Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
doc6.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
331.26 Кб
Скачать

3.1.4. Створення форми за допомогою майстра

Щоб почати створення форми за допомогою майстра, потрібно відкрити базу даних, вибрати у вікні бази даних вкладку Форми й клацнути на пункті меню Создать. Відкриється вікно діалогу, представлене на рис. 3.1.

У вікні діалогу (рис. 3.1.) вибрати один із шести майстрів . Розглянемо створення форми на прикладі Мастера форм. При виборі цього пункту меню процес створення форми ведеться за допомогою вікна діалогу, що викликається на екран кнопкою Далее в наступній послідовності:

  • Доступные поля переносяться в список Выбранные поля кнопкою зі стрілкою вправо;

  • вибирається зовнішній вигляд форми, що створюється: в один стовпець, стрічковий або табличний;

  • вибирається стиль оформлення форми, що створюється, із представлених зразків;

  • уводиться ім'я форми, під яким вона буде збережена й натискається на кнопку Готово.

Після створення форми за допомогою майстра є можливості для поліпшення її зовнішнього вигляду: можна настроїти ширину полів, вирівняти їх по правому або по лівому краю, згрупувати поля на екрані в зручному для користувача вигляді, змінити кольори, написи й таке інше. Це робиться в режимі Конструктора форм.

3.2. Розробка складної форми

3.2.1. Створення форми на основі багатотабличного запиту

Раніше створювалися форми, що дозволяють переглядати й обновляти дані однієї таблиці. Але що робити, якщо потрібний великий обсяг інформації зі зв'язаних таблиць? Найкращим способом рішення цього завдання є створення запиту, що поєднує дані із двох і більш зв'язаних таблиць, і побудова форми на основі запиту.

3.2.2. Створення й впровадження підлеглих і багатосторінкових таблиць

Щоб переглядати дані з декількох таблиць і мати можливість редагувати дані більш, ніж в одній таблиці, необхідні підлеглі форми. Access допускає форми до трьох рівнів вкладеності. При цьому завжди починають зі створення найбільш вкладеної форми, поступово наближаючись до основної.

Порядок створення й впровадження підлеглої форми наступний:

  • вибираються таблиці (запити), для яких будуть створені основна й підлегла форми;

  • за допомогою Мастера форм створюються підлегла й основна форми;

  • у режимі Конструктора відкривається основна форма. Натискається кнопка Подчиненная форма/отчет на панелі інструментів;

  • на вільному місці основної форми розташовують елемент керування Подчиненная форма;

  • в отриманий прямокутник уводиться ім'я підлеглої форми;

  • перевіряються властивості підлеглої форми: Подчиненные поля й Основные поля з метою переконатися, що Access правильно зв'язав форми

3.2.3. Об'єкти ole у формі

Малюнки, фотографії, діаграми й ін. можна впроваджувати в таблиці в поля, тип даних для яких визначений як Поле об'єкта OLE. Якщо на основі такої таблиці створити форму в режимі Мастера форм, то при виведенні її на екран будуть виводитися й впроваджені об'єкти. Щоб об'єкт обновити, потрібно по ньому два рази клацнути, Access запустить той додаток, у якому даний об'єкт був створений і виведе на екран необхідні інструменти для його обновлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]