1. Вибір варіанту і оформлення бланку завдання

Варіант завдання на виконання РГЗ визначається студентом самостійно і складається з двох чисел. Перше – це номер групи, у якій навчається студент, друге – порядковий номер прізвища студента у журналі відвідувань групи.

Бланк завдання (додаток Б) заповнюється за даними, розміщеними у додатках В и Г.

  1. Структура РГЗ і нумерація розділів, підрозділів

Найменування структурних елементів роботи " ЗМІСТ", " ВВЕДЕННЯ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ" служать їх заголовками. Їх слід розташовувати в середині рядка без точки у кінці і друкувати прописними буквами.

Основну частину РГЗ слід ділити на розділи і підрозділи.

Розділи і підрозділи слід нумерувати арабськими цифрами і записувати з абзацного відступу. Введення і список використаної літератури не нумеруються.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах усього тексту, за винятком додатків.

Приклад - 1, 2, 3 і так далі.

Номер підрозділу включає номер розділу і порядковий номер підрозділу, розділені точкою.

Приклад - 1.1, 1.2, 1.3 і так далі.

Після номера розділу, підрозділу в тексті точку не ставлять.

Кожен структурний елемент роботи слід розпочинати з нового листа(сторінки).

Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих листах, включають в загальну нумерацію сторінок РГЗ.

  1. Ілюстрації

Ілюстрації (графіки, схеми, комп'ютерні роздруки, діаграми) слід розташовувати в РГЗ безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються уперше або на наступній сторінці.

Ілюстрації можуть бути в комп'ютерному виконанні.

На усі ілюстрації мають бути дані посилання в тексті.

Ілюстрація може мати назву, яка розташовується під нею і позначається скороченим словом " Рис".

Ілюстрації, за винятком ілюстрацій додатків, слід нумерувати арабськими цифрами наскрізною нумерацією в межах розділу. В цьому випадку номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених точкою.

Приклад: Рис. 3.1. Назва ілюстрації.

  1. Таблиці

Таблиці застосовують для кращої наочності і зручності порівняння показників.

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, в якому вона згадується уперше або на наступній сторінці.

Таблиці, за винятком таблиць додатків, слід нумерувати арабськими цифрами в межах розділу. В цьому випадку номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділених точкою.

Назву таблиці слід поміщати над таблицею ліворуч, з абзацного відступу в один рядок з її номером.

Таблицю з великою кількістю рядків допускається переносити на інший аркуш (сторінку). Слово "Таблиця", номер і її заголовок вказують один раз над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слово "Продовження" і вказують номер таблиці, наприклад: "Продовження табл. 1.2".

При перенесенні частини таблиці, нижню горизонтальну рису, що обмежує таблицю, не проводять.

Допускається застосовувати розмір шрифту в таблиці менший, ніж в тексті.

  1. Написання формул

Формули слід виділяти з тексту в окремий рядок. Вище і нижче кожної формули повинно бути залишено не менше одного вільного рядка. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів слід приводити безпосередньо під формулою, в тій же послідовності, в якій вони дані у формулі.

Формули слід нумерувати в межах розділу арабськими цифрами в круглих дужках в крайньому правому положенні на рядку.

  1. Список використаних джерел

Відомості про джерела слід розташовувати в порядку появи посилань на джерела в тексті РГЗ або в алфавітному порядку. У список джерел включаються, як правило, матеріали, видані в широкому друці або приведені в електронних засобах інформації.